directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Sindicatura de Comptes detecta irregularitats en subvencions del Consell Català de l'Esport l'any 2003

Durant l'últim any de govern convergent

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Sindicatura de Comptes ha detectat irregularitats en les subvencions atorgades al Consell Català de l'Esport pel 2003, l'últim any de Govern de CiU, segons es desprèn de l'últim informe que aquest organisme ha fet públic. Segons la Sindicatura, es van atorgar subvencions que no estan totalment justificades o on no consten autoritzacions. A més, s'assegura que, 'en general', en molts casos és difícil associar els justificants presentats amb les activitats subvencionades que consten en la sol·licitud. També s'han detectat irregularitats en matèria de personal, ja que tres xofers van fer 1.186 hores extres cadascú, quan el límit normatiu són 80.
camp futbol
Comparteix
   


Etiquetes
L'informe, elaborat pel ponent Jaume Amat i Reyero, assegura que els criteris de valoració establerts en les bases de concessió no estan suficientment delimitats i que les convocatòries no sempre han estat publicades al DOGC. Així, s'explica que el Consell va transferir durant el 2003 un total de 2,3 milions d'euros al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, si bé de la revisió efectuada s'ha constatat que el Consell només disposa de justificants del CAR per un valor d'1,3 milions.

A més, s'assegura que no s'ha pogut constatar l'autorització del Govern en subvencions al CAR, per 900.000 euros, a la Federació Catalana de Gimnàstica, per 408.000 euros, i a la Federació Catalana d'Atletisme, per 320.000 euros. Pel que fa a les subvencions a les federacions esportives dins del programa ‘Alt rendiment esportiu', la Sindicatura ha observat que les federacions transfereixen part de les subvencions rebudes a diversos clubs, sense justificar la no concurrència i publicitat en la distribució d'aquests ajuts i sense que hi consti cap criteri de selecció, per un importat total de 111.000 euros.

La Sindicatura també assegura que el Consell Català de l'Esport va acceptar com a justificants de despeses de diverses federacions factures amb dates no coincidents amb les de les activitats subvencionades, dietes que no corresponen a l'activitat subvencionada, així com fotocòpies sense signatura.

Pel que fa a subvencions directes concedides a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), un total de 4.173,02 euros no estan justificats suficientment en l'expedient.

També s'han trobat irregularitats en contractació. Per exemple, el Consell va subscriure convenis amb TV3 i El Mundo Deportivo, que haurien d'haver-se realitzat mitjançant contractació pública.

La Sindicatura també ha denunciat que es van ordenar pagaments amb càrrec a transferències d'altres administracions, abans que aquestes efectuessin l'ingrés. Pel que fa a personal, destaca que tres contractats laborals com a xofers van superar el límit normatiu de 80 hores extraordinàries a l'any, en més de 1.186 hores cadascú. A més, segons la informació de que disposa la Sindicatura, en diverses ocasions no es va respectar el descans mínim entre serveis.

L'organisme fiscalitzador també ha detectat, en la revisió de les factures protocol·làries, que en la majoria de les justificacions corresponents a factures de restaurants i hotels no s'expedeix un informe justificant qui realitza la despesa i assegura que algunes factures presentades no són llegibles.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 d'agost de 2015, 06.39 h

Vaig treballar tres mesos a la Federació Catalana de Gimnàstica i puc assegurar que no era serio i shi veien coses extranyes. Obviament vaig fugir per potes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Amic fletxa Lleida
9 de setembre de 2007, 13.48 h

Jo no entenc coma questes coses poden passar així sense més.

Irregularitats en contractacions, pagar hores extres abusisves... això tot i que es maquilli, en el fons és un robatori, de gua blanc però un robatori.

Per tant, aquesta gent hauria d´anar al mateix lloc on van els que roben una casa o un cotxe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de setembre de 2007, 16.43 h

Tranquils tots tranquil que sortirá el Felip Puig demostran que aixó es una maniobra de ERC/PSC/ICV/C´S/PP/Marxistaanticalanaproodi a CIU. o Potser es suicidará algún testimoni.i si l´investigació tira cap endevant sortirá el Avi Pujol per la tv3 ( esclar) dien que es un atac al seu partit i a Catalunya, es clar que amb aixó no vull dir que els altres partits estiguin nets del tot. Peró CIU? uffffffffffffffff com pode.ho dir aixó homes i dones del cap dret amb lo "nacionalistes indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Xavier fletxa Cubelles
8 de setembre de 2007, 00.54 h

Ells, prepotents com ningú, no podien mai preveure que deixarien d'ostentar el poder. Poc podien esperar que hi hauria un govern sense CiU que permetés a la Sindicatura (sí, permetès, perquè tot i que la Sindicatura hauria de ser un òrgan independent, no sempre se'l deixa treure a la llum els casos d'irregularitats detectats) destapar un dels molts draps bruts amagats sota les catifes oficials. Ara, que els socialistes en deuen tenir un bon grapat també. Potser en alguna altra legislatura... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo fletxa BCN
7 de setembre de 2007, 15.47 h

Quins manguis aquests convergents. Patriotisme de butxaca se´n diu d´això !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de setembre de 2007, 15.45 h

En l'últim govern de CiU ?.Cosa extranya no?...potser d'Unió?, raro,raro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.