directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran, el súmmum de la hipocresia

Un dels polítics més perennes de Catalunya que ha controlat el seu partit duran 28 anys, ara reclama aprovar una llei electoral catalana i acabar amb les llistes tancades

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Josep Antoni Duran i Lleida, que ha estat president del Comitè de Govern d’Unió durant més de 28 anys, que des del 2001 és secretari general de CiU, i fa més de 30 anys que és diputat a diferents cambres – del 82 al 86 ha estat diputat al Congrés, entre el 86 i el 87 eurodiputat, del 99 al 2001 diputat al Parlament i conseller de Governació de la Generalitat i del 2002 fins avui diputat al Congrés-, aquest dimarts s’ha llevat ocurrent i ha urgit a aprovar ja una llei electoral catalana per acabar amb les llistes obertes i permetre la llibertat de vot. "O ho fem ben aviat o no tindrem vergonya. De fet, després de 32 anys, ja ens en podem sentir avergonyits", ha opinat en un apunt en el seu bloc.



Comparteix
   


Etiquetes
Duran es fa una radiografia i veu que no té vergonya

Per a Duran, si s'aprovés un sistema en què els diputats haguessin de treballar els seus electors i defensar els seus problemes més que els que li diguessin que fessin els seus caps de partit i no votar com va fer ell a favor d’injectar 200 milions d’euros a les radials de Madrid per afavorir interessos de les concessionàries, per posar un exemple-,  no hi hauria multes i la gent recuperaria la confiança en la política, que està desprestigiada, segons ell, perquè els ciutadans no coneixen de prop cap polític ni la seva feina.

L’espurna que ha remogut la consciència de Duran ha estat la multa del PSC als cinc diputats díscols

Lla multa als cinc diputats del PSC que es van negar a votar en contra de la declaració de sobirania seria "insòlita" en altres països, perquè els parlamentaris es deuen en gran mesura als seus electors. Segons Duran, situacions com la de la multa del PSC "incideixen en la credibilitat de la política i tenen molt a veure amb la profunda separació que hi ha entre ciutadania i polítics". Ha apuntat que a països com França, Itàlia, Xile o Estats Units i al Parlament Europeu, multar diputats que voten diferent al que marca un partit seria una notícia "insòlita", perquè els diputats responen a la confiança dels electors i no només a la cúpula dels partits.

Una consciència de radicalitat democràtica tardana

Per això, ha instat a aprovar una llei electoral catalana i acabar amb les llistes tancades. Ha afegit que les llistes obertes no són la solució perquè han fracassat, i en el seu lloc ha defensat un sistema mixt com l'alemany, amb circumscripcions comarcals i diputats de districtes més enllà d'una llista de partit. "Els responsables d'això som els polítics catalans i prou. Quan parlem d'estructures d'Estat a Catalunya, podríem haver fet una llei electoral pròpia i no l'hem feta", ha criticat.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Narcs fletxa Barcelona
31 de gener de 2013, 19.12 h

Espanya està totalment podrida, les seves institucions delegitimades, la seva economia feta un nyap...és hora de fer net, independència i regeneració democràtica, segueix sent la prioritat màxima que hauriem d'aconseguir.
Joc Polític/Militar/Econòmic GRATUÏT i sense descàrrega. Una comunitat de catalans s'ha establert a Egipte fent d'ell el nostre Estat propi! Ja sóm més de 90 jugadors!!! uneix-te a nosaltres!
eRepublik enllaç al joc: bit.ly/Joc-Online


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Cabrejat actiu fletxa Barcelona
31 de gener de 2013, 12.12 h

Home!, no ens empipem tant quan d'una entre 10.000 s'apropa a encertar-la. Potser el que toca ara és veure si es tracta d'una "salutació" al Sol, o comença ell mateix a treballar en això. A lo millor si comença a fer-ho amb honestedat dins del propi partit, -on es grapejen votacions-, no arriba als 29 al front d'UDC, i ens deixa a tots tranquils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
31 de gener de 2013, 10.45 h

El titol de l´article resumeix exactament el que jo voldria dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Sóm i serem fletxa Barcelona
31 de gener de 2013, 10.35 h

La Duraneta, no té un pèl de neta !! Que foti el camp d'una vegada i deixi de tocar els collons.Que es casi amb la Mula Francis de la Camacho home, que l'està llençant floretes i babeja per tenir-lo al seu cove. Duraneta ets com una paparra-mosca-collonera tot junt. Ni fàs ni deixes fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
31 de gener de 2013, 10.21 h

Sí, aquest és el personatge més falç i cínic de la política catalana. Fora traïdors de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 de gener de 2013, 09.07 h

Al.leluia Duran, benvingut als que fa anys que prediquem el mateix. Si, els politics canvien de parer segons els convè, pero tambè perquè el poble els empeny. Hem aconseguit altre éxit, sumar a un dels punts del nostre procès a algú que te gasos intestinals , mai coneix per on li sortiran. Ara cal que s'afegeixi, sense doble jocs, al proces per l'Estat Propi, deixant d'entrabancar Dit aixo, avui tenim que encoratjar al president Mas per tal de que, quan tracti el nostre proces amb el c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
DEMÀ POT SER UN GRAN DIA. fletxa LLEIDA et diu DURAN FOT EL CAMP....!!!
30 de gener de 2013, 18.45 h

I pensar que aquest senyor va estar i ser considerat com el millor i mes valorat i fantàstic polític que a parit mai mare...es per sentir.se avergonyit per a sempre mes. Els semàfors verds a La Vanguardia i eren casa setmana I ELL RAMPANT PER A TOT I PER A TOT ARREU. Vergonya nostra si senyors, vergonya. Vergonya com a societat adulta i lliure de pensament, paraula i obra.
Ara molts s'estripen les vestidures davant aquest sinistre personatge que tant de mal ha fet i està fent encara a Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de gener de 2013, 14.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=o8fnZ7ERD74&feature=player_embedded

Catalonia's parliament adopts declaration of sovereignty

Catalans i catalanes ajudem a internacionalitzar el nostre cas. Difonguem videos en anglès com aquest que expliquin la nostra situació a la comunitat internacional. Que tot el món sàpiga qui som i que volem els catalans.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.