directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC aplaudeix la cimera anticorrupció i proposa llistes obertes

Els republicans proposen al Congrés llistes obertes desbloquejades per votar les persones que mereixin confiança

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha considerat positiva la cimera que ha convocat el president de la Generalitat amb les institucions que s'encarreguen del control de l'acció pública. "Qualsevol passa que vagi en la direcció de dialogar amb tots aquells que són responsables de supervisar el sistema polític i judicial ens sembla adequat, és el que pertoca al president del país, ho veiem bé", ha dit Bosch, que ha afegit que encara veuen "millor" que hagi dit que és "partidari de la transparència i que se sàpiga tot". Bosch ha explicat que el seu grup ha presentat al Congrés un proposició no de llei per instaurar llistes obertes desbloquejades.

Comparteix
   

Bosch ha donat suport a Artur Mas per convocar la cimera contra la corrupció, però encara "millor" que hagi dit "de forma molt contundent" respecte a la situació dels partits i vulgui "total transparència i se sàpiga tot", com defensa ERC.

El republicà ha tornat a demanar la dimissió de tot el govern espanyol en bloc i que Mariano Rajoy doni explicacions sobre la seva suposada comptabilitat oculta, però també ha reclamat que ho faci l'expresident del govern espanyol José María Aznar, perquè els documents publicats pel diari 'El País' afecten la seva època. 

El portaveu d'ERC ha anunciat que el seu grup ha presentat una proposició no de llei perquè hi hagi llistes obertes desbloquejades perquè la ciutadania pugui votar directament aquelles persones que li semblin més idònies. Al seu parer, aquesta és una mesura de transparència que pot evitar que "persones imputades que no puguin gaudir de la confiança de la ciutadania i que no siguin les de currículum més impecable per exercir aquesta representació pública" la puguin acabar exercint.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
2 de febrer de 2013, 15.02 h

una cimera ANTI--CURROPCIÓ es una GRAN CORTINA DE FUM Es fer volar Coloms es ENGANYAR als Catalans Descaradament no serveix de res mentres POLITICS Corruptes tOTS ELS pARTITS POLITICS EN TENEN EL SEU Partit hi no els fam fora del partit ni de la politica QUI Te mes politics corruptes son P.P. --C.I.U. -- I SOCIALISTES = P.S.O.E. 0 P.S.C. Caso mas resiente ALCALDE DE SABADELL Tornara ser Alcalde EL EX -- ALCALDE DE LLORET DE MA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ll.B. fletxa Granollers
2 de febrer de 2013, 12.31 h

#7 Tot el que diu l'article sobre el concepte de llistes obertes desbloquejades es : "llistes obertes desbloquejades perquè la ciutadania pugui votar directament aquelles persones que li semblin més idònies." Jo hauria de suposar que no he fet cap mala interpretació. O bé pots escollir les persones més idonees d'entre diversos partits, bé les pots escollir dins d'una candidatura, o una opció que no he considerat i que seria que no hi hagés candidatures, i només una llista amb noms de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Narcs fletxa Barcelona
2 de febrer de 2013, 12.14 h

Espanya està totalment podrida, les seves institucions delegitimades, la seva economia feta un nyap...és hora de fer net, independència i regeneració democràtica, segueix sent la prioritat màxima que hauriem d'aconseguir.
Joc Polític/Militar/Econòmic GRATUÏT i sense descàrrega. Una comunitat de catalans s'ha establert a Egipte fent d'ell el nostre Estat propi! Ja sóm més de 90 jugadors!!! uneix-te a nosaltres!
eRepublik enllaç al joc: bit.ly/Joc-Online


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
2 de febrer de 2013, 11.48 h

#6 Company/a, repassa el concepte llistes obertes, perquè no el tens gaire clar. No et prenguis això que et dic com un menyspreu, ni molt menys és en el meu ànim. Però fes-ne una lectura si et plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ll.B. fletxa Granollers
2 de febrer de 2013, 10.58 h

PENSAR EN ESCOLLIR PERSONES TÉ EL RISC QUE LA GENT ACABI VOTANT ALS CANDIDATS AMB MÉS DINERS O INFLUÈNCIA PER A FER PROPAGANDA.
Si es pot votar a persones de diverses candidatures, hi ha el risc: no d'escollir diverses persones "les millors" sino diverses candidatures. Es a dir, escollir una persona de cada candidatura que ens pugui agradar. El resultat seria un parlament amb moltes candidatures i pocs parlamentaris per a cadascuna d'elles.
Si les persones es tracta de triarlas dins de la ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Anna fletxa Sabadell
1 de febrer de 2013, 22.06 h

#4 Desde el momento que creo que en la cumbre deben estar los partidos, mucho más democratica que otros que se conforman con una cumbre cerrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
marina fletxa tarragona
1 de febrer de 2013, 21.15 h

#2 Es un primer paso para intentar poner transparancia en la política, porque bastante enlodada está. Todo lo que sea para poner bases anticorrupción deben ser bienvenidas, por lo menos para las personas amantes de la "democracia" tu lo eres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tots podem ajudar a Catalunya. fletxa www.helpcatalonia.cat
1 de febrer de 2013, 20.43 h

http://www.youtube.com/watch?v=o8fnZ7ERD74&feature=player_embedded

Catalonia's parliament adopts declaration of sovereignty

Catalans i catalanes ajudem a internacionalitzar el nostre cas. Difonguem videos en anglès com aquest que expliquin la nostra situació a la comunitat internacional. Que tot el món sàpiga qui som i que volem els catalans.

Fem història! Alliberem Catalunya i creem un paí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Anna fletxa Sabadell
1 de febrer de 2013, 20.39 h

¿Por que no convoca a los partidos? Es una cumbre anticorrupción o es una cumbre ¿ Como tapar la corrupción?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
joan fletxa tarragona
1 de febrer de 2013, 19.36 h

Un no pot menys que aplaudir la proposta d´en Bosch,perqué és el qué molts venim reclamant ja fa temps,només que fos per coherència democràtica.En aquest sentit no hi hauria en moments com els actuals un impuls i patriotisme major que el nostre Parlament aprobés una Llei Electoral catalana amb llistes desbloquejades


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.