directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El Baix Llobregat concentra gairebé 90.000 de les persones amb dret de vot el 25A

Els organitzadors demanen desmuntar el 'mite' que les consultes estan condemnades a fracassar a la comarca

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les plataformes que diumenge organitzaran consultes a Martorell, Collbató, Sant Just, Pallejà i Corbera, a més de la que ho farà dissabte a Esparreguera, han animat en un acte conjunt als gairebé 90.000 ciutadans que podran votar a acudir a les urnes. Diversos portaveus d'aquestes entitats han opinat que una alta participació ajudaria a desmuntar el que han anomenat 'mite' i 'tabú': que les consultes estan cridades a fracassar a la comarca, molt marcada per la immigració dels anys seixanta i setanta. Les consultes 'no suposen cap element de trencament', ha assegurat Roger Gili, de Martorell, i Roger Cònsul, de Sant Just, ha anat més enllà: la consulta 'està creant diàleg, unió'.
25a, baix llobregat, consulta
Representants de les plataformes organitzadores de la consulta al Baix Llobregat.

Comparteix
   


Etiquetes
Els representants de les sis entitats que organitzaran aquestes consultes el 25 d'abril han comparegut en un acte informatiu a l'Ateneu de Sant Just, poc concorregut, juntament amb el portaveu de Molins Decideix!, que ja va organitzar una consulta en aquell municipi el 28 de febrer, i el president de Cornellà Decideix!, que l'està preparant pel proper 30 de juny.

'Ens estem enduent sorpreses', ha afegit Gili, de Martorell, que ha afegit que 'el lloc de naixement' no està sent determinant per a aconseguir que els ciutadans vagin a votar, ni tampoc determina el sentit del seu vot.

El color polític de les administracions tampoc està determinant el suport que els consistoris estan donant a les consultes. El poble més gran del Baix Llobregat a on se celebraran consultes diumenge és Martorell, un dels bastions a on CiU governa amb majoria absoluta, en una comarca a on el PSC domina en gran part dels ajuntaments. L'alcalde és Salvador Esteve, president de l'Associació Catalana de Municipis. Doncs bé, Gili, que és portaveu de la plataforma d'aquesta vila, ha explicat que 'el suport polític en aquesta campanya ha estat molt baix', i que no han tingut 'facilitats destacables' per part del consistori.

Pallejà, junt amb Vallirana, és una altra de les tres poblacions governades per CiU a la comarca. La portaveu de la plataforma d'aquell municipi, Mireia Termes, també ha explicat que l'ajuntament els ha donat suport 'en els aspectes materials', però que 'no els ha deixat espais públics'.

A Collbató, amb una alcaldessa socialista, en canvi, sí que es podrà votar en escoles. També l'ajuntament d'Esparreguera, amb alcaldessa socialista, ha donat suport a la iniciativa, 'sempre que això no suposés una despesa extra', ha explicat la portaveu de l'entitat que organitza la consulta allà, Aleix Escorcell.

'Seria bo que Montilla vingués a votar', diu el portaveu de Sant Just

D'altra banda, el portaveu de Sant Just, Roger Cònsul, ha desitjat que el veí de la ciutat i President de la Generalitat, José Montilla, vagi a votar diumenge. 'Seria bo que vingués a votar el president Montilla perquè legitimaria aquestes consultes com a acte democràtic', ha opinat. No s'ha mostrat, però, optimista. 'De moment, des de Presidència no ens han dit res', ha dit.

Per la seva banda, els representants de Cornellà Decideix! han indicat que segueixen amb els preparatius de les consultes en aquell municipi que supera els 80.000 habitants. Divendres ja van començar a recollir vots anticipats, i ja en tenen337, han indicat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
23 d'abril de 2010, 10.59 h

-estem tenint sorpreses. No 'ens estem enduent'
-tampoc NO està determinant
-a on es faran consultes. No 'se celebraran'
-A gran part del ajuntaments. No 'en'
-Pallejà, a més de Vallirana. No 'junt amb'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.