directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla equipara el falangista Samaranch amb Pau Casals i Josep Tarradellas

'Barcelona no ha tingut un ambaixador tant efectiu com ell', rebla · Jacques Rogge el compara amb el baró de Coubertain

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El fèretre del delegado nacional falangista (fotogaleria) i president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI) , Juan Antonio Samaranch, ha estat rebut amb tots els honors al Palau de la Generalitat de Catalunya per part del president del Govern, José Montilla, i dels prínceps espanyols, Felipe de Borbón i Letizia Ortiz. Montilla ha lloat fins a l'extenuació la figura de Samaranch comparant-la amb Pau Casals i Josep Tarradellas, alhora que ha afirmat: 'Barcelona no ha tingut un ambaixador tant efectiu com ell.'

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha identificat 'tres registres sonors que formen part de la història contemporània de Catalunya'. El primer, el cèlebre 'I’m a Catalan' pronunciat pel compositor Pau Casals, el 24 d’octubre de 1971 a la seu de les Nacions Unides, a Nova York. El segon, segons Montilla, el 23 d’octubre de 1977 al balcó del Palau de la Generalitat, i qui va pronunciar-lo va ser el president Josep Tarradellas, en proclamar l’històric 'Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí!'. I el tercer, el 17 d’octubre de 1986, quan Samaranch pronuncià des de Lausana que els Jocs de 1992 es farien 'À la ville de... Barcelona!'.

Segons Montilla, la frase de Samaranch 'va ser un gest de confiança i d’il·lusió, que feia esclatar d’alegria tota Barcelona i Catalunya, i moltíssimes ciutats espanyoles, encetant una de les etapes més positives i constructives del nostre país. La petjada humana i cívica de Joan Antoni Samaranch restarà per sempre lligada a Barcelona, a Catalunya, a l’esport i al moviment olímpic. Descansi en pau.'

El Saló de Sant Jordi, ple
El fèretre ha entrat al Palau de la Generalitat pocs minuts després de les deu del matí, on hi ha instal·lada la capella ardent fins al vespre. El fèretre ha entrat al Saló Sant Jordi des del pati dels tarongers amb l'himne olímpic de fons i cobert per una bandera olímpica.

Durant la cerimònia civil en record de Samaranch, el saló ha quedat petit. Entre els assistents, destaquen els expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, el president del Parlament, Ernest Benach, el president del PP espanyol, Mariano Rajoy, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, i el president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany.

El primer a prendre la paraula en la cerimònia civil ha estat el president del COI, Jacques Rogge, qui ha afirmat que Samaranch ha estat tant important per a l'olimpisme com ho va ser el baró de Coubertain. S'ha compromès a perpetuar la seva herència i les tasques que va endegar.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha destacat que Samaranch va saber equiparar els valors propis de l'esport com la millor via cap a la pau.

Funeral amb els reis espanyols
A les cinc de la tarda, el fèretre es traslladarà a la Catedral de Barcelona, on se celebraran els funerals que seran presidits pels reis espanyols.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
23 d'abril de 2010, 13.36 h

#2 Despertaferro, aquesta P que esmentes es la de PUTES PUTREFACTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 d'abril de 2010, 10.25 h

Aquest home, en montilla, s'està defecant a la cara de tots els qui ens sentim catalans de veritat. Te una galta que se la trepitja. Més a més, comparar aquest feixista=nazzi=franquista que ben mort sigui ja d'una punyetera vegada, amb en Pau Casals, que morí a l'exili cridant i plorant perquè Catalunya esdevingués el país que hauria d'haver estat, això és una falta absoluta de respecte i denota la ignorància absoluta d'aquest presidentet de generalitat, si és que arriba a això. Caro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 d'abril de 2010, 01.06 h

Se'ns han pixat a la cara i amb tot el desvergonyiment del món ens diuen que plou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Manel fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 23.56 h

#14 Hola homònim, en primer lloc, et recomanaria que et facies passar la ràbia el més aviat possible: per aconseguir una cosa tan gran com la independència contra un enemic tan potent com Espanya, cal tenir el cap ben fred, en cas contrari cometràs errors fatals. En segon lloc, ja hi ha un partit que fa prop de vint anys que vol proclamar la independència de manera unilateral. Però s'ha trobat amb el mateix obstacle que es trobarà qualsevol altra candidatura amb el mateix objectiu: la ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 23.41 h

Que tota aquesta rabia i INDIGNACIÓ que tenim es tradueixin en
vots a una Candidatura Unitaria al Parlament de Catalunya
que tingui com a únic eix principal la PROCLAMACIÓ UNILATERAL
de l´INDEPENDENCIA DE CATALUNYA.
Menys queixar-se i més actuar!! Ara és l´hora de votar INDEPENDENCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vaigfort fletxa Sabadell
22 d'abril de 2010, 21.44 h

EN CONTRA de que l'estadi L.Companys passi a dir-se estadi Samaranch:

http://www.facebook.com/pages/EN-CONTRA-de-que-lestadi-LCompanys-passi-a-dir-se-estadi-Samaranch/120041988012528?ref=nf#!/pages/EN-CONTRA-de-que-lestadi-LCompanys-passi-a-dir-se-estadi-Samaranch/120041988012528?ref=nf


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Mondonville fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 18.15 h

Vaig esborrar-me del RACC tan prompte vaig saber que aquest falangista era President d’honor d’aquesta espècie de club de serveis. El meu raonament era que no volia pertànyer a cap entitat on hi figurés aquest personatge.
Considero d’una gran indignitat els honors que li rendeixen les nostres institucions, las que ell va trair actuant al costat del dictador general Franco. Crec que el nostre Govern ha de ser més primmirat en l'utilització dels espais democràtics. Tanmateix, també ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
JordiBCN fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 17.54 h


Al marge del seu treball com a president del COI (qui en sàpiga sabrà si ha estat bó), com a persona no em mereix cap respecte.

Juan Antonio Samaranc.

- A on l'enterrem?

- A fora.

Al fossar de les moreres no s'hi enterra cap traidor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Sílvia Martínez
22 d'abril de 2010, 17.28 h

Quina vergonya, d'un franquista que no hagi fet disculpa pública amb les seves conseqüències no li hem d'acceptar honors al President ni a ningú.
Diria que ho fan d'inèrcia i per mirar de dissimular, però fa temps que s'equivoquen, i crec que aquest és un cas del mateix: el que aconsegueixen és claredat, que la gent acabem de tenir clar què es remena per aquí.
Ara li hauríem de demanar al President que públicament faci disculpa per posar Samaranch al costat de catalans honestos com h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 d'abril de 2010, 16.36 h

Totes les nacions del mon, Catalunya, Espanya, Alemanya, Italia etc, tenen els seus patriotes i els seus traidors, aquest senyor pertany els ùltims.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.