directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Acollir els nouvinguts en català és constitucional

Així ho dictamina el Consell de Garanties Estatutàries · El PP havia posat en dubte aquest punt del projecte de llei d'acollida

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya avala per unanimitat el Projecte de Llei d'Acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya (pdf), que ha d'atendre la immigració que acaba d'arribar al país. Segons aquest organisme, el projecte s'adiu plenament a la Constitució espanyola, també en l'article 9, que marca el català com a llengua comuna dels serveis. El consell desestima el recurs presentat pel Partit Popular contra aquest article. És la primera vegada que un text legislatiu recull aquest grau d'oficialitat del català. Per a la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, la decisió del Consell demostra que la tàctica 'permanent' del PP 'contra l'avenç social i nacional del país' està mancat 'de qualsevol fonament jurídic'.



Comparteix
   

Alhora insisteix en la importància de situar el català com a llengua comuna d'acollida perquè 'el català té una força inesgotable com a factor d'incorporació i integració, és la llengua de la mobilitat social i la llengua comuna' en un país on es parlen més de 250 llengües. El futur servei de primera acollida oferirà formació bàsica de català, drets i deures o sobre el model de convivència i civisme de la societat catalana, entre d'altres.

Amb aquest darrer pas, el projecte de llei ja ha superat tots els tràmits parlamentaris després d'haver entrat a la Cambra a finals de 2009, amb el vistiplau del Govern i un procés de participació anterior que va comptar amb aportacions de centenars de professionals, expertes i experts de l'àmbit migratori de tot Catalunya. Es preveu que la votació final tingui lloc en el proper ple del Parlament, el 28 i 29 d'abril.



Vídeo: Parlem català?, d'Òmnium Cultural-Anoia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Manel fletxa Barcelona
23 d'abril de 2010, 00.03 h

#1 aquí tenim la prova clara de la poca base racional dels arguments dels xenòfobs de tot arreu. A Catalunya ningú t'obliga a parlar àrab, amazig, urdú, quètxua, mandarí o cap altra llengua... que no sigui el castellà. Ni el català, és obligatori. És el castellà el perill per al català, no les altres llengües. En segon lloc, a Europa fa dècades que tenen immigrants, i encara és hora que vegi un país que hagi passat a tenir un règim islamista, com ens volen fer creure els xenòf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vaigfort fletxa Sabadell
22 d'abril de 2010, 22.43 h

Els únics que sobren en aquest país són els feixistes. Tant espanyols com catalans. Pobre gent, quina pena em fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
´jordibcn fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 18.47 h

I (PERDONEU PELS INSULTS) TU AMB BARRETINA O SENSE ETS UN IMBÉCIL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fora immigrants fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 18.24 h

Deu meu, el perill per Catalunya no són els espanyols i el castellà, sinó els immigrants, gràcies a ells d'aquí a uns anys Catalunya s'haurà esvaït i ja no quedarà res de la nostra cultura i la nostra forma de ser. Un gambià amb barretina no deixarà de ser gambià. Fora els immigrants de la nostra terra!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.