directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

A Espanya la corrupció és un instrument de govern

La corrupció és el resultat d’un franquisme latent que no va fer net i d’una constitució que va permetre perpetuar la podridura del sistema que avui sura

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Finalment s’ha posat en evidència que la corrupció no es la suma de comportaments individuals aïllats, sinó que respon a l’existència d’una teranyina institucional, que el que està podrit és el sistema i que la cosa ve de molt lluny. El president Pujol en un pamflet subversiu deia fa més de cinquanta anys que Franco havia escollit com a instrument de govern la corrupció, perquè un país podrit és fàcil de dominar. La Constitució espanyola, la mateixa norma que fan servir de cotilla per no deixar-nos decidir, va permetre perpetuar la podridura del sistema, i ara, l’única sortida que ens queda per posar fi a la corrupció i acabar definitivament amb el franquisme latent és la independència de Catalunya.
 
La denúncia de Jordi Pujol sobre la corrupció al règim franquista més vigent que mai
 
"Us presentem el general Franco
” és un conegut pamflet que Jordi Pujol va elaborar fa mig segle per aixafar l'arribada del general Franco a Barcelona, deia: “ El general Franco, l'home que aviat vindrà a Barcelona, ha escollit com a instrument de govern la corrupció. Ha afavorit la corrupció. Sap que un país podrit és fàcil de dominar, que un home compromès per fets de corrupció econòmica o administrativa és un home presoner. Per això el Règim ha fomentat la immoralitat de la vida pública i econòmica. Com es fa en certes professions indignes, el Règim procura que tothom estigui enfangat, tothom compromès. L'home que aviat vindrà a Barcelona, a més d'UN OPRESOR, ÉS UN CORRUPTOR.” Jordi Pujol, Catalunya, 15 d'abril de 1960.
  
De la dictadura als macarres de la pàtria constitucional
 
Durant la dictadura els incompetents lleials tenien avantatge sempre i en tota competició sobre els competents sospitosos, i això afectava a oposicions, concursos i provisions de tota mena de places i de concessió de tot tipus de negocis. Els beneficiaris quedaven lligats per un vincle tèrbol, eren clients d’un sistema que garantia que la injustícia no seria mai revisada en detriment seu. La cosa ha canviat molt poc vist on som.
 
La pervivència del sistema l’explicava en Sebastià Alzamora en un article on posava l’accent en Bono, Zaplana, el “pocavergonya coronat”, i tot un reguitzell de “pròcers de la política i les finances espanyoles”, que tenen en comú Telefònica, segons Alzamora, una companyia “més semblant a una ONG de rehabilitació de delinqüents que no pas a una empresa de comunicacions”, i que vindria a ser un microcosmos del macrocosmos que és l’Estat espanyol, on abunden els personatges que  “estan disposats al que calgui per mantenir l'estat de coses que els ha permès d'arribar fins on són sense cap altra qualitat destacable que no sigui la seva freda manca d'escrúpols”.
 
La independència de Catalunya serà el punt i final del franquisme i de la corrupció
 
Salvador Cardús piulava fa un dies que: “La corrupció a Catalunya és una conseqüència de l’espanyolització del país les últimes dècades. De quina fundació era patró Millet? De FAES!” i afegia “Corruptes, cadascú té els seus, cert. Però el model polític i econòmic que ho afavoreix és espanyol. O en corrupció ja tenim independència?
 
En un article, titulat “Todo se lo debo al Franquismo”, Quim Torra explica que “Aquesta és la clau de volta de tot plegat. Franquistes a qui tot ho deuen a la seva fidelitat al dictador, que consideren que el 18 de julio és un “punto de partida irreversible”, que van entendre perfectament que la manera de seguir vigilant els ratolins era “democratizando el sistema partiendo de él”, saben, i tant que ho saben!, que la “Constitución no permite el referéndum”. És aquest franquisme que no acaba mai, és aquesta constitució convertida en la gran gàbia dels catalans, són aquests feixistes que avui, com ahir, no volen deixar-nos votar. Saben que la independència de Catalunya serà, ara sí, la fi del franquisme.”, i per tant la fi dels privilegis i d’aquí plora la criatura.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
5 de febrer de 2013, 18.02 h

#18

Així com "Aragoneses" es creu la reencarnació de William Shakespeare, tu estás convençut de ser la reencarnació de Millan Astray, oi que sí? BIBA LA MUELTE!!!! MUIRA LA INTIRIJENSIA!!!! AHAHAHAHAHAHAHAHAHHHH!!! (aquesta gentalla franquista del PP són el que no hi ha...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
5 de febrer de 2013, 17.58 h

#19 En comptes d'aconsellar als altres què s'han de palpar, pregunta't si no valdria més que TU et palpessis el crani per veure si a dins hi tragines una CARBASSA POLLADA... ep! no et vull alarmar! potser no, no hi tens res de mal, però els simptomes que es detecten en els teus escrits no semblen augurar gaire res de bo...

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHH !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de febrer de 2013, 16.45 h

#17

Bueno, parece que tu tampoco veras la Tierra Prometida por MaSS.

¿ Ya te han palpado la prostata?



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
5 de febrer de 2013, 16.30 h

corrupción de éste pais extendida por todas las múltiples administraciones innecesarias, no se arreglará hasta que coja el mando un Capitan General.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Francesc fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 13.54 h

Essent a la mili vaig comprovar un alt nivell de ineficàcia i corrupció, 1961-62


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Eduard fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 10.14 h

#6 Sinuhé, és que la corrupció no fa cap be a la causa sobiranista i mes si implica a un partit del gobern !! Això no treu que no s´hagi de investigar a casa nostra. A mes ningu a dit que ens hagim d´esperar a ser independents per actuar, el que passa que amb els intruments actuals, que emanan de les estructures espanyoles està tot molt ben lligat, per això calen nous instruments de control juridic i ciutada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 de febrer de 2013, 10.05 h

AQUESTS PODRITS PODERS ESPANYOLS, HEREUS D'UNA HISTORIA CORRUPTEE HO DESTRUIRAN TOT. REPAREM-NOS PER LA LLUITA. IIII*IIII


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Sóm i serem fletxa Barcelona
4 de febrer de 2013, 16.50 h

Quina novetat aixó de la corrupció!! Des de Franco que aquest és el seu modus operandi ¿algú ho dubtava? el que passa que no teniem proves contundents. Ara ja no tenen autoritat moral per dir-nos res, ja no hem de negociar amb ells, ja no ens ho hem de pensar més, ja no hem d'esperar a que ens agafin dels peus per no caure al pou de merda i ens arrosseguin dins. Hem de marxar JA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Resolt fletxa Catalunya
4 de febrer de 2013, 15.33 h

#8 Aprèn a escriure


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Cadira Buida fletxa Barcelona
4 de febrer de 2013, 15.20 h

Corrupció, mal endèmic d'Espanya. Però hem de procurar perquè aquí no passi, perquè s'estan disparant alarmes... Espanya està podrida, però hem de procurar per netejar també el que tenim a casa... i per això calen cares noves i, si cal, sigles noves. La regeneració no democràtica és necessària pel procés sobiranista i no sé si els dirigents actuals la poden fer...

Un article que explica perquè alguns, potser malhauradament, han de plegar
http://cadirabuida.wordpress.com/2013/0... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.