directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Lobby "Puente Aéreo" pressiona a Mas

O el poder econòmic intenta convèncer al Govern Mas o el Govern intenta convèncer el poder econòmic. La flor i nata dels interessos espanyols contra l’estat propi

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la firma Seeliger i Conde, Luis Conde, va oferir aquest passat dissabte un dinar a més de 150 convidats en una masia de la seva propietat a l’Empordà, la majoria de convidats eren representants de les grans empreses que viuen del BOE i dels negocis amb Espanya, en un clar intent de convèncer al Govern Mas per que faci marxa enrere en el procés cap a l’estat propi. Cal esperar que el fet que el President Mas anés acompanyat de cinc consellers i altres persones properes al president servís per també convèncer al poder econòmic que el procés és irreversible. De totes maneres seria bo per a la ciutadania i davant la que està caient, que s’informés d’aquestes trobades perquè veient alguns dels assistents i alguns precedents no és bo generar dubtes, sobretot en l’actual moment polític, ja que alguns dels assistents són veritables amistats perilloses.
Artur Mas i José Manuel Lara en una imatge d'arxiu
Artur Mas i José Manuel Lara en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Explicar la trobada a la ciutadania

Ni imatges ni bombo ni plataret, discreció i només unes ratlles en l' apartat de societat d'alguns mitjans, per una trobada d'aquestes característiques i en els moments que viu Catalunya. La importància queda reflectida pel desplegament de membres del Govern - el president i 5 consellers-, la presidenta del Parlament i l'alcalde de Barcelona. Com a representants del Govern català van ser al dinar els consellers Andreu Mas-Colell (Economia), Francesc Gordó (Justícia), Francesc Homs (Presidència), Joana Ortega (Vicepresidència) i Felip Puig (Empresa i Ocupació), també l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el secretari general de la Generalitat, Jordi Vilajoana, i del diputat al congrés Josep Sánchez Llibre. Entre els il•lustres convidats també es va poder veure a l'advocat Miquel Roca i l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.
  
   

Una trobada de poderosos amb financers, empresaris monarquics, unionistes declarats en busca del dialeg i el consens a Espanya

A aquest dinar hi van acudir banquers com Joan Maria Nin (CaixaBank), Josep Oliu (Banc Sabadell) i Ángel Ron (Banc Popular) però també polítics com el expresident del Congrés José Bono, periodistes com José Antich (La Vanguardia) presidents de club de futbol com Sandro Rosell (FC Barcelona), de la patronal, com Joaquim Gai de Montellà, i importants directius de grans empreses com Francisco Reynés i Salvador Alemany (Abertis), Rafael Villaseca (Gas Natural), Jaume Guardiola (Banc Sabadell), Juan José Brugera (Colonial), Pedro Fontana (Àrees), Sixte Cambra (Port de Barcelona ), Rafael Fontana (Cuatrecasas) i Josep Piqué (Vueling), aquest últim acompanyat de la seva dona, la directora d'informatius d'Antena 3, Gloria Lomana. A més van estar presents el fill de Jordi Pujol, Josep Pujol (Indra) i David Madí (Aplus +). Tampoc hi van faltar les grans fortunes de la capital català com José Manuel Lara (Planeta), Liliana Godia,  (BCN Godia), Jorge Gallardo (Almirall), Antoni Esteve (Laboratoris Esteve), Joan Gaspart (Husa), Josep Cusí (Laboratoris Cusí), Maria Reig (Grup Reig), i Borja García Nieto (Riva i García) entre d'altres. Entre els representants madrilenys hi van acudir Alberto Aza (ex Casa Reial), Javier Monzón (Indra), la presidenta de la CNMV, Elvira Rodríguez i l'antiga presidenta d'Hispasat, Petra Mateos. Esperanza Aguirre no va poder ser al dinar per haver d'atendre les seves responsabilitats al PP per la crisi Bárcenas.

 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
25 de gener de 2014, 15.36 h

http://www.youtube.com/watch?v=RtF2djy6U-s

Ens deien que no podíem, que estava prohibit, que no ens deixarien, que érem pocs, però la veritat és que estem fent el somni realitat.

Amb la independència GUANYEM.

Aquest és el nostre any, sí i sí. Esteu preparats per a fer història?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 de febrer de 2013, 10.01 h

Més val que no facin el burro amb sopars amb males companyies. Els catalans ja no tolerem a les forces colonials econòmiques que sagnen el país. Se'ls ha de començar a posar a rega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
6 de febrer de 2013, 07.47 h

Anb o sensa corrupció, adéu Espanya. No barrajem temes. Que la Corona, el TS (recordeu el cas marieta), el TC, el President del Gobern, el mateix gobern, el Banc d'Espanya i tot l'apareill estan podrits, vol dir un Estat en decadència total al que no volem pertenyer. Ja ens arreclarem solets amb els nostres corruptes, que ni son tants, ni de tant nivell. No tenía comptes a Suïssa el President Mas? Jajajajajajaja. Espanya és la finca d'uns pocs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 23.22 h

Recordem que Roma no pagà traidors. Que vagin fent, que facin, ja s'ho trobaran, ja. La política no és el d'ells i l'economía tampoc. Per tant, que es limitin a vendre i prou i no sols a Madrid, sino a la resta del mon. A treballar i prou comèdia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-Republica de Catalunya
5 de febrer de 2013, 19.38 h

El Lobby "Puente Aéreo" pressiona a Mas.
Tranquil Mas! Ells en son 14 i nosaltres en som mes de 2.000.000! Qui te mes força? Ells o la democràcia!

Visca la República de Catalunya!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Joanesco fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 18.56 h


De que parlarian mentres dinaven ?

En sembla que ens estan fen el llit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de febrer de 2013, 18.31 h

#8 AHAHAHAHAHAHAHAHHHH !!!!

El teu comentari només pot despertar "RISOTADAS"... mira que comparar la corrupció (que sí que existeix) catalana amb l'espanyola.... cal ser (no diré què, no vull ser cruel gratuiïtament)

aquesta gentalla del PP confonen els seus somnis amb realitats, voldrien que el món fos tal com ells desitgen i diuen cada carallada que fan caure la cara de vergonya aliena a qui els escolta. Per això van tan bé, per això són "tan ben considerats" a la comunitat int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Antonio fletxa Terrassa
5 de febrer de 2013, 18.17 h

#2 No mires la paja en el ojo ajeno que en cataluña tenemos la viga en el nuestro. España tiene corrupción y mucha pero en catasluña no os quedamos atras competimos con ellos muy de cerca..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pepa fletxa vila
5 de febrer de 2013, 14.58 h

La independència només la farem per sobre d'aquesta gent.
Ells són la dependència, d'això viuen i s'enriqueixen.
CiU preten convèncer-los i que se sumin al procés. Espero que no se'n surti. No, tot no suma. No volem un nou estat català dependent de les gans fortunes, no volem.
Volem un estat català lliure. Lliure de peatges i lliure de tarifes regulades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
QuimX fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 13.33 h

Correcció sintàctica, si us plau! No pressionen "a" Mas, pressionen Mas!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.