El Cercle d'Economia decidit a rebentar el procés cap a l’estat propi
Les empreses tarifades, les que viuen a cop BOE, o de la dependència d’Espanya, tenen por de perdre els seus privilegis i es rebel.len contra la voluntat del poble de decidir.
La nota d’opinió que avui ha fet pública El Cercle d'Economia és una resposta a la por, només cal fer un cop d’ull a les empreses que financen les activitats del Cercle i qui el presideix per entendre que considerin "inacceptable" la "manca de diàleg polític" entre els governs de Catalunya i Espanya, i que reclamin "diàleg i enteniment sense confrontació”, mentre callen i no s’indignen davant l’espoli fiscal, els incompliments de l’estat i l’ofec financer a que ens sotmet Espanya. Diu Piqué que “encara estem a temps d'evitar un gravíssim deteriorament polític, social i econòmic cap al qual, de moment, seguim avançant", però tot apunta a que la transició nacional no té retorn, malgrat els Pique, Gay de Montellà, Oliu, Fainé i els lobbys de poder que remen en contra.
Mals temps pels lobbys que volen manar sense passar per les urnes i donen lliçons quan formen part del problema Quina credibilitat pot tenir Josép Piqué, ex ministre d’Indústria i Energia i d’Afers Exteriors dels Governs d’Aznar, i ex president del PPC, que va voler posar el president de la Generalitat contra les cordes en una trobada empresarial a Sitges el passat juny, per donar lliçons, reclamar diàleg i enteniment sense confrontació?. Qui és el Cercle d’Economia, que ha callat durant anys davant l’abús sistemàtic d’Espanya, per reclamar “evitar els atzucacs que condueixen a una indesitjable confrontació", referint-se al procés de endegat que compta amb el suport de les urnes? La resposta és que no són un lobby que vol manar sense passar per les urnes i donar lliçons quan formen part del problema i ara és malt temps pels vells lobbys.
La ingerència dels lobbys en política a cara descoberta pot voler dir que veuen perillar seriosament els seus interessos
El Cercle es retrata quan diu que "des de Catalunya s'ha d'entendre que només amb una gran majoria de la societat catalana, representada pels seus partits, es pot arribar a un nou marc de relació política entre Catalunya i Espanya" i sobre la consulta considera que ha de ser "dins del marc legal" i creu que "adquireix el seu sentit integrada en un procés lleial, rigorós i profund de debat, i no ha de plantejar-se com un punt de partida ni com un punt d'arribada".
L’eterna enyorança que és la sociovergència ha quedat desplaçada pel vell temor que és el pacte CiU-ERC
El Cercle pateix amb el pacte entre els nacionalistes i ERC: "La fórmula adoptada per les dues formacions, on ERC dóna el seu suport parlamentari alhora que exerceix de primer partit de l'oposició, pot desorientar i no aportar l'estabilitat i previsibilitat que exigeixen les actuals circumstàncies. Es pot transmetre la percepció que el compromís és ferm per a la denominada transició nacional, però s'afebleix per la manera de gestionar la crisi.
Notícies relacionades
- Qui es Josep Piqué per donar lliçons? 01.06.2012.
- Jordi Pujol diu NO a la temptació del “Cercle” de Sitges 07.06.2012.