directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Cercle d'Economia decidit a rebentar el procés cap a l’estat propi

Les empreses tarifades, les que viuen a cop BOE, o de la dependència d’Espanya, tenen por de perdre els seus privilegis i es rebel.len contra la voluntat del poble de decidir.

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La nota d’opinió que avui ha fet pública El Cercle d'Economia és una resposta a la por, només cal fer un cop d’ull a les empreses que financen les activitats del Cercle i qui el presideix per entendre que considerin "inacceptable" la "manca de diàleg polític" entre els governs de Catalunya i Espanya, i que reclamin "diàleg i enteniment sense confrontació”, mentre callen i no s’indignen davant l’espoli fiscal, els incompliments de l’estat i l’ofec financer a que ens sotmet Espanya. Diu Piqué que “encara estem a temps d'evitar un gravíssim deteriorament polític, social i econòmic cap al qual, de moment, seguim avançant", però tot apunta a que la transició nacional no té retorn, malgrat els Pique, Gay de Montellà, Oliu, Fainé i els lobbys de poder que remen en contra.

Comparteix
   


Etiquetes
Mals temps pels lobbys que volen manar sense passar per les urnes i donen lliçons quan formen part del problema
 
Quina credibilitat pot tenir Josép Piqué, ex ministre d’Indústria i Energia i d’Afers Exteriors dels Governs d’Aznar, i ex president del PPC, que va voler posar el president de la Generalitat contra les cordes en una trobada empresarial a Sitges el passat juny, per donar lliçons, reclamar diàleg i enteniment sense confrontació?. Qui és el Cercle d’Economia, que ha callat durant anys davant l’abús sistemàtic d’Espanya, per reclamar “evitar els atzucacs que condueixen a una indesitjable confrontació", referint-se al procés de endegat que compta amb el suport de les urnes? La resposta és que no són un lobby que vol manar sense passar per les urnes i donar lliçons quan formen part del problema i ara és malt temps pels vells lobbys.
 
 
La ingerència dels lobbys en política a cara descoberta  pot voler dir que veuen perillar seriosament els seus interessos
 
El Cercle es retrata quan diu que "des de Catalunya s'ha d'entendre que només amb una gran majoria de la societat catalana, representada pels seus partits, es pot arribar a un nou marc de relació política entre Catalunya i Espanya" i sobre la consulta considera que ha de ser  "dins del marc legal" i creu que "adquireix el seu sentit integrada en un procés lleial, rigorós i profund de debat, i no ha de plantejar-se com un punt de partida ni com un punt d'arribada".
 
 
 
L’eterna enyorança que és la sociovergència ha quedat desplaçada pel vell temor que és el pacte  CiU-ERC
 
El Cercle pateix amb el pacte entre els nacionalistes i ERC: "La fórmula adoptada per les dues formacions, on ERC dóna el seu suport parlamentari alhora que exerceix de primer partit de l'oposició, pot desorientar i no aportar l'estabilitat i previsibilitat que exigeixen les actuals circumstàncies. Es pot transmetre la percepció que el compromís és ferm per a la denominada transició nacional, però s'afebleix per la manera de gestionar la crisi.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
6 de febrer de 2013, 18.31 h

Els del Círculo de Economía (en castellà , com cal) , sembla que no llegeixen la premsa estrangera i mes concretament les opinions del Financial Times , que es quelcom semblant a la bíblia dels inversors i economistes. Doncs be , aquest diari per referir-se a la situació espaÑola, aparca la paraula CORRUPCIÓ i la substitueix , en la seva edició d'ahir per la de PUTREFACCIÓ. Us diu quelcom aixo???


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
6 de febrer de 2013, 17.32 h

#23

Permete'm felicitar-te per la bona documentació de la teva opinió. I alhora fer un comentari potser sí un xic superficial, però crec que força adient.

Això és com el que passa a les famílies. Si a un dels fills li vas donant diners i més diners, i a un altre no li dones res de manera que s'ho hagi de guanyar, en pocs anys el primer s'haurà convertit no pas en un brillant home de negocis, sinó en un CRÀPULA INCOMPETENT I IRRESPONSABLE i probablement VICIÓS, mentres el segon ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Buen trabajo, Josép Piqué, ya tenemos tu sobre preparado fletxa pasa a recoger tu sobre en Madrid cuando quieras
6 de febrer de 2013, 12.18 h

Totes les col·lectivitats oprimides han tingut els seus botiflers. Absolutament totes. Els van tenir els indis americans, els van tenir els aborígens sud-africans, els van tenir els jueus sota la bota del nazisme i els ha tingut i els continua tenint Catalunya sota la bota de l’espanyolisme. El botifler acostuma a ser algú amb un dèficit d’ètica notable, que es realitza com a individu adulant l’opressor, fent-li la feina bruta, executant els seus designis i extasiant-se quan li somri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pepo fletxa Terrassa
6 de febrer de 2013, 11.43 h

Hem de vigilar amb en Piqué, perquè és dels personatges més "llestos" que hi ha al panorama actual. Les seves declaracions sempre duen doble tall i per tant s´han d´analitzar amb lupa, tant les que creiem en contra com les que pensem que van a favor. Oju!!!; Al lloru!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
mario fletxa barna
6 de febrer de 2013, 09.56 h

Aquesta gent són unitats i no arriben ni a un 1%? de tots els votants de la ciutadania de Catalunya, què s'espera doncs? El poble, TOT ben unit i amb força com el David i Goliat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-Republica de Catalunya
6 de febrer de 2013, 08.18 h

Els ‘länder' rics recorren al Constitucional.
Els contribuents nets al fons de compensació impulsen una demanda que diuen que és “en defensa pròpia”.

La solidaritat interterritorial no només causa problemes a l'Estat espanyol. Els dos länder prototípics de la prosperitat alemanya, Baviera i Hessen, van posar ahir en marxa allò que des de feia temps era només una amenaça reiterada: la demanda al Tribunal Constitucional contra la distribució de càrregues del fons de finançamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan fletxa Barcelona
6 de febrer de 2013, 07.32 h

S'ha acabat que manin els de sempre. Ja és hora que sigui el poble el que decideixi el que vol fer amb el seu país i el seu futur.
Ni Círculos de Economia, ni Caixes, Bancs, o grans corporacions en connivència amb el poder polític espanyol poden imposar els seus interessos per davant de tot un poble. El dia que hi hagi el referèndum, que votin el que vulguin, però el seu vot valdrà el mateix que el nostre.
La força de tot un poble s'endurà per endavant tots els interessos, corrupcions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Cadira Buida fletxa Barcelona
6 de febrer de 2013, 00.20 h

Què l'escenari d'independència és incert? i el d'un nou sistema polític? Pot ser. Però davant tot el que ens envolta, la incertesa és el pitjor dels mals. És més, és esperança d'un futur més digne.

Us recomano aquest article:
https://cadirabuida.wordpress.com/2013/02/05/la-incertesa-aquella-esperanca/


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pere Jaume Anfós fletxa Alacant (Països Catalans)
5 de febrer de 2013, 23.58 h

El pútrid franquisme encara cueja. Cal que el trepitgem a mort.

Mori la putrefacció castelladra. Visca la millor nació d'Europa: els Països Catalans. Independència ara mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de febrer de 2013, 23.33 h

#13 em sorprèn la teva tolerància, bona educació i respecte cap al qui opina diferent. És el que té el pensament únic....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.