directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC llança un "SOS" a Europa per frenar la corrupció a l’Estat

Els republicans veurien "lògic" que Artur Mas també demanés la intervenció de l'Oficina Antifrau Europea pels casos de corrupció a Catalunya

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha presentat aquest dimecres les dues propostes perquè l'Oficina Antifrau Europea (OLAF) investigui el cas de presumpte finançament irregular del PP. La primera és una carta que s'ha fet arribar al director general de l'OLAF a través de l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, i en què s'insta a l'organisme a obrir una investigació externa en el 'cas Bárcenas'. La segona, una proposició no de llei que han registrat al Congrés perquè sigui el mateix govern espanyol qui sol·liciti la intervenció de l'OLAF. "Demanem un SOS a Europa", ha explicat Bosch, que creu que l'auditoria externa és l'única manera per restablir el crèdit perdut per l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que no ho han sol·licitat formalment, els republicans també són partidaris que el president de la Generalitat demani assistència a Europa per lluitar contra els casos de corrupció que afecten Catalunya.

Les constructores de la llista Bárcenas en el punt de mira

En la carta que s'ha fet arribar al director general de l'OLAF, els republicans demanen que s'investigui de manera especial els presumptes pagaments no justificats ni declarats al PP per part d'empreses que van rebre adjudicacions d'obra pública, moltes d'elles finançades en part amb fons europeus. "Entre aquestes es troben Sacyr Vallehermoso, OHL, FCC Cosntrucción, Mercadona, Constructora Hispànica i Sedesa", es llegeix a la carta.

Tot plegat és un "SOS" que ERC vol fer arribar a Europa, perquè els organismes de lluita contra la corrupció europeus ajudin les institucions de l'Estat a investigar els casos de presumpta corrupció política. De fet, segons Bosch, una investigació independent per part de l'OLAF serà la única manera de recuperar el crèdit perdut per part de les institucions espanyoles en el cas Bárcenas. "El crèdit no es restablirà ni amb auditories internes ni amb declaracions dels dirigents implicats. Només es restablirà si hi ha una investigació independent europea". En aquest sentit, el portaveu d'ERC a Madrid ha apuntat al prestigi internacional de l'OLAF.

Pel que fa a la proposició no de llei presentada al Congrés, Bosch ha assegurat que els primers interessats a acceptar la intervenció de l'OLAF haurien de ser els dirigents del govern espanyol i del PP. "Si el que diuen és cert i no tenen res a amagar, el govern de Mariano Rajoy ha de ser partidari de demanar aquesta investigació".

Aquells que condueixin el procés cap al dret a decidir han de ser "pulcres"

Bosch també s'ha referit als presumptes casos de corrupció a Catalunya i ha volgut desvincular-los del procés sobiranista. "Aquells que barregen corrupció amb procés sobiranista és perquè tenen interessos evidents en què es barregi. La corrupció és un problema prou gros com per afrontar-lo amb independència de qualsevol altre procés", ha destacat.

Pel que fa a la possible imputació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, Bosch ha insistit en què "cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats" i ha valorat positivament que el mateix Pujol hagi assegurat que no serà cap "nosa" per al procés sobiranista. "Nosaltres creiem que el procés cap al dret a decidir i aquells que el condueixen han de ser tan pulcres com demana la situació", ha afirmat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
mario fletxa barna
8 de febrer de 2013, 09.33 h

Ja tornen a marxar del tema, doncs que marxin per sempre Déu! ERC sempre ha esta coherent en totes les seves formes i jo hi crec ferventment i prou.
Gràcies ERC o ESQUERRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
7 de febrer de 2013, 23.30 h

Alberto, no puedo rebatirte, el nivel de tu argumentación es de premio Nobel, ahora bien, me da que eres otro Independentista de pensamiento único....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
7 de febrer de 2013, 19.43 h

Mare meva, que divertit que arriba a ser prendre el pèl a aquesta trepa de franquistes mal reciclats que ens fan el plaer de visitar-nos. Són tan curt i estan tan profondament idiotitzats, que encara que escriguessin en anglès o en rus, només per les INCONGRUÈNCIES i CRETINADES que vomiten, sabriem que es tracta de militants del PP (i probablement funcionaris no diré de quina "entitat" pretesament intel.ligent)

Apa, fanfarronetes masoques pancastellanistes: haureu de buscar-ne un altre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
7 de febrer de 2013, 19.35 h

#26

Dir-me a mi que sóc l'ALBERTOOOOOOO????!!!! Escolta, mariconeta "orgullosa" i ignorant: tan ANALFABET ets que potser no saps analitzar l'estil literari de les persones, pobre desgraciat? Has sentit parlar d'ANÀLISI ESTILÍSTICA??? o potser és massa per la teva ment que no passa d'un IQ de 50??

Tu segueix amb els teus complexes d'"orgull mariconeru" i no et fiquis en laberints conceptuals perquè la teva MINVADA CAPACITAT no t'ho permet.

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHH !!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Alberto fletxa Madrid
7 de febrer de 2013, 19.30 h

#26 ¿QUE ESTÁS LOCO, TUUUUU, O TAN SÓLO ERES IDIOTA? ¿Decirme a mi que soy Otetes? Tu sí que eres un TARADO, sin duda porque has heredado la sífilis que tu puta madre te pegó al parirte. Desgraciao. Imbécil. Cretino. Degenerao. Maricón de baja estofa.

Yo NO SOY UN SEPARATISTA INDEPENDENTISTA RADICAL, sinó todo lo contrario, ¡¡IMBÉCIL!! Yo voto el PP desde siempre, y tengo un retrato de Franco en la cabecera de mi cama. Y le tapo los ojos cuando me masturbo con una foto de Aznar.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
7 de febrer de 2013, 19.08 h

#25 sólo algún imbécil como tu , no se daría cuenta q los tres últimos comentarios los has escrito tu , pedazo de tarado , es estilo indudablemente de zumbado incorregible te delata ... ! No cambies nunca otetes , eres sin duda el más gracioso del foro !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
7 de febrer de 2013, 18.20 h


Carall !! ... sí que n'estan de sincers i confraternitzadors avui, aquests xicot de l'escòria espanyolista...

Sembla com si haguessin pres un litre de "sèrum de la veritat"

Les coses que haurem de veure, oi?

AHAHHAH !! AHAHAHH !! AHAHAHH AHAHAHAH !!

(hi ha una mena de cinisme que trobo que és bestialment CATÀRTIC, us aconsello que el practiqueu, davant de gentussa pudenta)



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Luis fletxa Barcelona
7 de febrer de 2013, 18.15 h


#23

¿ Y yo que? ¿eing? ¿que no os parezco suficientemente CERDO FRANQUISTA para estar en buestro PITIT COMITÉ?

Anda idos a la mierda, desgraciaos, que a CERDO FRANQUISTA NO ME GANAIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Alberto fletxa Madrid
7 de febrer de 2013, 18.12 h

#15 #17 A pesar de que se nota a distancia que eres lo bastante idiota como para creer contra toda evidencia que Catalunyña independiente seria más corrupta que ahora, ME GUSTA TU ESTILO, DE CERDO FRANQUISTA COMO YO MISMO. ¡¡ CHOCALA!!

¡¡¡ UN ABRAZO, CHABAL !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de febrer de 2013, 15.08 h

Els espanyols, xisclaran, faran soroll, alçaran la seva constitució pseudo-franquista tot per evitar que els catalans poguem expressar democràticament i amb vots si volem ser lliures o no d'espanya.

Tenen pànic a que els catalans poguem decidir, volen seguir robant-nos 300 anys més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.