directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Front comú dels eurodiputats catalans per defensar l'acció exterior de Catalunya

Tots els europarlamentaris excepte els del PP denuncien a la Comissió Europea la proposta de Margallo d'integrar la representació exterior a les ambaixades espanyoles

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- Tots els eurodiputats catalans excepte els del PP han fet front comú a Brussel·les per defensar la representació exterior de Catalunya davant de la proposta del ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, d'integrar les delegacions autonòmiques dins del paraigües de les ambaixades espanyoles. Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (BNG en representació d'ERC), han preguntat a la Comissió Europea si la proposta de Margallo no atenta contra "els principis de subsidiarietat i proporcionalitat". Els europarlamentaris defensen que a Brussel·les, per exemple, hi ha "més de 250 oficines regionals de tota Europa".
foto ANC
foto ANC

Comparteix
   

Els eurodiputats catalans de CiU, PSC, ICV i ERC han defensat davant de la Comissió Europea el paper de Catalunya davant de la UE, i la importància de la seva acció exterior. A través d'una pregunta parlamentària, Tremosa, Sedó, Badia, Obiols, Romeva i Miranda expliquen a l'executiu comunitari la proposta de Margallo, a la qual s'oposen. "Recentment, el ministre d'Exteriors i Cooperació d'Espanya, José Manuel García-Margallo, ha manifestat públicament la seva voluntat d'agrupar a les ambaixades espanyoles als funcionaris de les oficines autonòmiques a l'exterior".

"Tenint en compte la importància de les decisions que s'acorden a nivell europeu, totes les comunitats autònomes espanyoles, excepte Castella-La Manxa i Astúries, disposen d'oficines de representació davant de la UE", recorden els eurodiputats. A més, els eurodiputats reiteren que "això no és característic només d'Espanya, ja que només a Brussel·les hi ha més de 250 oficines regionals de tota Europa". Entre d'altres, tenen oficines a la capital europea Gal·les, Escòcia, Flandes o Bavària.

De fet, la Unió Europea reconeix el rol de les autonomies o regions en les negociacions a Brussel·les, ja que el Tractat de Maastrich els va reconèixer en l'article 203 TCE "la possibilitat de representar el seu estat membre a les reunions del Consell". "La major participació de les regions en el projecte comunitari es va fonamentar en base a dos principis fonamentals de la UE recollits a l'article 5 del Tractat de la UE: el de subsidiarietat i el de la proporcionalitat".

En aquest sentit, els eurodiputats pregunten a la CE si la proposta de Margallo "respecta els principis de subsidiarietat i el de la proporcionalitat". A més, plantegen si "la limitació de la representació exterior de les comunitats autònomes és coherent amb el principi que les decisions es prenguin el més a prop possible dels ciutadans".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ll.B. fletxa Granollers
9 de febrer de 2013, 11.25 h

HI HA ALGUN PAÍS AL MÓN FAVORABLE A CATALUNYA QUE ENS PUGUI DEIXAR ESPAI A LES EMBAIXADES I AJUDAR A LA NOSTRA REPRESENTACIÓ?.
Si els interesos d'Espanya son totalment contraris als de Catalunya com ens poden representar?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
manel.cat fletxa cat |¡*¡|
8 de febrer de 2013, 23.54 h

#2 Es nota massa que els teus comentaris nomes t'els votes tu mateix... fots pena noi, o potser ets el reycazaleonesdecspaÑa disfresat de troll ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
8 de febrer de 2013, 09.46 h

Anem bé, caminem amb seguretat i decisió. Guanyerem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de febrer de 2013, 20.19 h

#3 El president del grup d'ERC al Parlament, Oriol Junqueras, ha renunciat al sobresou, els assessors, l'oficina i el cotxe oficial que li correspon com a cap de l'oposició catalana. Junqueras ha confirmat, en unes declaracions a RAC1, que no té previst acceptar les prerrogatives que en concepte de sobresou i altres li corresponien legalment com a líder del primer partit de l'oposició al Parlament.

Segons la llei que regula la figura del cap de l'Oposició, al mateix li correspon el tracta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de febrer de 2013, 15.04 h

Els espanyols, xisclaran, faran soroll, alçaran la seva constitució pseudo-franquista tot per evitar que els catalans poguem expressar democràticament i amb vots si volem ser lliures o no d'espanya.

Tenen pànic a que els catalans poguem decidir, volen seguir robant-nos 300 anys més.

INTERNACIONALIZEM la nostra lluita per la llibertat


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Sabadell
7 de febrer de 2013, 14.33 h

Seguint a Trias, el primer regidor millor pagat d'Espanya és el republicà Jordi Portabella, que guanya 129.748 euros + dietes VEREGONZOSO A estos de ERC se les cae la E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Sabadell
7 de febrer de 2013, 14.28 h

Ademá os deberiais dedicar a denunciar el sueldo de los edilles de Barcelona que, ya que la mayoria cobran unos 100.000 euros al año * dietas , Sueldos que son un insulto a los pobres del pais y lo peor es que ediles de la izquierda ( PSC, Iniciativa, no se libran ni los de ERC) se estan haciendo de oro con estos sueldo, LOs politicos deberian bajarse los sueldos quiza ,los recortes podrian ser menores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Campanya per demanar a Europa la il·legalització fletxa de la Fundación Francisco Franco
7 de febrer de 2013, 14.07 h

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.
Evitem que amb diner públ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.