directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Wert ja no s'amaga: la nova llei d'Educació especifica l'objectiu d'acabar amb els trets diferencials de Catalunya

Rigau a la sectorial d'Educació: "Mai la llengua catalana havia estat tan maltractada i poc respectada en un text educatiu

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Sense màscara. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aprofitarà l'última reunió de la sectorial d'Educació abans de l'aprovació del projecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat en l'Ensenyament (LOMCE) per expressar el rebuig de la Generalitat a un text que, segons ha assegurat, té com a primer objectiu la "recentralització i homogeneïtzació" del sistema, i que és "una ofensiva competencial i lingüística" que posa contra les cordes el model educatiu català. "Fins ara els textos deien que el primer objectiu de la Llei era la millora dels rendiments i lluita contra l'abandó escolar però l'última memòria ja diu que l'objectiu és l'homogeneització del sistema educatiu", ha explicat. 

Comparteix
   

La sectorial d'aquest dijous, novament presidida pel Ministre Wert, ha de posar punt i final al debat amb les comunitats sobre la Llei. Durant la reunió es debat la memòria econòmica del projecte i també qui es farà càrrec dels costos indirectes de la Llei i el transvasament dels alumnes cap a centres de Formació Professional, dos aspectes que el Ministeri vol que vagin a càrrec dels pressupostos de les autonomies. 

La consellera Rigau ja ha deixat clara l'oposició de la Generalitat al conjunt del projecte. En declaracions als mitjans a les portes de la sectorial ha afirmat que finalment el mateix ministeri ha posat sobre la taula l'autèntic "objectiu ocult" de la reforma, que és "la recentralització i homogeneïtzació del sistema".

Per tant, ha dit, la Llei constitueix una "ofensiva competencial i lingüística que trenca el model estatutari i la possibilitat d'ensenyar català i castellà en igualtat de condicions". 

La prova, segons la consellera, és que la pròpia memòria dedica més pàgines a les sentències sobre el català que al dibuix de la nova ESO, quelcom que "mai s'havia vist".

480 milions d'euros

L'oposició del Govern va més enllà de l'esperit de la Llei. També té a veure amb els 480 milions d'euros que costarà despolegar-la en un moment de màxima austeritat en què l'executiu espanyol s'ha compromès amb Europa a retallar 1.735 milions d'euros en educació. 

Segons la consellera, si a aquesta rebaixa s'hi afegeixen els 480 euros caldrà que el govern espanyol toqui aspectes "molt importants" del sistema com les beques i els ajuts a l'estudi. "No podem construir un sistema educatiu nou sobre un sistema estressat i amb precarietat pressupostària", ha recordat. 

Per tot plegat, el projecte tirarà endavant sense el vist i plau de Catalunya. "Nosaltres sabem que aquesta és una ofensiva que afecta de manera profunda les nostres competències que havien estat definides a l'Estatut com a compartides i que ara queden com a residuals", ha denunciat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
13 de febrer de 2013, 10.20 h

Nois, deixem mort aquest tema que no paga la pena de perdre ni un minut del nostre temps parlant d'un retardat mental i els seus acòlits...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Rossi fletxa Olesa de Montserrat
12 de febrer de 2013, 19.38 h

Que volen aquesta gent!!!que ballem sevillanes i cantem flamenc? Soc sardanista i m'agrada molt La Santa Espina, amb això está tot dit.
QUE EL BOMBIN AQUEST "PIRATA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ll.B. fletxa Granollers
9 de febrer de 2013, 11.17 h

Que passaria si el professorat es nega a obeir la llei Wert, i continua com fins ara?. Es clar que si ve un inspector es pot fer una classe tipus formación del Espiritu Nacional i quan marxi l'inspector fer-se un tip de riure.
Quina responsabilitat té la Generalitat si un professor no obeieix al senyor Wert? Es cert que li podria donar un premi per que s'ho mereix. Però podria ser titllat de corrupció. La Gemeralitat controla les llistes de professorat, actuaria en contra? Només tindria e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ll.B. fletxa Granollers
9 de febrer de 2013, 10.59 h

PORTANT AL RIDICUL LES PROPOSTES D'ESPANYOLITZACIÓ DE WERT: PROPOSO QUE A LES ESCOLES ES TORNI A CANTAR EL CARA EL SOL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Eli fletxa sabadell
8 de febrer de 2013, 15.53 h

DE FET EL QUE DIGUI AQUEST TAL WERT NO HEM NI DE RECORDAR-HO , COM SI NO HI FOS, A ESPANYA QUE FACIN EL QUE VOLGUIN I QUE POSIN LES LLEIS D`AQUEST DELINCUENT LINGUÏSTIC QUE VOLGUI , AQUI NI EL CONEIXEM


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
jordi fletxa sant pol
8 de febrer de 2013, 14.56 h

Aquest individuu és un impresentable!!!Sembla mentida que hi puguin haver ministres amb aquest tarannà.De tota manera, es clar que no és només aquest ministre el que s'atreveix amb Catalunya, és tot el "gobierno español" el que mai ens ha tingut cap mena de respecte.Per qué ens l'ha de tenir ara, que ens te ofegats des de tots els àmbits???INDEPENDÈNCIA inmediata.Podem tenir-la. Que no ens espantin.ENDAVANT!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
magos fletxa Barcelona
8 de febrer de 2013, 12.28 h

Sempre han fet el mateix. Quan L’imperi Espanyol té problemes, tant Nacionals com internacionals, carrega contra Catalunya. No és nou, però gràcies a que ara hom pot anar informat i saber com les han gastat sempre, podem lluitar de forma pacífica per recuperar els nostres drets i per no deixar de cap manera que, ens tornin a anorrear, com han fe sempre, aquests pela canyes de mandataris espanyols. En saben! En saben molt de dividir-nos. No deixem que puguin! Ara No! Si us plau catalans a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de febrer de 2013, 11.25 h

Tanmateix l'individu Wert, no és cap novetat, porten d'ençà el segle XVI, Antonio de Nebrija: "Donde llega la llengua llega el imperio". Ha creat nous Nebrijins: Rivera, Sanchez Camacho, Cañas, i munió més. Hi ha centenars de dites que els assenyala com a delinqüents. Una de bona de José Antonio Primo de Rivera: "España estuvo en la mente de Dios desde el principio de los tiempos", d'un pregon racisme; demostració fefaent del seu esperit proterviós (obcecació i l'obsessió superba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
8 de febrer de 2013, 11.18 h

Amb l'espanyolització dels nens catalans i la tornada de les "corrides de toros" a Catalunya, la crisi s'acabarà en dos dies , la prima de risc es posara al nivell de la de Alemanya i serem l'enveja de tot el mon occidental doncs tindrem el record absolut d'analfabesties monolingües i superarem amb escreix el 7.000.000 d'aturats.
I això sense comptar l'efecte de la supressió dels fons de cohesió europeus que s'acaben d'aquí quatre dies.
D'on sortiran els cales del PER d'Extremadura i And... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pepo fletxa Terrassa
8 de febrer de 2013, 10.50 h

El monstre de les galetes. Us heu fixat en la cara que fa??


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.