directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC es posa al costat del PP en recórrer al TC la declaració de sobirania

Els socialistes creuen que era "previsible" que l'Estat dubtés de la declaració de sobirania perquè "surt de l'ordenament jurídic"

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha afirmat aquest divendres que la reacció del'Estat a la declaració de sobirania del Parlament era "previsible". Els dubtes al voltant de la constitucionalitat del text que ha expressat l'advocacia de l'Estat són, de fet, els mateixos que van expressar els socialistes abans que la declaració fos aprovada el passat 23 de gener. "Es va aprovar una declaració de sobirania unilateral, que surt de l'ordenament jurídic", ha afirmat. La sensació del portaveu socialista és que, en cas que el Parlament hagués acceptat la proposta de dret a decidir del PSC, "ja s'estaria discutint quan s'hauria de fer la consulta en el marc de la legalitat".

Comparteix
   

ERC demana a l'Estat que se centri en combatre l'atur

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest divendres al govern espanyol que sigui "més respectuós" amb la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya i comenci a preocupar-se més per afrontar la situació de greu crisi econòmica i de "corrupció generalitzada" que viu l'Estat. El líder republicà no s'ha mostrat sorprès del fet que la Moncloa hagi demanat un informe al Consell d'Estat per determinar la possible inconstitucionalitat de la declaració de sobirania aprovada pel Parlament i ha reclamat a la Moncloa que canviï de prioritats. "S'hauria de preocupar una mica dels 6 milions d'aturats i una mica menys d'impedir que els catalans decideixin democràticament allò que volen pel país". 

Junqueras ha continuat mostrant la seva preocupació pel que fa a la forma de prioritzar els temes que afecten a la ciutadania que fa el govern del PP. A més de lamentar que l'Estat "no es preocupi" per solucionar el problema de l'atur o de la corrupció, el líder republicà ha criticat que tampoc es preocupi per acabar amb els desnonaments i impulsar una nova llei hipotecària. El president d'ERC ha recordat que aquest passat dijous, el PP va rebutjar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre aquest tema i ho ha confrontat amb l'acceptació, en canvi, d'una altra ILP per reclamar que les curses de braus tornin a ser legals a Catalunya. "Sembla molt significatiu que el govern espanyol es preocupi més en aprovar una ILP sobre els toros que sobre la dació en pagament", ha lamentat el líder republicà.

ICV-EUiA demana a l'Estat que "no atiï la por" ni "lluiti contra la democràcia"

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha rebutjat la recomanació de l'advocat de l'Estat perquè el govern espanyol porti al TC la declaració de sobirania aprovada al Parlament per considerar-la inconstitucional. Camats ha reafirmat el compromís dels ecosocialistes en el document i en la "sobirania del poble de Catalunya" per decidir el seu futur polític. La portaveu, a més, ha demanat a l'Estat que "no atiï la por i el conflicte" al voltant del dret a decidir amb recursos com el que es plantegen i que "lluiti contra la corrupció enlloc de lluitar contra la democràcia". Alhora, ha instat el govern espanyol a "entrar en la via de la negociació" d'una consulta.

Després d'escoltar a l'advocat de l'Estat i a la portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, Dolors Camats ha assegurat que espera que l'executiu estatal "no judicialitzi sobre la declaració de sobirania o sobre el dret a decidir, i que no atiï la por i el conflicte al voltant del dret a decidir". De la mateixa manera, ha instat els estaments espanyols a "entri en la via de la negociació i de la voluntat política, com han fet al Canadà o a la Gran Bretanya" per permetre una consulta pactada i acordada entre totes les parts. 

Camats, a més, ha aprofitat per demanar a l'advocat de l'Estat que "se centri en la lluita contra la corrupció i no en la lluita contra la democràcia", i l'ha convidat a abandonar els assumptes com la declaració per mirar de trobar "quins processos judicials pot obrir perquè els corruptes no campin pels seus aires". "Sembla que ara s'ha despistat una mica", ha ironitzat. 

La portaveu d'ICV-EUiA, a més, ha volgut "ratificar el vot favorable" del seu grup a la declaració de sobirania, i ha reiterat que els ecosocialistes creuen "en el dret que té el Parlament de Catalunya a fer aquesta declaració política sobre el dret a decidir i la sobirania del poble de Catalunya". A més, s'ha volgut mostrar convençuda que "Catalunya i el poble de Catalunya són un subjecte jurídic i polític que té marge per decidir el seu futur i el seu encaix amb Espanya", i ha recordat que "amb voluntat política", existeix "marge" per permetre una consulta o un referèndum "des del constitucionalisme i l'Estatut"



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Francesc Pineda i Fortuny fletxa Horta (Barcelona)
11 de febrer de 2013, 19.39 h

Hi ha persones i idees que no passen de ser un ordenament jurídic sense cap connexió amb la realitat. Quan es passin a persones amb capacitat de discernir, amb una capacitat d'entendre la justícia, de saber-se posar al lloc dels altres i de tenir una opinió pròpia en lloc d'aferrar-se a normes, a lleis fetes per interès dels que les han promogudes, potser aleshores arribarem a considerar-los éssers humans. Mentre romanen en les clavegueres de les històries inventades pels imperialistes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Francesc fletxa Barcelona
11 de febrer de 2013, 12.08 h

Ens hem d'acostumar que davant de qualsevol passa dels catalans en favor de la nostra gent, el pp, el pesoe, el psc, i ciutadans es mostraran contraris. Son tots enemics de Catalunya. Incomprensible, però, cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Manelic fletxa Barcelona
10 de febrer de 2013, 21.43 h

És clar, que no vulguin que Catalunya se'n vagi! Com s'ho farien, aleshores, sense la nostra "aportació"? Amb què pagarien les corrupteles, tan necessàries per mantenir un estat de coses com el que han ideat i fabricat?
D'una vegada i per sempre més, hem de fotre el camp, que ja no ens queden ni bous ni esquelles.
Manelic


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Rafa fletxa Bellaterra
10 de febrer de 2013, 17.59 h

Com a advocat, aconsello tant al PSC com al PP com a la "abogacia del Estado" que estudiin el Dret Internacional, així com la seva jurisprudencia. (Ss. Kosovo, Ss. TYS Canadá). No recordeu el que diu l'art. 96 de la Constitució Espanyola? Dons estudieu


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Ali Gual fletxa Barcelona
10 de febrer de 2013, 17.03 h

Apa aqui! Ja s'han tret la màscara de garants de la llibertat ensenyant el que realment són, espanyols i gens catalans. Parlen de federalisme quan han estat 16 anys en el govern i no han mogut un sol dit en aquella direcció, i l'anomenen com a única sol·lució. Que segueixin aquest camí, despareixeran sols i no molestaran més. Catalans/es, Valencians/es, Illencs/es us convido a unir-vos a un nou Simulador Politico-Militar i Econòmic que està a la Xarxa i que és completament gratuït! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
9 de febrer de 2013, 21.37 h

#26 ! Otetes ! Vete inmediatamente a casa q esta el Jordi tumbado en el suelo del baño y no se puede ni mover ; como tardabas , se ha introducido el cepillo del pelo , y se ha resbalado , al caerse , se ha producido un desgarro anal q ríete tu de cuando le zumbaste sin lubricante .. Pero corre q esta en el suelo llorando y los vecinos van a llamar a los mossos ...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Tomas fletxa Balserona
9 de febrer de 2013, 19.46 h

Sus podei il a cagá tooh, poke chio no cago dehde ase sai diah, i teno la berruga, digo la varriga incháa como el ego d'ung menistro del govienno.

Desisme: arguno de bosotro sabai arguna melesina pa curás lestriñimiento? eing? eing?

Hy aluigop diseng ke teno DIARREAH MENTALEH??? puèèèè ... muuuu mentaleh an de sel, poke de diarrea física, tantah ke tinia anteh i ase sai dia ke no ahi manera!!!!

Uuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiich ... ke nevvvviiioooooooooo !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Tomás fletxa Barcelona
9 de febrer de 2013, 18.29 h

#23 no como en Cataluña , en la que no hay corrupción ... ( ahora ya puedes irte a cagar )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pepo fletxa Terrassa
9 de febrer de 2013, 18.07 h

Aneu fent camí, cap a la Federación Catalana del PSOE, amics de Chacón-Navarro i Cia. Si de cas l´enterrament del psc-PSOE, ja el pagarem a escot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
georgina fletxa garriguella
9 de febrer de 2013, 16.28 h

creo que el gobierno español no esta en condiciones de decir lo que es democraticoy contitucional ahora , deberian de arreglar sus trapos sucios y las leyes de trnasparencia para que todos podamos ver donde va nuestro dinero
pero no ellos siguen hablando de el pueblo catalan tan solo piden le dejen dar su opinion sobre donde quieren estar
todas las leyes que hacemos desde cataluña quieren cambiarlas hasta lel horario comercial o los toros Indigno para los animales son mas preucupantes que su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.