directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acusen la Generalitat d’”imperialista” pel mapa del temps de TV3

L’organització anticatalanista FACAO acusa CiU, la Generalitat i TV3 d’apropiació informativa indeguda de poblacions de l’Aragó en els mapes del temps de TV3

Comentaris 52  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Federació d’Associacions Culturals de l’Aragó Oriental FACAO, que defensa aferrissadament que el català que es parla a la Franja és “aragonès oriental” ha posat el crit al cal pel que considera un acte d’imperialisme salvatge i en un comunicat, ha denunciat que la Generalitat de Catalunya i CiU “s'apropien de municipis aragonesos i modifiquen al seu gust les comarques aragoneses llevant i posant localitats segons els seus gustos i el seu mapa polític dels Països Catalans”. Una decisió que l'entitat – que té entre les seves files membres vinculats a la falange- veu pròpia de “règims totalitaris de fa més de 70 anys”.

 
Més papistes que el PP

La Facao pressiona per tal que el Govern de Luisa Fernanda (PP) aprovi sense més demora la modificació de la “Ley de Lenguas” i amenaça en convocar protestes i  mobilitzacions abans de l’estiu. La Franja és el territori dels Països Catalans on el coneixement oral del català és el més universalitzat: el saben parlar 42.000 persones, el 88,8% de la població adulta. El 2009 es va aprovar la llei de llengües d’Aragó, que el govern del PP ja va dir que tombaria.
 
“L'imperialisme propi de règims totalitaris de fa més de 70 anys segueix vigent en el nacionalisme català”.

 
Primer va ser Montsó, Binèfar, Bonansa, Tamarit de Llitera, Mequinensa i Calaceit que apareixen com localitats “pròpies de territoris inexistents i a més inconstitucionals com són la Franja de Ponent i els Països Catalans”. Ara denuncien que TV3 han “ampliat fronteres” i inclou poblacions com Benasc, Laspaúls, Sanui i Alins, entre d'altres poblacions on es parla català de la Ribagorça, i que justifica que s’incloguin des del punt de vista lingüístic. L’entitat assegura que “a Espanya i l’Aragó s'empassen tot el que ve dels nacionalistes catalans per la por a l'amenaça permanent de secessió i que ja n'hi ha prou de xantatge pancatalanista”.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#52
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de febrer de 2013, 11.06 h

#51 No t'escarrassis en intentar fer raonar al santi-cagalló,àliesla gallineta setmesona del Tomelloso,és un pobre pària contractat per no se sap qui per tal de fer merder,el pobre crec que no sap ni el que escriu,per a mi que només copia les lletres!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Ll.B. fletxa Granollers
16 de febrer de 2013, 10.43 h

#47 Si no t'entenc malament acabes de proposar quelcom similar a nomenar Castella com a Catalunya de l'Oest. Personalment no crec que els catalans i guanyessim res. Al menys mentres la capitalitat i el sentit nacional sigui el de Madrid i Castella. De la mateixa manera no li serviria de res que ens anomenesiu aragonesos si el poder el tinguesim nosaltres i fos el nostre concepte de nació.
Si t'entenc bé dius anomenar als catalans com a aragonesos orientals. Hi dius que això es una realitat h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Ll.B. fletxa Granollers
14 de febrer de 2013, 18.58 h

#38 Per informació teva tìnformo que el terme de Països Catalans es un terme "inventat al segle XIX, per un valencià, anomenat B. Oliver. I fet popular i fixat com a objectiu per a un altre valencia anomenat Joan Fuster. Per tant el terme no se l'inventen al principat.
La realitat que designa es una realitat lingüistica, històrica i cultural sense la qual el terma no tindria cap interés ni força i no inquietaria a ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
10 de febrer de 2013, 23.09 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Totes al balcó, que la gent de fora ho vegi i es pregunti què vol dir això.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

Estelades al balcó fins l'alliberació

((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 23.01 h

#47 Cocococococococosanti-cagalló,has de demanar el mapa de l'imperi manxeg la teva llar,i si pot ser una vista aèria del teu galliner,apa home,tu pots!!!cocococococooc!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Santi fletxa Mataró
10 de febrer de 2013, 21.59 h

Lo que tendría que hacer la televisión regional aragonesa es poner el mapa del reino histórico de Aragón para dar el tiempo en sus Telediarios y llamar al triángulo este Aragón, "este aragonés" o"aragoneses del este". Que almenos historicamente es real. La paranoia y la miserable esquizofrenia de los países catalanes de los cojones, no responde si no, mas que a una invención y a un brote psicótico de las personas que lo han inventado y las que lo siguen promocionando en su profunda e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
10 de febrer de 2013, 14.45 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video ,gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i, expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 12.17 h

#34 És que nosaltres només necessitem el Català per a parlar-lo a Catalunya,per la resta del mon ja tenim l'anglès;


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 12.13 h

#38 El que és històricament demostrable és el teu origen gallinaci santi cagalló,no ets més que un gallina de suburbi,que no ha trepitjat Catalunya en sa puta vida


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 12.11 h

#41 Així podràs seguint cobrant els subsidis que et corresponen com a inútil integral,els extremenys podran subvencionar els autònoms i pagar la paga extra dels funcionaris amb els calers dels demés,com sempre,que bonic!!!!

AH!!! se m'oblidava!la duquessa de alba podràs seguir sent la més subvencionada,enlloc dels pobres pagesos que si treballen.
Demanar almoina!! d'això si que en saben els espanyols,i si no ho roben,el tema és no treballar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.