directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP a favor de maltractar les persones i els animals

Aprovarà l’ILP per maltractar els animals i tombarà l’ILP en favor de la dació en pagament en un clar acte d’hipocresia política

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Congrés dels Diputats debatrà aquest dimarts dues Iniciatives Legislatives Populars (ILP) que arriben a la cambra baixa després d'haver recollit milers de signatures (se'n necessita un mínim 500.000 per poder fer el tràmit) i que, tret d'algun imprevist, obtindran un resultat diferent un cop finalitzada la sessió. La primera és una iniciativa de les associacions protauries que demanen una legislació per forçar el retorn dels toros a Catalunya. Rebrà el vist i plau dels diputats populars, que tenen majoria absoluta a la cambra i, per tant, prosperarà. La segona la presenten diverses entitats per fer possible la dació en pagament amb caràcter retroactiu. El PP ja ha dit que no li donarà suport. 
toros castelleres braus tauromàquia




Comparteix
   


Etiquetes
Toros a Catalunya al setembre per "collons"

La ILP a favor dels toros arriba al ple del Congrés després de recollir 550.000 signatures a tot l'Estat, 50.000 més del que és estrictament necessari i aconseguirà el suport de la majoria absoluta del PP. Ho va avançar aquest dijous el president de la mateixa comissió, Juan Manuel Albendea, que va pronosticar que els toros tornaran a Catalunya al setembre.

Per contra, la declaració dels toros com a Bé d'Interès Cultural no obtindrà el vot favorable del PSOE. El secretari general del Grup Socialista, Eduardo Madina, va afirmar aquest divendres al seu compte de twitter que els diputats de la seva formació "no donaran suport" a la iniciativa.

Els toros, "signe d'identitat col·lectiva"

El text de la ILP estableix al seu preàmbul que la festa dels toros "forma part de la cultura espanyola global, del patrimoni històric i cultural comú de tots els espanyols" i "és signe d'identitat col·lectiva" fet que "justifica que la seva preservació correspongui a l'Estat".

La proposta, que consta de cinc articles, una disposició derogatòria i tres disposicions finals, fixa a l'articulat que la declaració de la 'fiesta' com a Bé Cultural "de caràcter global", un fet que "tindrà aplicació a tot el territori nacional" i que força l'Estat a "vetllar" per la seva promoció i desenvolupament.

Accés als menors i espai a la universitat

A més, l'Estat haurà de posar en marxa diversos mecanismes per protegir-la, com per exemple "fomentar que tots els ciutadans pugui tenir accés al seu coneixement", "protegir l'activitat dels espectacles taurins", "crear matèries universitàries per al seu estudi", canviar la legislació perquè "els menors puguin accedir al coneixement de la cultura taurina" i buscar la declaració com a "Patrimoni Immaterial de la UNESCO".

Derogades les disposicions "inferiors"

Per assegurar que la Llei té aplicació a Catalunya, la normativa inclou una disposició derogatòria que estipula que queden anul·lades "totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquesta Llei". A més, dóna un termini de tres mesos a l'executiu espanyol per posar-la en marxa.

La ILP sobre les corrides arriba al Ple un mes abans del previst. Si el Congrés aprova la presa en consideració, passarà a discutir-se en comissió i s'obrirà a la presentació d'esmenes per part dels grups abans no s¡aprovi finalment al Ple del Congrés i, després, del Senat.

El TC encara ha d'emetre sentència

El debat es produeix quan el Tribunal Constitucional encara no ha fet pública la seva sentència respecte al recurs que el PP va interposar contra la Llei aprovada pel Parlament de Catalunya que prohibeix les corrides a partir de 2012. El recurs portava la signatura de mig centenar de senadors populars i la va presentar el que avui és president del Senat, Pío García Escudero, aleshores portaveu del PP a la cambra alta.

1,5 milions de signatures contra 185 diputats del PP

Per contra, el PP ja ha avançat que votarà en contra de la presa en consideració de la ILP contra els desnonaments i per la dació en pagament amb caràcter retroactiu, que ha estat impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i pels sindicats CCOO i UGT, a més d'entitats com la Confederació d'Associació de Veïns de Catalunya i la Mesa del Tercer Sector Social de Catalunya.

La ILP arriba al Congrés després d'aconseguir 1.402.854 signatures acreditades, 900.000 més de les necessàries, però el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ja va avançar que la seva formació "no comparteix la visió que han plantejat ni com l'han plantejat", i va recordar que el govern espanyol ja ha posat en marxa mesures per evitar el desnonament en casos extrems.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ja va advertir que la seva entitat farà responsables de la situació en què es troben milers de persones a tots aquells diputats que s'oposin a la seva iniciativa i els perseguirà en el seu dia a dia "allà on vagin".

Dació retroactiva

El text que se sotmet a criteri de la cambra, estableix que en cas d'execució hipotecària d'un habitatge habitual, els deutors podran sol·licitar el lliurament de l'immoble com a pagament de la totalitat del deute i la hipoteca quedarà extingida juntament amb els interessos i costos del procés.

A més, prohibeix explícitament desnonar persones del seu habitatge habitual quan l'impagament sigui "per motius aliens a la seva voluntat" i deixa clar que els deutors podran seguir residint al pis durant un període de cinc anys. Durant aquest termini pagaran un lloguer social que no podrà ser superior al 30% dels seus ingressos mensuals.

Tot plegat tindria a més efecte retroactiu, és a dir que es podria aplicar als casos en què encara no s'ha fet la subhasta de l'habitatge i invalidaria el pagament en diners en aquells casos en què els bancs ja s'han quedat i subhastat el pis.

PNL d'ERC

Paral·lelament, ERC ha presentat al Congrés una proposició no de Llei en aquesta mateixa direcció que es basa en les resolució del passat 31 de gener del 2013 del Tribunal d'Estrasburg, que va imposar al govern espanyol mesures cautelars de paralització de l'enrunament d'un habitatge familiar fins que la família tingui garantida un habitatge definitiu, no provisional ni d'emergència.

Per aquest motiu ERC demana que el Congrés insti el govern espanyol a paralitzar "de manera immediata" tots els desnonaments o enrunaments d'habitatges sempre que les víctimes no tinguin un habitatge definitiu, i a fer les modificacions legals oportunes per adaptar la legislació espanyola a la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
11 de febrer de 2013, 09.53 h

#19 Calla grapallut, que demostres ser més ignorant que els mateixos que governen. A França, llevat de tres o quatre llocs, pobles o ciutats de la regió de La Camargue, no en fan en lloc més. Així i tot, no és considerat un bé d'interès cultural. En tot cas, és un bé d'interès econòmic. Allà no són tan criminals com sou els desgraciatrs dels espanyols, els quals només enteneu de guerres i violència. I així i tot, ni això sabeu fer. Només hi ha una cosa que sí sabeu fer: La c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 23.00 h

#27 Cocococococ,santi-cagalló no t'excitis que al Tomelloso no hi han veterinaris d'urgència!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 22.59 h

#28 Cococococococ,santi-cagalló,la gallineta del Tomelloso?que no havies quedat avui per Mataró,amb la teva jaqueta roja i l'Ara sota l'ala?No teniu TGV per allí que no has pogut anar al "duelo",o t'han mancat ous(no els que poses,els altres),cocococococo!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Santi fletxa Mataró
10 de febrer de 2013, 21.54 h

#25 Y tú eres simple y llanamente un hijo de la gran puta, con esto está resumido todo y no hace falta prestarte más atención, escoria humana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Santi fletxa Mataró
10 de febrer de 2013, 21.53 h

#24 Aquí la única criminal eres tú, inepta de las narices!!!!. Y me iré de Cataluña cuando me salga de los cojones y si quiero irme. Ni tú ni nadie de tu paranoica estirpe, todos juntos si quieres, me váis ni a tocar un pelo de los cojones, anormal, que eres una nazi anormal. Te irás tú si quieres, yo me quedo y me quedo como español para siempres, por que la legislación española me da la libertad para sentirme como me salga de los cojones. Lo has entendido ya, idiota ?. Asesina de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de febrer de 2013, 19.55 h

#19 Cococococococ santi-cagalló!!!Com si les vomitades verbals d'un gallinaci de tomelloso ens fessin el més mínim efecte,amb qui dius que coincidia ton avi?qui era?el que netejaba els lavabos o els que repartia coixins?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
10 de febrer de 2013, 17.47 h

#19 Veus per què ets un tarat, pobre idiota? No tant anar als toros i més anar a l'escola, a perdre la ignorància que supures per tots els pors de la teva pell pudenta. Tu no ets de MATaró, tu ets de MATrid, pollós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
joanot fletxa llívia
10 de febrer de 2013, 15.11 h

SANTI, FOT EL CAMP DE CATALUNYA ABANS NO ET SIGUI MASSA TARD...!!! En la nostra Terra no volem criminals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
joseps.cat fletxa igualada
10 de febrer de 2013, 13.13 h

AIXÍ VOLDRIA VEURÉ'LS A TOTS ELS DEL PP. JA, JA ARRIBARÀ EL DIA QUE HO PAGARÀN AMB ESCREIX. MALEÏTS SIGUIN TOTS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pepo fletxa Terrassa
10 de febrer de 2013, 12.17 h

Fixeu-vos que tots els comentaris en favor de tornar a engegar els sacrificis innecessaris d´aquests animals, ho fan sense bones maneres i amb uns arguments que no els aguanta ni el paper o la pantalla en el que s´escriuen. Ara, això sí, el PP signarà a favor dels bancs i en contra dels ciutadans una vegada més, per tal que es pugui seguir fent fora de casa i llençant al carrer famílies senceres a tota España.
Si el PP es passa per l´engonal la voluntat política d´un Poble que recla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.