directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Dalai Lama elogia el Govern de Catalunya per aplicar un model laic

Carod n'ha destacat de la reunió la "cordialitat personal molt notable" de Sa Santedat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El XIV Dalai Lama, de 72 anys, i premi Nobel de la Pau, ha reconegut que les realitats catalana i europea són molt diferents de la tibetana, però n'ha mostrat un "gran respecte", ha dit Carod, ja que, en el fons, "hi ha un element clau" que comparteixen tots els pobles del món, que és el de "voler viure en pau i llibertat". El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat durant la reunió al mestre espiritual tibetà sobre que la diversitat religiosa de Catalunya, quan li ha preguntat quines religions eren les majoritàries. El tibetà s'ha interessat especialment pels canvis demogràfics i per l'augment de la immigració.
carod-rovira dalai lama barcelona
Carod-Rovira rep el "kadha", obsequi del Dalai Lama

Comparteix
   


Etiquetes
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha rebut en un acte oficial aquest dilluns al matí a Sa Santedat Dalai Lama, Tenzin Gyatso, al Palau de Pedralbes. Durant la seva reunió, que ha durat uns quaranta minuts, han parlat bàsicament sobre la situació política i religiosa de Catalunya, segons ha detallat Carod posteriorment en una roda de premsa, ja que el líder espiritual tibetà n'estava molt interessat. Gyatso ha elogiat que el Govern de Catalunya apliqui un model laic, ha explicat el vicepresident, ja que això significa tenir un "enorme respecte per la diversitat religiosa i per trobar els punts positius de les diferents confessions, més que no pas elements de confrontació, separació, violència o hostilitat", ha dit.

Abans de la reunió, en la recepció als jardins exteriors del Palau, Carod-Rovira ha saludat el Dalai Lama amb un "benvingut a Catalunya" en tibetà, mentre que el tibetà li ha obsequiat amb una "kadha" que han intercanviat, és a dir, un mocador blanc que simbolitza la pau i l'amistat. "El seu intercanvi significa que dones el mateix que reps, i que reps el mateix que dones", ha explicat després Carod, que ja coneixia aquest hàbit tradicional tibetà.

Carod-Rovira ha qualificat la reunió de 'molt cordial, cortesa i educada', i ha destacat que hi ha hagut una 'cordialitat personal molt notable'. Després de la reunió amb el Govern, Sa Santedat s'ha traslladat al Parlament de Catalunya per reunir-se amb el seu president, Ernest Benach.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.