directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 00:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es posa en marxa el Consell Assessor per la Transició Nacional

Homs diferencia entre el grup d'experts i un acord parlamentari de grups i representants de la societat civil que també impulsarà el govern

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Consell Assessor per a la Transició Nacional i, d'altra banda, ha proposat un pacte nacional pel dret a decidir circumscrit al Parlament. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha diferenciat entre el grup d'experts i tècnics que assessoraran el Govern durant el procés català, d'una banda, i un acord parlamentari dels grups que van votar a favor de la declaració de sobirania i representants institucionals i de la societat civil, de l'altra. Homs ha subratllat que la porta d'aquest pacte català pel dret a decidir sempre estarà oberta perquè hi entrin grups que no van sumar-se a la declaració, com és el cas del PSC.

Comparteix
   

El Govern ha acordat la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional, un òrgan col·legiat format per persones de reconegut prestigi que assessorarà la Generalitat en el procés de la consulta i l'impuls de les estructures d'estat. 

Aquest organisme es crearà en les pròximes setmanes i donarà assessorament tècnic i jurídic tenint en compte els principis de diàleg i legalitat. Així, analitzarà i identificarà totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional; assessorarà el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes; proposarà actuacions i impulsarà la difusió del procés entre la comunitat internacional, i farà recomanacions al Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per garantir el conjunt del procés.

El consell estarà adscrit a Presidència i coordinat per Homs, d'acord amb la vicepresidenta del Govern. Estarà integrat per un president, un vicepresident, un secretari i entre 6 i 12 vocals, tots ells nomenats pel president i sense retribució.

Esperant al PSC en un pacte entre grups i societat civil

En paral·lel, el Govern proposa establir una mena de comissió parlamentària integrada pels grups que van aprovar la declaració de sobirania, institucions i representants de la societat civil. Amb un nom similar al de pacte nacional o pacte català pel dret a decidir, es pretén que aquest òrgan parlamentari sigui un "espai de treball" a l'estil de la comissió sobre el pacte fiscal. Homs espera que pugui constituir-se abans de Setmana Santa, i ha remarcat que el PSC té la porta oberta per poder-hi entrar tot i haver votat en contra de la declaració.

És més, el fet que el nom sigui pacte pel dret a decidir busca precisament la comoditat dels socialistes, però ha indicat que això dependrà del PSC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de febrer de 2017, 17.27 h

#5 i què com ho va fer


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
14 de febrer de 2013, 11.12 h

Aquest Consell, Sres i Srs que estan entre dubtosos i increduls, només té la funció de supervisar que tot allò que vagi sortint de les diferents passes que es vagin fent durant el procés, tingui verosimilitud i segueixi comptant amb el vist i plau de la ciutadania, per no fer res que vagi en contra d´ella; o sigui, és un Consell de defensa dels drets ciutadans. Alhora ha d´anar dibuixant la realitat d´una Catalunya Estat, per poder obtenir al final del procés, allò pel que estem llui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 21.17 h

#4 Algun dia ha de començar a treballar oi?. Crec que té bons contactes a nivell internacional (a la Mediterrània). Esperem que ho faci molt bé que per això rebrà un bon sou i si no ja ens en cuidarem de repassar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Gerard fletxa Munic
13 de febrer de 2013, 17.45 h

#3 Isabel, per desgràcia, aquí hi col-loquen tot d'amiguets del partit (CDC i ERC), gent que ha treballat, poc, que ha viatjat encara menys i que només buscaven això, un lloc tranquil on cobrar un sou públic sense fotre ni brot.

I creu-me, per desgràcia sé molt bé de què parlo, perquè en conec algun, aquí dins, i que seu a dalt de tot d'aquesta Secretaria d'Exteriors. I si no, mira't el currículum d'aquest Roger Albinyana (cap de la secretaria d'exteriors, que coordina aquest conse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 13.45 h

No siguem pessimistes, els experts no cobren. Volem tirar endavant i quan es fan coses sempre les critiquem abans de veure les actuacions.Crec que tenim que ser més positius com a poble o no ens en sortirem. La feina que tenim no és fàcil i Espanya va a sac o sigui que nosaltres tenim que fer-ho molt bé per aconseguir recolzament.
El que hem de fer son totes les critiques que volguem, pero que siguin constructives, per treballar i ajudar, és molt facil criticar i molt més dificil quan et ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 11.32 h

#1 No siguem tan pessimistes. Aviat veurem si és una estratègia per allargar el procés o si realment van a per feina. Veig molt interessant la creació d'un consell assessor si en aquest hi participen els impulsors "civils" del procés independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gentil fletxa Osona
13 de febrer de 2013, 10.27 h

Verge Santa!!! després de més de 30 anys ens recordem de la transició?, quin poble més encantat i més rebuscat. Perdoneu però som uns especialistes per donar allargues als problemes fent comissions i més comissions que van xupant el diner públic, jo diria que estan robant el diner públic per entretenir i enganyar el personal, el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.