directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es posa en marxa el Consell Assessor per la Transició Nacional

Homs diferencia entre el grup d'experts i un acord parlamentari de grups i representants de la societat civil que també impulsarà el govern

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Consell Assessor per a la Transició Nacional i, d'altra banda, ha proposat un pacte nacional pel dret a decidir circumscrit al Parlament. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha diferenciat entre el grup d'experts i tècnics que assessoraran el Govern durant el procés català, d'una banda, i un acord parlamentari dels grups que van votar a favor de la declaració de sobirania i representants institucionals i de la societat civil, de l'altra. Homs ha subratllat que la porta d'aquest pacte català pel dret a decidir sempre estarà oberta perquè hi entrin grups que no van sumar-se a la declaració, com és el cas del PSC.

Comparteix
   

El Govern ha acordat la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional, un òrgan col·legiat format per persones de reconegut prestigi que assessorarà la Generalitat en el procés de la consulta i l'impuls de les estructures d'estat. 

Aquest organisme es crearà en les pròximes setmanes i donarà assessorament tècnic i jurídic tenint en compte els principis de diàleg i legalitat. Així, analitzarà i identificarà totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional; assessorarà el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes; proposarà actuacions i impulsarà la difusió del procés entre la comunitat internacional, i farà recomanacions al Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per garantir el conjunt del procés.

El consell estarà adscrit a Presidència i coordinat per Homs, d'acord amb la vicepresidenta del Govern. Estarà integrat per un president, un vicepresident, un secretari i entre 6 i 12 vocals, tots ells nomenats pel president i sense retribució.

Esperant al PSC en un pacte entre grups i societat civil

En paral·lel, el Govern proposa establir una mena de comissió parlamentària integrada pels grups que van aprovar la declaració de sobirania, institucions i representants de la societat civil. Amb un nom similar al de pacte nacional o pacte català pel dret a decidir, es pretén que aquest òrgan parlamentari sigui un "espai de treball" a l'estil de la comissió sobre el pacte fiscal. Homs espera que pugui constituir-se abans de Setmana Santa, i ha remarcat que el PSC té la porta oberta per poder-hi entrar tot i haver votat en contra de la declaració.

És més, el fet que el nom sigui pacte pel dret a decidir busca precisament la comoditat dels socialistes, però ha indicat que això dependrà del PSC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de febrer de 2017, 17.27 h

#5 i què com ho va fer


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
14 de febrer de 2013, 11.12 h

Aquest Consell, Sres i Srs que estan entre dubtosos i increduls, només té la funció de supervisar que tot allò que vagi sortint de les diferents passes que es vagin fent durant el procés, tingui verosimilitud i segueixi comptant amb el vist i plau de la ciutadania, per no fer res que vagi en contra d´ella; o sigui, és un Consell de defensa dels drets ciutadans. Alhora ha d´anar dibuixant la realitat d´una Catalunya Estat, per poder obtenir al final del procés, allò pel que estem llui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 21.17 h

#4 Algun dia ha de començar a treballar oi?. Crec que té bons contactes a nivell internacional (a la Mediterrània). Esperem que ho faci molt bé que per això rebrà un bon sou i si no ja ens en cuidarem de repassar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Gerard fletxa Munic
13 de febrer de 2013, 17.45 h

#3 Isabel, per desgràcia, aquí hi col-loquen tot d'amiguets del partit (CDC i ERC), gent que ha treballat, poc, que ha viatjat encara menys i que només buscaven això, un lloc tranquil on cobrar un sou públic sense fotre ni brot.

I creu-me, per desgràcia sé molt bé de què parlo, perquè en conec algun, aquí dins, i que seu a dalt de tot d'aquesta Secretaria d'Exteriors. I si no, mira't el currículum d'aquest Roger Albinyana (cap de la secretaria d'exteriors, que coordina aquest conse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 13.45 h

No siguem pessimistes, els experts no cobren. Volem tirar endavant i quan es fan coses sempre les critiquem abans de veure les actuacions.Crec que tenim que ser més positius com a poble o no ens en sortirem. La feina que tenim no és fàcil i Espanya va a sac o sigui que nosaltres tenim que fer-ho molt bé per aconseguir recolzament.
El que hem de fer son totes les critiques que volguem, pero que siguin constructives, per treballar i ajudar, és molt facil criticar i molt més dificil quan et ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
13 de febrer de 2013, 11.32 h

#1 No siguem tan pessimistes. Aviat veurem si és una estratègia per allargar el procés o si realment van a per feina. Veig molt interessant la creació d'un consell assessor si en aquest hi participen els impulsors "civils" del procés independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gentil fletxa Osona
13 de febrer de 2013, 10.27 h

Verge Santa!!! després de més de 30 anys ens recordem de la transició?, quin poble més encantat i més rebuscat. Perdoneu però som uns especialistes per donar allargues als problemes fent comissions i més comissions que van xupant el diner públic, jo diria que estan robant el diner públic per entretenir i enganyar el personal, el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.