directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

13.425 euros d'indemnització pel baixista de Ja T'ho Diré per la pèrdua del tou d'un polze

L'Institut Català de la Salut abonarà la quantitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En general els tous dels dits són importants per agafar coses amb les mans o per poder palpar i sentir el tacte de qualsevol persona o objecte. Encara són més importants quan parlem de gent que viu de les seves mans, com ho pot ser un músic. Doncs això és el que li ha succeït al baixista de Ja T'ho Diré que per culpa d'una negligència mèdica ha perdut el tou del dit polze i, ara, la seva carrera professional pot quedar greument condicionada. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'Institut Català de la Salut (ICS), organisme dependent de la Generalitat, a indemnitzar amb 13.425 euros el baixista perquè van haver d'amputar-li el tou d'un polze al no tractar-li bé una infecció.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'Institut Català de la Salut (ICS), organisme dependent de la Generalitat, a indemnitzar amb 13.425 euros el baixista del grup de rock català, dissolt al 2003, Ja T'ho Diré perquè van haver d'amputar-li el tou d'un polze al no tractar-li bé una infecció.

Amb la seva sentència, el TSJC estima parcialment el recurs contenciós administratiu presentat per Jesús Moll, que reclamava 62.000 euros per les seqüeles que li va deixar la infecció. A més de l'amputació del tou del polze esquerre, el baixista, que va trigar més de cinc mesos a recuperar-se, pateix rigidesa a l'articulació interfalàngica i un adormiment del dit.

Els fets es remunten al 2 de maig de 2002, quan el músic va patir un accident laboral al tallar-se la cara interior del polze esquerre amb una màquina de tallar carn. El tall que quasi li va arribar al moll de l'os, Jesús Moll es va dirigir llavors a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on li van posar quatre punts i el van remetre al metge de capçalera perquè li controlés la ferida.

El tractament que Jesús Moll va rebre foren una cura de desinfecció tòpica aplicanda directament a la ferida i una recepta d'antibiòtics. Dues setmanes després de patir l'accident, Jesús Moll va ser ingressat a l'Hospital Josep Trueta. A causa de la mara cura i de la necrosi que presentava li van haver d'amputar la punta del dit, amb el consegüent perjudici per a la seva professió.

L'ICS i la Conselleria de Salut es van oposar a indemnitzar el músic, al·legant que té antecedents de VIH (no ha desenvolupat la malaltia) i que pateix hepatitis C, sense seguir cap mena de control evolutiu. L'administració entén que, per això, estava baix de defenses i que era sensible a qualsevol infecció.

La decisió del tribunal

El TSJC, però, considera que en aquest cas, tractant-se d'un pacient amb una immunodeficiència, la infecció i les seqüeles s'haurien pogut evitar amb un tractament antibiòtic d'àmplia cobertura.

L'alt tribunal català té en compte que els antibiòtics "no suposen una absència total del risc d'infecció", però assenyala que els gèrmens de la ferida eren "freqüents" i que haurien estat "sensibles a un tractament antibiòtic d'ampli espectre, com és pràctica habitual en les ferides sèptiques".

La sentència recorda que la ferida soferta per Jesús Moll era "lleu" i que "no havia de presentar més complicacions que la sutura i posterior retirada de punts". En aquest cas, però, va caldre amputar la punta del dit, un resultat que el TSJC considera "desproporcionat".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.