directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP obre el meló de la porta giratòria

"És causal o casual” que el senyor Joaquim Triadú, exconseller de CDC, fos fitxat per PricewaterhousesCoopers el gener de 2011 com a responsable del sector públic? "

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Amb aquesta pregunta el diputat de la CUP, David Fernàndez, ha posat damunt la taula el problema de la porta giratòria entre els governs i les empreses. "Qui es creuen que són? Que governen un país? Que poden recomanar a un Govern el que ha de fer i deixar de fer?", ha demanat Frenàndez, i ha afegit. "En dos mesos que portem en aquesta casa, estem farts de trobar PriceWaterhouses amb el senyor Triadú o Deloitte amb el senyor David Madí". I és que un cop CiU va retornar al Govern de la Generalitat, la consultora PricewaterhouseCooopers (PwC) va fitxar Joaquim Triadú com a responsable del departament de sector públic i la seva competidora directe, Deloitte, a David Madí com a director de l’àrea estratègica. Tot dos havien tingut càrrecs de molta responsabilitat en Governs de CiU.
En aquests moments la transparència hauria de ser un dels valors més preuats 
 
La connivència de les grans corporacions amb el poder on economia i política es confonen i el poder polític acaba per beneficiar  el poder econòmic, està abastament estudiat. El republicà Joan Tardà explicava fa unes setmanes, i de forma brillant, com el neoliberalisme instal·la les portes giratòries de la política entre els sector públic i el privat i analitzava el cas espanyol en un article a l’indirecte!cat titulat La democràcia orgànica de portes giratòries.
 

Triadú un cas paradigmàtic de porta girtatòria
 
David Fernàndez ha posat el dit  a la nafra en assenyalar Triadú, que abans de ser el responsable de sector públic de pricewaterhouseCoopers, va desenvolupat diferents tasques en el Govern de la Generalitat. Segons consta al web del centre d’estudis Jordi Pujol, Joaquim Triadú va ser secretari general del Departament de Cultura, secretari general de Comunicació i Estudis del Departament de la Presidencia, secretari general del Departament de la Presidència i conseller del Departament de la Presidència.
També ha estat President Centre de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, President Entitat Autònoma del Diari Oficial se la Generalitat de Catalunya, Membre del Consell Directiu del Circuit de Catalunya i President del Centre d’Economia Internacional de la UPF. És Vice-president del Centre de Recerca Sector Públic – Sector Privat IESE, President Fundació Institució Cultural del CIC, Membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia, Membre de la Fundació Lluís Carulla, Membre del Consell d’Administració de Meroil i Membre del Consell Directiu del Grup DIR. També consta com a secretari del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica.
 
 

  
 
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
eudald fletxa barcelona
27 d'agost de 2013, 20.08 h

#8 clar, remem tots en la mateixa direcció i ens oblidem de la corrupció... a molts us agradaria...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Osonenc fletxa Països Catalans
16 de febrer de 2013, 22.05 h

#16 Consensuada? Si consensuar és no recollir cap de les 4 propostes de la CUP... D'acord que tenen el pes que tenen, amb 3 diputats, però no voler posar-hi cap de les 4 propostes de la CUP quan a més alguns dels altres partits segur que hi estan d'acord, això no és cap consens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jo fletxa Països Catalans
16 de febrer de 2013, 22.03 h

#20 D'acord amb tu, però efectivament la jugada devia ser molt estratègica... ah, i la CUP no és un grupuscle creat fa 4 dies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 de febrer de 2013, 19.07 h

#14 La teva reflexió és interessant, i estic d'acord amb què hauriem d'haver "donat el timó" a gent menys corrupta que CiU on, certament, mitja dotzena de corruptes (o una dotzena, no ho sé) malmeten el nom de tot un partit amb molta gent íntegra, per descomptat.

Ara bé, com fa uns mesos es va cansar de repetir un contertulià de Directe.cat (JRS), la culpa la té L'ELECTORAT CATALÀ, que tinguent un antiquíssim partit, dels més antics de l'estat, gran lluitador per la independència,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
mercè fletxa centelles
15 de febrer de 2013, 09.28 h

Aquests de la cup són patètics, es vènen com els més independentistes i a l'hora de votar a favor del dret a decidir, dos s'abstenen, això com és menja? molta teoria i poca pràctica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ako fletxa Barcelona
15 de febrer de 2013, 00.29 h

Home, està bé criticar allò que està malfet.
Quin país independent volem? Un de corrupte on les transnacionals vagin fitxant a tot déu de la política? O una Catalunya sostenible, amb control de la corrupció, amb un mercat amigable, una banca sostenible? Hem de començar per alguna part oi? Netejant la roba bruta a casa. Ben fet, per això estàn els regidors, per fer control i per denunciar les coses que s'han fet malament al govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 de febrer de 2013, 21.38 h

Pel que interpreto d'alguns comentaris, destapar la merda a Catalunya és anar en contra de la independència. Molt bé, de puta mare. Amb aquesta manera de pensar no sé si arribarem a la independència, però segur que serem un dels països més podrits d'Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Macumba fletxa Mali
14 de febrer de 2013, 19.27 h

#15 I tu creus que presentar una declaració de sobirania "a part", haguent-n'hi una de col.lectiva que va costar tant de consensuar, ÉS ALGUNA PROESA??????? ... o millor és una criaturada EGOÏSTA insolidària i digna de qui no té ni idea del treball polític? Reflexiona, reflexiona, i ja em dirás què en penses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Osonenc fletxa Països Catalans
14 de febrer de 2013, 19.04 h

#10 Potser és que tu no t'has adonat del que han fet. Saps que la CUP va presentar la seva pròpia Declaració de Sobirania, independentista, no només sobiranista, que va rebre les abstencions d'ERC i ICV i els vots en contra de CiU?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Osonenc fletxa Països Catalans
14 de febrer de 2013, 18.56 h

#8 Qui dóna aquest poder a CiU? No hi ha cap altre partit més net que CiU en corrupció que vulgui la independència? Potser no hauríem d'haver permès que uns corruptes es convertissin en els timoners de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.