directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

No és broma: "El Banc d'Espanya "no confiava" en Rato per dirigir Bankia"

L'exgovernador ha declarat davant del jutge va "perdre totalment el control" de Bankia en el moment que el Ministeri d'Economia va intervenir

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha assegurat aquest dijous davant del jutge que va intentar negociar amb l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, perquè es mantingués com a president no executiu ja que el supervisor "no confiava" en ell per no tenir prou experiència bancària per dirigir Bankia. A més, ha admès que el Banc d'Espanya va "perdre totalment el control" de Bankia en el moment que el Ministeri d'Economia va intervenir. El que va ser governador del Banc d'Espanya fins al juliol ha fet aquestes declaracions en qualitat de testimoni davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que investiga la fusió i sortida a borsa de Bankia. 
Miguel Ángel Fernández Ordóñez, expresident del Banc d'Espanya, durant la compareixença al Congrés.
Miguel Ángel Fernández Ordóñez, expresident del Banc d'Espanya, durant la compareixença al Congrés.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
#Tenimpressa Espanya és una broma de mal gust

Durant les tres hores i mitja que ha durat la declaració, Fernández Ordóñez també ha carregat contra el que va ser conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú, el qual ha dit que "no era el perfil adequat" per al càrrec i que ell es va sentir "decebut", tal com recullen diversos mitjans de comunicació.
 
A més, ha admès que el Banc d'Espanya va "perdre totalment el control" de Bankia en el moment que el Ministeri d'Economia va exigir a Rato un nou pla de capitalització quan l'entitat ja en tenia un d'aprovat pel Banc d'Espanya.
 
Fernández Ordóñez ha declarat en el marc de la causa sobre la fusió i sortida a borsa de Bankia, Una causa que té 33 imputats, tots els exconsellers de l'entitat que presidia Rodrigo Rato. Estan acusats de falsificació de comptes, administració deslleial, apropiació indeguda i maquinació per alterar el preu de les coses. 
 
El seu successor, Luis Maria Linde, prestarà declaració davant el jutge aquest divendres, mentre que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, testificarà per escrit. 
 
L'origen del cas és la fallida de Bankia just després de la sortida forçada de Rodrigo Rato de l'entitat. Els comptes de Rato assenyalaven que el banc tenia uns beneficis de 305 milions, però els números posteriors van posar de manifest que en realitat tenia unes pèrdues de 3.000 milions d'euros i va necessitar un rescat per part del Fons de Reestructuració Bancària (FROB) que va suposar una injecció pública de 24.000 milions d'euros. 
 
La CNMV suspèn la cotització 
 
Coincidint amb aquesta declaració, la CNMV ha decidit suspendre durant unes hores la cotització dels títols de Bankia perquè entenia que concorrien circumstàncies que podien pertorbar el normal desenvolupament de les operacions dels valors. La suspensió també tenia com a origen la informació del diari Expansión, que ha publicat que el FROB ha valorat les accions de Bankia en 0,01 euros. En tornar a la borsa les acions han caigut un 13%. 
 
Quan Bankia va sortir a borsa el 20 de juliol del 2011 les accions de l'entitat valien 3,75 euros. Aquest dijous el valor abans de la suspensió de la cotització era de 0,468 euros. Precisament l'operació de sortida a borsa és un dels factors d'aquest cas. Bankia va captar 3.000 milions en el seu aterratge al parquet i el jutge considera que el preu de les accions no s'ajustava a la realitat financera de l'entitat. 
 
Per aquest cas també estan cridats a declarar l'actual president de Bankia, José Ignació Gorigolzarri, que declararà el 21 de febrer, i el soci auditor de Deloitte, que ho farà el 20 de febrer per explicar perquè es va negar a signar uns comptes que considerava que no s'ajustaven a la realitat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2013, 23.25 h

La mateixa història indica que mai ningú no ha fet res per Espanya. Quatre fanàtics i mitg encare s'ho creuen. Mireu als que juren bandera. Tots sudamericans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2013, 23.22 h

#9 Iluso


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2013, 23.21 h

El Banc d'Espanya ha tingut de sempre, homes de "confinança" a tot Madrit. I els quatre funcionaris de la villa sempre s'ho han repartit tot com si Espanya fos la seva finca. Aquest sistema a la russa s'està acabant per sempre. I a sobre hi ha qui creu que ho fan per Espanya. Jajajajajajajaja. Discurs buit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
15 de febrer de 2013, 20.43 h

La Derbi ja fa temps que era una fàbrica de la marca italiana Piaggio i igual que moltes altres empreses com la Seat, Renault, i moltes altres tot i tenir les fàbriques a Catalunya o a Espanya ja no depenen de les decisions que es prenen ni a Catalunya ni a Espanya i si els convé tancaran les portes i fabricaran a altres països, com pot ser el cas de la Nissan o la Ford o moltes altres empreses ja sigui del ram dels automovils, les motocicletes o altres.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pepo fletxa Terrassa
15 de febrer de 2013, 14.08 h

#8
Doncs ves comprant força lleixiu per fer neteja, Alexia.
Amiga meva, aquesta actitud que prens, no va enlloc, pensa-hi.
A banda que està més que demostrat, que amb un estat petit, és força més fàcil "pillar" al llest i al delinqüent.
Catalunya s´ha amarat massa de les formes "castellanes" (quan dic això, vull dir de Castella) i aquest fet, ens ha dut no només al Poble català sinó a d´altres de la Península, a adpptar formes de govern ineficaces i corruptes (no parlo només de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de febrer de 2013, 13.33 h

¿Donde esta la noticia del cierre definitivo de la fabrica DERBI en Martorelles?


¿Por que se esconden estas noticias?

¿No van a hacer ningun comentario el Felipito Puig y el MaSS sobre esto?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de febrer de 2013, 13.26 h

#2 Serà que la Generalitat catalana està molt neta, no? I sobre l'expoliaciò, dóna igual que sigui estat espanyol o estat català, mentre manin els mateixos, l'expoliació seguirà, només que els calers canviaran de butxaca, vaja, que se'n deixaran d'omplir unes per a què hi hagi més per a les altres.
Ni estat espanyol, ni estat català, ni estat de res.
Primer, neteja, neteja i neteja.
Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
15 de febrer de 2013, 12.57 h

Ha estat aquest ... jo no he fet res ... jo ja ho deia ... el dolent no sóc jo ...
Ja n´hi ha prou de prendre´ns per babaus. Tot el merder que s´ha generat, ha estat al voltant de la banca i les empreses constructores grans i mitjanes. Estava absolutament concertat entre els dos sectors, per tal de crear un enriquiment i sobre-enriquiment molt ràpids i abandonar després a la seva sort a ciutadans i municipis, en els que per cert també hi van col.laborar força polítics uns de bona fe i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
15 de febrer de 2013, 09.59 h

Cap a deixar caure Bankia, això si, tornant els diners dels impositors que no tenen cap culpa del seu mal funcionament (per a ells és clar) pels dirigents un gran negici , per tant que els tornin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de febrer de 2013, 09.53 h

El régimen sabe que un pueblo intelectualmente rudimentario es fácil de dóminar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.