directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els Verds s'apunten a l'independentisme

Donen suport a la proposta de referèndum el 2014

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Coincidint amb la diada nacional de Catalunya, l'Associació Els Verds - Esquerra de Catalunya ha comunicat que donarà ple suport a la proposta de referèndum d'autodeterminació el 2014, i que treballarà per tal que el referèndum sigui possible en aquesta data "plena de simbolisme". Amb aquesta declaració, els ecologistes s'afegeixen a les forces sobiranistes en el camí cap a la independència, emplaçant a la població a participar dels actes i mobilitzacions de la diada, i instant als seus militants i simpatitzants a signar la Campanya "Decideixo decidir" de la Plataforma pel Dret de Decidir.
els verds
Comparteix
   


Etiquetes
Els Verds creuen que, davant el desgavell de Renfe o l'apagada de Barcelona, l'única solució és que Catalunya avanci cap a l'exercici del dret a l'autodeterminació, per tal de poder solucionar el caos d'infraestructures des de polítiques de proximitat. A tal efecte, insten als partits polítics i a la ciutadania a treballar i donar suport a aquelles iniciatives que treballen cap a construir una majoria social sobiranista que pugui exercir lliurement el dret a decidir. Creuen que cal treballar socialment i transversalment, deixant a banda els interessos de partits o d'altres sectarismes.

El comunicat pot estar relacionat amb el canvi d'opció política d'Antoni Garcia, fins fa uns dies d'ICV a l'Hospitalet i ara al grup d'Esquerra del municipi.

El text emès pels Verds Esquerra de Catalunya és el següent:

"L'Associació Els Verds Esquerra de Catalunya, en motiu de l' 11 de setembre, diada nacional de Catalunya , i arran de la proposta dels Consellers del govern de la Generalitat de Catalunya Josep Lluís Carod Rovira i Joan Puigcercós, de convocar un referèndum per a l'autodeterminació en una data plena de simbolisme com és el 2014 manifesta:

1. Dona suport a aquesta proposta política, així com a totes aquelles iniciatives polítiques i socials que tinguin com objectiu l'exercici democràtic del dret a l'Autodeterminació del poble de Catalunya,

2. instar a les forces polítiques amb o sense representació al Parlament de Catalunya, moviments socials, entitats cíviques... a establir espais comuns de treball social i polític que estiguin clarament orientats a construir una majoria social sobiranista per l'exercici del dret a decidir.

3. L'Associació Els Verds creu que l'assoliment del dret a l'Autodeterminació només es podrà exercici si hi ha un treball unitari i transversal de la societat catalana i de les diferents forces polítiques sempre hi quan deixin de banda la priorització dels interessos de partit, el partidisme i el tacticisme

4. Els Verds creu que El desgavell de Renfe, l'apagada de Barcelona... són exemples clars de la manca d'inversió per part dels diferents governs de L'Estat Espanyol i creu que l'única solució aquest problemes es que Catalunya avanci cap l'exercici del dret a l'Autodeterminació, per poder solucionar des de la proximitat i amb els recursos suficients aquest problemes i afavorir al mateix temps inversions a favor de les persones i les seves preocupacions del dia a dia.

5. L'Associació Els Verds Esquerra Ecologista insta a la classe política a que reflexioni davant els últims fets que han succeït a Catalunya, així com en l'augment de l'indignació i desconfiança de la ciutadania envers tota la classe política. Una classe política que no ha sigut capaç de defensar els s interessos dels ciutadans enfront els interessos de les grans multinacionals, del centralisme i la manca d'inversió de l'Estat Espanyol.

6. L'Associació Els Verds Esquerra Ecologista fa una crida a participar en els diferents actes i mobilitzacions organitzades per aquest 11 de setembre. Així com insta a la societat catalana a signar a la Campanya " Decideixo Decidir " impulsada per la Plataforma Pel Dret de Decidir que té com objectiu reclamar a l'Estat Espanyol el traspàs de les competències perquè la Generalitat de Catalunya pugui cel·lebrar referèndums"




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marce E fletxa Barcelona
11 de setembre de 2007, 15.42 h

Bravo!!!!! Quants més serem més riurem !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.