directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes 130 persones homenatgen Lluís Maria Xirinacs al Coll de la Tuta d'Ogassa, on va morir

L'acte l'organitzaven les CUP d'Osona i el Ripollès

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cant del Segadors va tancar aquest diumenge a la tarda l'homenatge que les CUP d'Osona i el Ripollès van fer a l'exsenador i activista polític, Lluís Maria Xirinacs. L'homenatge va fer-se al Coll de la Tuta, al terme municipal d'Ogassa (El Ripollès). En aquest lloc és on va trobar-se el cadàver de Xirinacs el passat 11 d'agost. A l'acte van combinar-s'hi els textos de reconeixement a la figura de Xirinacs amb les cançons. Hi van assistir unes 200 persones. Una gran estelada en un extrem i una foto de Xirinacs van presidir el recordatori.
xirinacs ogassa
Comparteix
   


Etiquetes
Els participants van concentrar-se poc abans de les cinc de la tarda davant de l'Ajuntament d'Ogassa per fer en cotxe el camí fins al Coll de la Tuta. Alguns dels participants lluïen banderes independentistes i revolucionàries.

En l'acte van intervenir-hi –per aquest ordre- Lluís Planes, de l'associació El Pas de Cardedeu (Vallès Oriental), l'activista Antònia Escalè de Vic, el cantautor Oriol Cardona de Folgueroles (Osona) i la poetessa Pilar Cabot de Tavèrnoles (Osona). Altres participants que hi van prendre part foren el cantautor d'Olot (Garrotxa) Marc Muntanya, el poeta de Vic (Osona) Lluís Solà, la poetessa d'Elx (País València) Núria Agulló, els músics del grup Randellarires de Ripoll (Ripollès) Santi Llagostera i Cèsar Ollé i dos representants de la fundació Randa, Arcàdia Sans i Carme Bejar. La fundació Randa va ser la fundació que des del 1987 va promoure el mateix Xirinacs. També va llegir-se un poema del poeta de Sant Quirze de Besora (Osona), Josep Checa, que no va poder assistir l'acte. El manifest polític va llegir-lo Guillem Ferrer de la CUP de Sant Joan de les Abadesses.

El mateix Guillem Ferrer de la CUP assegurava que l'objectiu de l'acte 'és recordar la figura de Xirinacs i el seu missatge que continua sent viu i ho continuarà sent'. Per Ferrer, 'el missatge de Xirinacs a l'ideari de la CUP hi ha estat sempre i no s'ha modificat'. Ferrer deia que la CUP 'sempre ha fet seu el missatge que ell ens va donar per arribar fins a l'alliberament dels Països Catalans'. El fet que l'homenatge s'hagi fet a les portes de l'Onze de Setembre és, segons Ferrer, 'circumstàncial' perquè 'per recordar Xirinacs i el seus valors podria ser qualsevol altre dia'. Per al Ripollès però, la Diada servirà per recordar l'Onze de Setembre del 2002 quan 'el van processar per dir la veritat' . Pel membre de la CUP aquesta Diada serà una bona ocasió 'per seguir recordant en Lluís Maria'.

Els organitzadors van assegurar que 'no esperàvem tanta convocatòria' i destacaven el fet que 'ha vingut gent de totes les edats'.

A Ogassa no en sabien res

Els organitzadors no havien comunicat l'acte a l'Ajuntament d'Ogassa. L'alcalde de la població, Ramon Tubert, assegurava que malgrat aquest fet 'no em sento pas ofès', tot i que ha assegurat que 'algun cartell per aquí hagués estat be'. Segons ells, al poble hi havia desinformació i 'almenys els veïns del poble haguessin pogut decidir si hi volien o no participar'. El mateix Tubert va ser l'encarregat d'indicar els cotxes al carrer principal de la població per fer la circulació més fluïda.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Solé fletxa Polinyà
11 de setembre de 2007, 07.43 h

Al coll de la tuta si arriba o be des de Bruguera o des de Ogassa o be des de la carretera de Ripoll a S. Joan de les Abadesses i sempre per un camí de terra i uns 7 Kms. de pista pel tros mes curt, que 200 persones arribin fins enllà te un mérit que els de TV3 no valoren .
Els de la TV unionista no en van dir ni piu de l'acte.
sort que Directe.cat i el Punt ho van explicar en portada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.