directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Clam contra els desnonaments i pel dret a l'habitatge #tenimpressa

Entre 60.000 i 80.000, segons la PAH, es manifesten pel centre de la capital catalana.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Milers de persones es manifesten aquest dissabte pel centre de Barcelona convocats per les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) darrera del lema "Pel dret a l'habitatge i contra el genocidi financer". La marxa ha canviat de recorregut i en lloc de l'inicialment previst acabarà a la seu del PP, passant per la Gran Via i pujant pel carrer Urgell. Els organitzadors han justificat aquesta decisió perquè la formació popular va ser l'únic que es va oposar a l'admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular a favor de la dació en pagament i l'únic "rotundament contrari" a les propostes de la PAH. 
Una de les pancartes reclamant el dret a l'habitatge i que s'aprovi la dació en pagament.
Una de les pancartes reclamant el dret a l'habitatge i que s'aprovi la dació en pagament.
© @acn



Comparteix
   


Etiquetes
Dret a l'habitatge i dret a decidir

En l'inici de la manifestació, a la Plaça Universitat, hi ha hagut la lectura d'un manifest i a continuació la marxa ha iniciat el seu camí cap a la seu del Partit Popular, modificant així el recorregut inicialment previst. La manifestació està presidida per un ambient tranquil i familiar, però també molt reivindicatiu. Així, cada vegada que els manifestants passen per davant de sucursals bancàries, hi enganxen papers a favor del dret a l'habitatge i al crit de 'Culpables!'.
 
Tot i que a tres quarts de set del vespre no es disposava encara de dades oficials sobre el nombre d'assistents, es calcula que milers de persones han acudit a la convocatòria de la PAH, fins al punt que quan la capçalera girava cap a Urgell procedent de la Gran Via, alguns manifestants encara no havien pogut sortir des del punt inicial, a la Plaça Universitat.
 
Entre les pancartes, es poden llegir lemes com 'No pot ser gent sense cases i cases sense gent', 'Pel dret a l'habitatge', 'Jo també llenço una sabata a la banca criminal', 'Stop desnonaments' i 'Si ens toquen a una ens toquen a totes'. A la convocatòria de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), s'hi han adherit diversos col·lectius com els 'iaioflautes', grups independentistes i de l'esquerra alternativa.
 
La marxa arriba després que aquesta setmana el Congrés dels Diputats hagi acceptat a tràmit la iniciativa legislativa popular (ILP) per la dació en pagament de l'habitatge habitual en cas d'execució hipotecària, contra els desnonaments i a favor del lloguer social.
 
Aquesta ha estat una de les 50 ciutats de tot l'Estat per donar suport a aquestes mesures i pressionar els partits perquè no desvirtuïn els objectius inicials de la ILP en el tràmit parlamentari. 
 
"Motiu d'orgull" per a la PAH
 
Tot i no tenir encara xifres d'assistents a la manifestació, a l'inici d'aquesta els membres de la PAH s'han mostrat orgullosos de la quantitat de gent que ha sortit al carrer aquest dissabte. Eduard Baches, integrant de la plataforma de Lleida, ha remarcat que la protesta ha deixat clar que la ciutadania s'ha posat al costat de la causa dels desnonaments i en contra de la política per protegir a els entitats bancàries. 
 
Per la seva banda, la portaveu de la PAH, Ada Colau, ha titllat de "cabdal" la importància de la manifestació d'aquest dissabte. Segons ha explicat als mitjans de comunicació, el moment més important del procés per reformar la llei hipotecària es viurà en les properes setmanes, que és quan la comissió d'Economia del Congrés dels Diputats debatrà la ILP de la dació en pagament i el text de la reforma hipotecària presentada pel PP. Colau ha instat als partits a que no utilitzin el tràmit i la urgència amb la qual es produirà per "desvirtuar" la iniciativa de la PAH i per rebaixar les seves demandes, que ha qualificat "de mínims". 
 
Colau ha posat l'accent en el PP, l'únic partit, ha dit, que ja ha deixat clar que té intenció de rebaixar les propostes de la ILP. Per això, ha afegit, al partit que té majoria al Congrés dels Diputats "li ha de quedar mot clar que els ulls de la ciutadania estaran a sobre seu i que no pararem". Segosn ha dit, la PAH està formada per "gent de diàleg" i està disposada a tornar-se a reunir amb totes les forces polítiques.
 
Les accions i campanyes que portava a terme la PAH es mantindran, segons ha explicat Colau. A les accions per aturar desnonaments, la pressió sobre els bancs i l'ocupació de pisos buits se sumarà en les properes setmanes una campanya de "senyalització" als diputats. Aquesta es portarà a terme, en una primera fase, a través de les xarxes socials. Colau ha afirmat que les primeres experiències en aquest sentit han estat exitoses i tenen molt a veure amb el canvi de posició del PP respecte a l'acceptació de la ILP al Congrés. Si hi ha una resposta contrària, ha afegit, la senyalització es començarà a fer "fora de les xarxes socials". Colau ha aclarit, però, que la PAH no impulsarà cap agressió i que només pretén informar als ciutadans de quines persones estan bloquejant la iniciativa. 
 
Els afectats
 
Entre els assistents a la manifestació, s'han pogut veure moltes persones afectades pel problema dels desnonaments o sota l'amenaça d'aquest. És el cas d'Antonia, que ha explicat a l'ACN que ella i el seu marit van posar el seu domicili coma aval al del seu fill i l'entitat amb la què van contractar el préstec, General Electric, amenaça amb fer-los fora. "Han dit que ens donaran un lloguer social, però no ens creguem res fins que no vegem els papers", ha declarat. Antonia ha lloat la tasca de la PAH, a la què va recórrer fa uns quatre mesos. Afirma que li han donat tot el suport i adverteix que no pararan fins aconseguir que la situació canviï.
 
En una situació similar es troba Carmen, una dona de gairebé vuitanta anys que va signar una hipoteca amb Bankia "quan ja no en donaven" i tot i ser analfabeta. "Ens deien que no ens preocupéssim", ha explicat, i ara es veu amenaçada per un possible desnonament. "Em vaig tancar en l'habitació pensant que d'allà no em mouria", ha comentat Antonia, que ha afegit que va canviar d'opinió aconsellada per una persona. "Em va dir que m'havia de moure i vaig sortir", ha dit, i ha afegit que, tot i que abans no participava en accions al carrer, continuarà acudint a les protestes fins que aconsegueixi una solució. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pepo fletxa Terrassa
18 de febrer de 2013, 01.53 h

La mobilització total de la ciutadania, vindrà a través d´aquests tipus d´organitzacions ciutadanes.
Estic absolutament d´acord amb l´Ada pel que va dir i manté. Tot el meu suport per a la PAH.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
16 de febrer de 2013, 22.52 h

Lentament i inexorable, amb crosses, apareills ortopèdics i parxes, Espanya s'inclina a la desfeta. La representació suprema d'aquest decliu inevitable es el rei. Edip rei!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
16 de febrer de 2013, 22.48 h

Els del PP, a part de corruptes, no saben manar. Mira que el PSOE es va lluir. Però aquells ho superen amb escreix. De a seva bemvolguda Espanya no quedarà res. Ben plumada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de febrer de 2013, 21.58 h

LLuitem tant per assolir una societat justa, igualitària i pròspera com per l'emancipació nacional.

Els nostres enemics són els hereus d'aquest sistema post-franquista, l'oligarquia financera i l'estat que la ampara. Aquest estat monàrquic espanyol que ens nega drets com a ciutadans i també com a país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.