directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llibertat sota fiança per al president del Consell Comarcal de la Selva, imputat en l'operació Manga

L'administrador de l'empresa GRS Arc Local, ingressa a presó.Lugo (ACN). La jutgessa imposa una fiança de 18.000 euros al president del Consell Comarcal de la Selva

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Lugo (ACN).- La titular del jutjat d'instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, ha deixat en llibertat sota fiança el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, imputat en l'operació Manga. Les declaracions dels quatre detinguts a Catalunya per la suposada relació amb una trama corrupta d'adjudicacions públiques han acabat aquest diumenge a les 8 del matí. La jutge només ha ordenat l'ingrés a presó d'un dels detinguts, Alexandre Ros, administrador de l'empresa GRS Arc Local. El funcionari del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu, ha quedat en llibertat sota fiança de 5.000 euros i l'apoderat de l'empresa, Josep Maria Franch, en llibertat sense fiança. 
El president del Consell Comarcal de La Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, el passat 13 de Juny davant el Congrés dels Diputats quan encapçalava una comitiva d'alcaldes de les comarques gironines per demanar a la cambra l'impuls a les o
El president del Consell Comarcal de La Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, el passat 13 de Juny davant el Congrés dels Diputats quan encapçalava una comitiva d'alcaldes de les comarques gironines per demanar a la cambra l'impuls a les o
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El cas Manga s'ha saldat amb nou detinguts, quatre d'ells a les comarques gironines. L'operació és la segona fase de l'anomenada operació Pokémon iniciada a Galícia i que investiga una suposada trama de corrupció basada en adjudicacions fraudulentes de serveis públics.
 
Aquest dissabte, els quatre detinguts han passat a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció 1 de Lugo, que porta el cas. Ha estat una jornada maratoniana que ha començat dissabte a les dotze del migdia amb la primera declaració i s'ha allargat fins aquest diumenge a les vuit del matí, segons ha informat el Tribunal Superior de Xustiza de Galicia (TSXG).
 
Després d'escoltar les declaracions, la jutgessa ha deixat en llibertat sota fiança el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, detingut dijous. De moment, no ha transcendit la quantitat de la fiança fixada pel jutjat però sí que Fauria estaria imputat per suborn i tràfic d'influències. Fauria ha estat l'últim a declarar, ben entrada la matinada.
 
Dels quatre detinguts, només un ingressa a presó. És l'administrador de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar, Alexandre Ros. Aquesta empresa, segons la investigació, es va beneficiar d'aquest tracte de favor en les adjudicacions. De fet, la trama a les comarques gironines gira entorn a aquesta consultoria. 
 
A banda de l'administrador, també van detenir l'apoderat d'aquesta mateixa empresa, Josep Maria Franch, que ha quedat en llibertat sense fiança però amb l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat. Franch queda imputat per tràfic d'influències, segons fonts de la justícia gallega. 
 
El primer a declarar va ser el cap del Departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu. El funcionari ha quedat en llibertat pagant una fiança de 5.000 euros.
 
Més declaracions
 
A banda dels imputats a nivell judicial, els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària que han dut a terme l'operació Manga també ha recopilat documents de diverses administracions de les comarques gironines i ha citat a declarar a les seves dependències diversos càrrecs públics. Han declarat acompanyats d'advocats. 
 
Fins ara ha transcendit que han prestat declaració al director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, al gerent del Xaloc, Xavier Alberch i al gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs. Fonts del TSXG han indicat que no pesa cap imputació judicial sobre ells i que els interrogatoris han girat entorn a les relacions d'aquests organismes amb l'empresa GRS Arc Local.
 
Divendres, la jutge va prendre declaració a cinc dels detinguts a Astúries i Galícia i la sessió es va allargar fins a les 4 de la matinada. La jutgessa va ordenar presó provisional sense fiança per a l'exregidor de Santiago de Compostel·la, Ángel Espadas, mentre que va deixar en llibertat sota una fiança de 15.000 euros el regidor de seguretat ciutadana de la mateixa ciutat, Albino Vázquez Aldrey, que va dimitir poc després. Tots dos representants del PP.
 
El nombre d'imputats pel cas Pokémon ja supera la trentena, molts són polítics i la resta empresaris. L'epicentre de les investigacions és el grup Vendex i les seves filials. Ara, amb la segona fase del cas -l'operació Manga- s'investiguen sobretot les empreses Aquagest i GRS Arc Local, de Lloret de Mar. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Xoan fletxa Barcelona
17 de febrer de 2013, 22.02 h

Torramadé, Carrapiço y Toro relacionados con el caso Manga


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.