directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Plataforma No a la MAT celebra la diada oposant-se a la línia des de Montserrat

S'entrevistaran amb l'abat en funcions, Ignasi Fosas

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma No a la MAT, en contra del projecte d'instal.lació de la nova línia de molt alta tensió entre Bescanó (Gironès) i la frontera francesa, farà arribar aquest dimarts al migdia les seves reivindicacions fins a Montserrat, on s'entrevistarà amb l'abat en funcions Ignasi Fosas. El portaveu de la plataforma, Xavier Llorente, li lliurarà un dossier on la plataforma explica els 'detalls de la lluita contra la MAT'. Coincidint amb la celebració de la Diada, membres de la MAT desplegaran una senyera en una de les agulles de la muntanya, visible des de la mateixa abadia, amb una inscripció d'oposició a la MAT. De forma paral·lela, es coronaran una vintena de cims a Catalunya i també d'Aragó. Montserrat ha estat un dels llocs triats ja que, segons el portaveu de la MAT, Xavier Llorente, 'històricament l'Abadia sempre ha mostrat interès en temes de catalanitat i el projecte de la MAT considerem que és un atemptat contra Catalunya i els catalans'.
no a la mat
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu de NO a la MAT Llorente ha explicat que el projecte d'interconnexió elèctrica és una infraestructura que 'es vol camuflar com una gran autopista elèctrica i només servirà per ampliar les competències internacionals de les empreses elèctriques'.

A banda de l'acte a Montserrat, es desplegaran senyeres a una vintena més de cims de Catalunya i d'Aragó: Canigó, Pica d'Estats, Pedraforca, Sant Miquel de les Formigues, Pocets, Puig Segalar, Molí de la Creu, La Mola, Santa Bàrbara d'Anglès, Rocacorba, Puigmal, Bassegoda, el Pic d'Espases, Santa Brígida d'Amer, Puig d'Afrou, Puigneulós, Matagalls i Sant Roc.

Tots els actes tenen el suport de les quatre entitats opositores a la línia de transport elèctric: Col·lectif non a la THT, SIDECO (Catalunya Nord) i AMMAT i Plataforma No a la MAT (Catalunya Sud).

L'acció reivindicativa al monestir de Montserrat arriba després que dissabte unes 150 persones, convocades per la plataforma No a la MAT d'Osona, tallessin l'Eix Transversal per mostrar el seu desacord a Red Elèctrica Espanyola per l'inici de les obres de construcció de la nova línia entre Senmenat (Vallès Oriental) i Bescanó (Girona).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.