directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

No paguem pel rebut de la llum, omplim les butxaques dels lobbys elèctrics @30minuts

El @30minuts d’aquesta nit confirmarà el que ja vam denunciar des del directe!cat, paguem l’electricitat més cara d’Europa en base a un dèficit tarifari que no existeix

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

És inevitable que l'electricitat continuï pujant? A què es destinen els diners que paguem en la factura? Per què el rebut de la llum és tan difícil d'entendre? Només un terç del rebut de la llum correspon al que costa fer l'electricitat. On va a parar la resta? Són preguntes que intentarà contestar el @30minuts d’aquest vespre. Recuperem alguns dels articles que hem anat publicant sobre l’escàndol de la tarifa elèctrica a l’estat. Endesa, Iberdrola i Gas natural han repartit entre els seus accionistes més de 28.000 milions d’euros en sis anys, molt més que els 24.000 milions que reclamen del suposat dèficit tarifari.





Comparteix
   


Etiquetes
Per consultar l'engany de les empreses electriques  a la pagina web "Estafa Luz"

El dèficit tarifari elèctric no existeix, és pura especulació.
24.000 milions, el deute acumulat segons la patronal elèctrica

 
El que no diuen és que malgrat reclamar aquests diners, Endesa, Iberdrola i Gas Natural han tingut en els darrers set anys més de 50.000 milions d’euros de beneficis i han repartit entre els seus accionistes més de 28.000 milions d’euros. És a dir l’augment de la tarifa que reclamant les grans empreses amb l’excusa del suposat dèficit tarifari els hi servirà per compensar els diners repartits als accionistes.
 
12.000 milions d’euros amb l’excusa de la transició a la competència 
 
És el que van rebre les principals companyies elèctriques a l’any 2006 pels costos de la transició a la competència, iniciats a l’any 1997 amb la llei del sector elèctric que liberalitzava el sector segons establia Brussel•les. La jugada va sortir rodona per les principals companyies que van amortitzar anticipadament les seves inversions i es van beneficiar d’un important superàvit.
 
El Govern Espanyol beneeix l’escàndol de la tarifa elèctrica. L’engany de la subhasta del preu elèctric
 
A l’any 2007 el Govern Espanyol va establir el sistema de subhasta de la tarifa de darrer recurs, sistema que neix trucat, ja que qui estableix el preu i controla la manera de fer-ho són les mateixes empreses elèctriques, feta la llei, feta la trampa. D’aquesta manera s’entén el perquè les diferents companyies elèctriques posen a sou a ex presidents i ministres del govern espanyol - Endesa va fitxar Aznar que va privatitzar la companyia durant el seu mandat i Gas Natural va fitxar Felipe González-, després, cal tenir beneit i comprat qualsevol possibilitat de control, no sigui que se’ls hi escapi el fals dèficit tarifari.
 
50.000 milions de beneficis en set anys i encara en volen més
 
El que no diuen és que malgrat reclamar aquests diners, Endesa, Iberdrola i Gas Natural han tingut en els darrers set anys més de 50.000 milions d’euros de beneficis i han repartit entre els seus accionistes més de 28.000 milions d’euros. És a dir l’augment de la tarifa que reclamen les grans empreses amb l’excusa del suposat dèficit tarifari els hi servirà per compensar els diners repartits als accionistes.
 
Augmenta el preu de la llum i la indignació
 
En els últims quatre anys la pujada del preu de la llum ha estat de gairebé un 50%, convertint l’estat espanyol en un dels estats europeus amb l’electricitat més cara. El ministre José Manuel Soria, ha anunciat un augment del preu de la llum d’entre el 5 i el 7 per cent a partir de l’abril, escudant-se en una sentència del  suprem sobre el dèficit de l'executiu amb les elèctriques. Diu que l'estat i els operadors assumiran una part de l'increment, que hauria de ser del 40%. Els consumidors hauran de suportar, com sosté el Directe!.cat, un deute inexistent amb les companyies elèctriques generada pels defectes del disseny del mercat avalada per l’estat i  amb interessos de demora, mentre les companyies elèctriques obtenen  beneficis que no es comptabilitzen però que van a parar als seus comptes de resultats any rere any.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Pepo fletxa Terrassa
18 de febrer de 2013, 15.50 h

Lobby Puente Aéreo, Palco del Real Madrid, CEOE caiga quien caiga, acuerdos y "gracietas" con la Casa Real, etc etc etc ...
Bé, tot això és el que defensen l´1% dels empresaris catalans lligats a les 35 empreses de l´IBEX, representats bàsicament per Fomento del Trabajo Nacional, aquella patronal que fa actes a la seva seu, perquè al ser un palauet hi caben de sobres, fins i tot amb presentador incorporat (Manel Fuentes) i així se senten més acompanyats.
La economia catalana, de sempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Terra fletxa Baix llobregat
18 de febrer de 2013, 11.15 h

....Em de pagar el sobre-sous millonaris que cobren els ex-politics escanyols que estàn dintre dels consells d'Administració de les empreses electiques, que ara cobren els favor que els hi van fer mentres estaven en el poder.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
18 de febrer de 2013, 10.46 h

” En base a ” és incorrecte, tant en català com en castellà. S'ha de dir - sobre la base de -


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
18 de febrer de 2013, 10.41 h

Tot això ho varen explicar al programa Singulars amb gran criteri i anàlisi crítica. Es podria solucionar posant plaques solars als edificis o comunitaries ( Metro tres ja ho està fent), és una gran inversió i és clar avui per avui l'economia té problemes si més no en el poble. El que no s'entent és com les grans empreses catalanes no s'apliquen en aquest afer, les alèctriques són catalanes?pot ser això sigui la qüestió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
18 de febrer de 2013, 10.12 h

#6 Al servei de drogodependències si que et troben en falta!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Martín fletxa Barcelona
18 de febrer de 2013, 09.51 h

Martín Barcelona18 de febrer de 2013, 09.50 h
Echo de menos q no salga en la portada de este gran diario digital , la noticia de q oleguer Pujol ha regularizado 3 millones de € q tenía en un paraíso fiscal ... Pero claro , hay q publicar en portada q la pedorra de Sánchez Camacho tiene un bolso de 900€ ... ! Joder la de bolsos de 900€ q te puedes comprar con 3 millones de € !!! ... No os preocupéis , ya verás como ahora en un momento lo ponen en la portada del direct cat ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Llibertat fletxa i prosperitat
17 de febrer de 2013, 21.07 h

Que és més important que 30 empresaris segueixin fent grans negocis amb l'Estat espanyol a costa del poble Català, ja sigui amb tarifes elèctriques, gas, aigua, peatges, telefonia, Banca totes amb gran sobrecost per als catalans, o el benestar i el progrés econòmic del 99,9% dels ciutadans de Catalunya?
---
L'economista txec Pavel Kohout
sosté: "El pressupost catala és més petit que la quantitat que Catalunya envia a Madrid cada any. Per tant, la crisi li ve del federalisme pressuposta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Desobediència civil fletxa emancipació nacional i benestar social
17 de febrer de 2013, 20.26 h

Si no canviem el sistema, som còmplices de l'espoli. Ens quedarem de braços creuats mentre ens roben, ens insultan i ens priven de la llibertat?

Amb transparència, cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joseps.cat fletxa igualada
17 de febrer de 2013, 20.10 h

L'INDIGNACIÓ AUGMENTA CADA DIA QUE PASSA. L'INDEPENDENCIA NOMÉS L'ACONSEGUIRÉM SI CADA VEGADA HI HA MÉS GENT QUE "NO" DEMANA LA PROTECIÓ DELS PUTREFACTES GOVERNS... NOMÉS HI POT HAVER UNA REVOLTA PERMANENT: LA REVOLUCIÓ MORAL AMB LA REGENERACIÓ DEL POBLE I L'ANARQUIA PACIFISTA.... INDEPENDÉNCIA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xoan fletxa Barcelona
17 de febrer de 2013, 20.05 h

Ni la luz que es la más cara de Europa, ni el agua que es el recibo más caro del pais, ya que tiene cantidad de impuestos, en el recibop que pague en enero el gasto de agua era de 40 € y el total de la factura eran 100 € es decir 60€ de impuestos.NO PAGAR EL RECIBO DE LA LUZ NI DEL AGUA.La gracia de la generalitat de vender el agua ha hecho subir el recibo cerca de un 25%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.