directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Si Espanya paga els deutes no cal fer retallades

Amb el que Espanya ens deu, no solament no hauríem de retallar, sinó que podríem augmentar la despesa social. Espanya no complirà i el Govern ha de moure fitxa ara toca plantar-se.

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Comença a ser hora de plantar-se davant Madrid i es pot fer amb arguments sòlids com els que esgrimeix  el diputat d’ERC Pere Aragonès ens el seu bloc. La primera mesura és fer uns pressupostos adequats a la realitat cal fer constar els incompliments d’Espanya, és a dir els deutes com a pendents de cobrar, i fer cas solament d’Europa en l’objectiu de dèficit. Segons les xifres que el diputat república explica en el seu bloc caldria incrementar els ingressos en 4.850 milions d’euros, deixant de costat els increments de despesa provocats per decisions unilaterals de Madrid com és l’augment de l’IVA o altres decisions unilaterals del Govern Espanyol.

Comparteix
   


Etiquetes
Un pressupost real amb els diners pendents de cobrar i els límits de dèficit que ens marca Europa

1.- Aplicant el criteri de proporcionalitat i els criteris d’Europa el dèficit hauria de ser de l’1,7%, fet que suposaria estalviar retallades per valor de 2.000 milions d’euros.

2.- Per Incompliment del pagament corresponents als compromisos d’inversió en infraestructures dels anys 2008, 2009 i 2010, contemplats en la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut d’Autonomia, amb un impacte de 1.689 milions d’euros.

3.- Per Incompliment de la mateixa Disposició Addicional en els pressupostos de 2013, per una valor de 661 milions d’euros.

4.- Per recursos d’inconstitucionalitat que suspenen l’aplicació de determinats impostos i taxes aprovats per la Generalitat en ús de l’autonomia fiscal que li reconeixen la Constitució i l’Estatut d’Autonomia. Només la suspensió de l’Impost sobre Dipòsits Bancaris que pagaven les entitats financeres provoca un impacte negatiu de 500 milions d’euros en el pressupost de 2013.

Mas-Colell no ha d'anar a buscar complicitats amb el consellel d'Economia de Madrid ha d'acceptar la realitat i posar-hi coratge

Tot plegat representen 4.850 milions d’euros, és a dir el Conseller Mas Colell encara podria fer augmentar la despesa en 850 milions d’euros i encara deixant for a el que el diputat Pere Aragonès anomena increments de despesa provocats per decisions unilaterals del Govern Espanyol.

1.- Ingressos finalistes (que l’Estat envia per a polítiques concretes, moltes de les quals obligades per lleis del propi govern espanyol) que s’han reduït i que la Generalitat ha hagut de compensar parcialment, amb un impacte negatiu de 296 milions d’euros.

2.- Augment de l’IVA que paga la Generalitat, i que recaptarà l’Estat (per l’Estat, un augment de l’IVA és neutral, ja que es paga a si mateix): impacte negatiu de 66 milions d’euros.

Tot plegat serien 365 milions més de despesa innecessària provocada per un Estat Espanyol que ens vol ben poc. I tot això sense posar al capdamunt de la taula l’espoli anual de 16.000 milions d’euros.

Conseller Mas Colell, retallem o ens plantem amb la raó de les nostres conviccions i dels nostres drets, però sobretot expliquem la veritat als nostres ciutadans

Segons les nostres informacions les dades del diputat Aragonès són certes, per tant tenim el dret i el deure de defensar el que és nostre, plantem cara a Madrid, posem aquests deutes en el nostre pressupost i fem cas de les recomanacions de dèficit per part d’Europa, ja ho discutirem als tribunals si cal. Per cert el 2014 no guanyarem el referèndum?



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Rupert fletxa Badajoz
19 de febrer de 2013, 18.23 h

#34 A veure, si en Ciurupcion no m'ha contestat, potser tu si. Digues: cal fer oposicions per a entrar al CNI? I un cop allà, suposo que no és obligatori ser gai com tu? O sí? Tots ho sou? És un xollo poder insultar impunement tothom i al cim cobrar! jo també vull entrar al CNI !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
19 de febrer de 2013, 14.19 h

#29 ! Fulgencio otetes : no te avergüences de tu tardía conversión a la homosexualidad ! 75 años no son nada !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
marisa fletxa l'hospitalet de l'infant
18 de febrer de 2013, 20.42 h

,ja estem farts,que ens deixin en pau,que ens tornin el que ens deuen,que deixin de robar-nos,que deixin de omplir-nos de merda i que es mengin la seva que n'tenen molta--pensem en els desanonaments,en l'atur,en l'avenir dels nostres fills,dels nostres néts.....si us plau tenim pressa a separarnos d'espanya....ens estan aufegan el govern espanyol


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
joan fletxa l´hospitalet de l´infant
18 de febrer de 2013, 19.39 h

es molt penós que un artiicle tan interesant i que tendriem que repetir constanmen perqué totom se n´adonés de lque la veritable causa de les retallades es el espoli i incumpliment dels seus compromisos per part del estat español, sigui tan sols ocasió per ferne comentaris inadecuats.
Es una tasca que comensan pel nostre gobern i seguit per tots nosaltres, ens auriem d´imposar per fer pedagogia i contrarrestar la constan espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
18 de febrer de 2013, 19.15 h

Quina pena que el temps passi tan depressa. És dur haver de deixar tan agradable companyia, la dels "cults" funcionaris de la intel.ligència ePPanyola. Aquestes persones tan amables que amb una nova trucada "intimidatòria" (això es pensen ells) han desencadenat aquesta DIVERTIDÍSSIMA sessió de presa de pèl imperial.

Tot lo bo s'acaba, a la vida (i lo dolent també) i hauré d'acomiadar-me de tan "distingida" companyia per anar a dedicar-me a activitats menys plaents però més fructífe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Alberto fletxa Madrid
18 de febrer de 2013, 19.04 h

#28 Ya te han dicho mil veces, y yo te lo repito ahora, que no estés tan orgulloso de ser mariquita. Verdad que no estás nada orgulloso de haber sido un chorizo, un vulgar carterista antes de ser funcionario? pues tampoco has de estar orgulloso de tener toda tu sexualidad en el ano, so guarro.

Y si no te gustan las mujeres, peor para ti, tu te lo pierdes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
18 de febrer de 2013, 18.56 h

Moderador. Com permets que es publiqui tanta paraula fastigosa? Què esperes per a tallar aquestes tandes d'insults, que només embruten la teva publcació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.