directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU demana que el CNI expliqui al Congrés les seves relacions amb Método 3

Duran vincula l'informe de la UDEF sobre comptes de Pujol i Mas a Suïssa amb l'espionatge a Sánchez-Camacho

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat que demanarà una reunió de la Comissió de Despeses i Fons Reservats del Congrés perquè hi comparegui el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i expliqui quines relacions té amb l'agència Método 3, tenint en compte que s'ha publicat que el servei d'intel·ligència ha encarregat feines a aquesta empresa. Duran ha vinculat l'informe de la UDEF sobre els presumptes comptes de la família Pujol i d'Artur Mas a Suïssa amb la conversa gravada entre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola i la presidenta del PPC. El líder d'UDC ha parlat de "fets estranys" i "actituds contra CiU" en plena campanya.

Comparteix
   

Després de la reunió del comitè executiu de la federació, Duran ha reiterat allò que tant CDC com UDC ja han dit en les darreres hores: cap dels dos ha encarregat cap feina d'espionatge, ni per seguir altres partits ni per investigar-se entre ells o membres de la pròpia federació. Per això, Germà Gordó, Xavier Martorell i la pròpia CDC es querellaran contra el diari 'El Periódico' per les informacions que així ho afirmen. Segons ell, és d'"una lògica aplastant" que CDC no encarregaria espiar Felip Puig i Joana Ortega per després nomenar-los conseller i vicepresidenta del Govern, respectivament. 

Reiterat això, el líder d'UDC ha anunciat que reclamaran la compareixença en la Comissió de Despeses i Fons Reservats del Congrés del director del CNI, Félix Sanz, perquè aclareixi si la intel·ligència espanyol té alguna relació contractual amb l'agència Método 3 i si s'ha encarregat algun espionatge relacionat amb Catalunya.

El també portaveu de CiU al Congrés ha confiat que el PP no vetarà aquesta compareixença tenint en compte que vol esbrinar la veritat. "M'estranyaria moltíssim, i no es ironia, que un partit que desitja arribar al fons de la veritat, que s'escandalitza perquè hagin punxat una conversa seva, posés pals a les rodes", ha argumentat.

I precisament sobre la conversa gravada entre Alícia Sánchez-Camacho i Jordi Pujol Ferrusola, Duran ha remarcat que l'informe de la UDEF que va sortir en campanya recollia el contingut d'aquesta trobada quan encara no s'havia fet pública. "És evident que no és normal tot el que està passant, que hi ha tota una sèrie de fets estranys", ha apuntat el democratacristià. Aquest lligam entre la conversa i l'informe de la UDEF suposaria, al seu parer, "una primera prova que alguna actitud hi ha hagut contra CiU".

Per tot plegat, CiU ha demanat "celeritat i agilitat" a la justícia i que es posin tots els recursos que siguin necessaris per esclarir ràpidament tots aquests fets.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
RAC fletxa Rubi
19 de febrer de 2013, 08.52 h

No us hi capfiqueu no en sortirà res de clar, perque ha corregut tant la policia espanyola a fer-se càrrec del cas? doncs justament per això perque només surti el que a ells els interessa. Espanya fa més pudor cada dia, això sèls ha escapat de les mans, però ràpidament ho taparan. Nosaltres a la nostra, tenim molta pressa, cada dia més, hem d'avançar una DECLARACIO UNILATERAL D'INDEPENDENCIA no podem esperar al 2014.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.