Toni Soler i Francesc Marc Álvaro: “estem en guerra”
Pels periodistes hi ha una situació on es solapa el fet que Catalunya es troba immersa en una guerra institucional amb l’existència de corrupció
Soler i Álvaro han posat llum a l'atzucac en que es troba Catalunya en aquests moments analitzant la situació a la tertúlia d’avui dimecres a RAC1. Per Ávaro “estem descobrint que estem en una guerra institucional simbòlica i les guerres avui ja no es fan amb tancs, es fan amb dossiers”. Per Soler, a Catalunya hi ha corrupció, espionatge i moltes coses lletges, però “el que és decisiu és l’emissió d’informació”. Qui té la informació, com la dosifica, quina emet o no, condicionarà el que passi a Catalunya en els pròxims anys i la informació no la té ningú d’aquest país”. I per reblar el clau el Jutge Santi Vidal ha assegurat que existeix el risc que la policia no posi en mans del jutge alguns dels papers.
Espanya fa un ús de bandera dels dossiers Per marc Álvaro qualssevol país és vulnerable a la corrupció i sempre hi hauran punts febles, el que passa a Catalunya és fruit del solapament de dues coses, per una banda la situació excepcional entre els interessos d’una part important de la societat catalana que planteja un desafiament i que xoca amb les estructures de l’estat, i per altre que a Catalunya com en totes les societats, hi ha gent corrupte. La intencionalitat queda clara en el moment que es fa un ús partidista o ús de la bandera dels dossiers. Per Soler el que no hem de fer és posar tota la dignitat del país en mans dels casos de corrupció.
Qui ordena la guerra bruta?
Pel jutge Vidal, no hi ha un sol comandament són varies fonts de poder que estan confluint, per Marc Álvaro “ les guerres contemporànies són en xarxa, no hi ha un comandament clau, es fan en cèl.lules, que és el que les fa operatives”, i ha afegit que operen com una espècie de nuclis amb interessos que se solapen i tenen orígens diversos. Per Toni Soler la idea és factible i h aafirmat "m'apunto a la idea".