directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Albiol (PPC) es fa la víctima pel cas dels gitanos romanesos

El fiscal demana un any de presó per a l'alcalde de Badalona, i Albiol atribueix la petició a una persecució política

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El fiscal de delictes d'odi i discriminació demana un any de presó i una multa de 8.000 euros per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, arrel del cas dels fulletons dels gitanos romanesos que equiparaven aquest col·lectiu a delinqüència.  L’Audiència de Barcelona ha reobert la causa arxivada dos cops, en considerar que els fulletons eren un "atac a la dignitat" i a "l'honor" del col·lectiu. Segons l'alcalde de Badalona, l'escrit d'acusació del fiscal és només la plasmació física de la línia d'actuació de la fiscalia des de fa tres anys, quan va esclatar el cas, i atribueix la petició del fiscal a una persecució política i recorda que el cas ja s'havia arxivat dues vegades.
25.000 fulletons on es denunciava la inseguretat provocada per la immigració a diversos barris de la ciutat.
 
 L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol resta importància a la petició del fiscal de delictes d'odi i discriminació pel cas del fulletons perquè segons ell "No hi ha per on agafar-ho" i destaca que la fiscalia demana "la pena mínima". Respon també els arguments de la fiscalia, que veu en els fulletons un "atac a la dignitat" i a "l'honor" dels gitanos romanesos, assegurant que "si a algú se li ha menyscabat l'honor són els veïns que no poden viure amb dignitat perquè pateixen els problemes d'incivisme".

El cas, recorda, s'havia arxivat dues vegades i és "surrealista" que encara continuï sobre la taula, diu l'alcalde. Segons Garcia Albiol, aquest és un tema "estrictament polític" que creu que no prosperarà. Així mateix, continua defensant el discurs que l'ha portat fins aquí: "Tinc les idees molt clares i continuaré defensant els veïns honrats de la ciutat".

En aquest sentit, l'alcalde respon els arguments de la fiscalia amb contundència. Si segons el fiscal el fulletons sobre els gitanos romanesos són un "atac a la dignitat" i a "l'honor" del col·lectiu, per Garcia Albiol "les úniques víctimes són els veïns que pateixen l'incivisme i la inseguretat". La resta, diu, és plantejar "un escenari que no és real".




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.