directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla insisteix a desfer-se del "pessimisme" i demana "confiança" al seu discurs de la Diada

Insta a projectar "el nostre horitzó polític des del realisme"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet una crida aquest dilluns al vespre a no caure en el 'pessimisme' arran de les últimes deficiències en alguns serveis públics, en especial els ferrocarrils, si bé ha admès que 'hi ha motius pel malestar' i per això ha demanat disculpes. Així mateix, en el discurs institucional amb motiu de l'Onze de Setembre, ha demanat confiança en el desplegament de l'Estatut, un text, segons Montilla, que s'està desplegant amb 'realisme i decisió'. Montilla ha volgut fer referència al debat autodeterminista afirmant que cal projectar "el nostre horitzó polític des del realisme", desmarcant-se, doncs, d'aquells que volen anar més enllà de la dependència amb Madrid.
montilla
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha definit el període viscut últimament en el terreny polític com 'a molt intens', poc més d'un any després de l'entrada en vigor de l'Estatut i que el text s'està desplegant amb 'realisme i decisió'. Pel president català, l'Estatut és un 'gran avenç' perquè reconeix 'millor que mai la mai' la realitat nacional de Catalunya 'ens dóna més i millors eines per governar-nos' i ha demanat confiança als catalans perquè 'projectant el nostre horitzó polític des del realisme, per anar més lluny, la Catalunya de demà serà més forta'.

El president català ha destacat la 'fortalesa extraordinària' de la llengua catalana en un món globalitzat com l'actual i que els catalans han sigut capaços de fer-ne créixer el coneixement i ús social. Montilla ha recordat la importància que adquirirà la llengua i la cultura catalana d'aquí poques setmanes amb motiu de la Fira de Frankfurt, ja que representarà 'una oportunitat extraordinària per projectar-se al món'.

El president de la Generalitat també s'ha referit a les últimes anomalies en alguns serveis públics i ha demanat disculpes admetent que 'hi ha motius pel malestar'. Montilla ha atribuït aquestes deficiències a les obres del TGV, però també 'a la poca inversió i manteniment inferior al que calia'. El president català ha promès en el seu discurs que 's'està treballant de valent per resoldre els inconvenients i que, en els propers mesos, la situació millorarà' i que aquesta situació de 'preocupació i enuig justificats no ens han de dur al pessimisme, perquè avui s'està invertint com mai en la millora de les nostres carreteres i autovies, i en la millora del servei ferroviari, no només per l'arribada del tren d'alta velocitat sinó, molt especialment, en el servei de rodalies'.

El cap de l'executiu català ha afirmat que els ciutadans de Catalunya 'tenen dret a esperar i exigir que els serveis públics funcionin millor i de manera més eficient', i que no només ho han de fer a Barcelona i rodalies, 'sinó a tot el país'. Montilla també creu que com a president de Catalunya 'ha assumit en tot moment la responsabilitat', així com 'tots i cadascun dels servidors públics'. Malgrat tot, ha demanat que tothom l'assumeixi, 'al nivell que li correspon', perquè 'si com a país abdiquem de la nostra responsabilitat col·lectiva, correm el risc de perdre la batalla pel futur'.

Montilla també ha volgut tenir un record pels trenta anys de la recuperació de la Generalitat i el retorn del president Josep Tarradellas a Catalunya. 'Des d'aleshores –afirma- hem viscut el període més llarg i fecund de normalitat política i institucional de la Catalunya contemporània, de la mà dels presidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall'. Els dos expresidents rebran en la Diada enguany la Medalla d'Or de la Generalitat, en senyal de reconeixement i agraïment.

Montilla ha definit aquests darrers anys com a 'complexos i plens de canvis' i ha destacat que la societat catalana està aconseguint integrar els nouvinguts, 'tant pel que fa al respecte dels seus drets com a l'exigència dels seus deures'. 'Si ho fem bé, treballant des del compromís social, la Catalunya de demà serà més forta', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
oriol fletxa tarragona
11 de setembre de 2007, 19.33 h

no sap ni parlar el fill de puta, com volem que estimi catalunya si no sap ni la nostra llengua..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alguri fletxa Episko
11 de setembre de 2007, 18.09 h

Jordi de Manresa:

Una cosa són els polítics i l'altra la senyera del teu balcó. Penge-la, i, si vols, "penja" després els polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
11 de setembre de 2007, 10.50 h

Mentre aquest pobre home sigui president de la Generalitat, el futur de Catalunya és negre. I tot això ho han promogut una colla de ressentits regionalistes sociates de segona anomenats "esquerra".
No tinc ni ganes de penjar la senyera al balcó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.