directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les entitats financeres ofeguen les empreses, però patrocinen la F-1 i “La Roja”

Els empresaris gironins critiquen que els bancs els obliguen a hipotecar patrimoni personal si volen aconseguir crèdits

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- Els empresaris gironins critiquen que els bancs els obliguen a hipotecar patrimoni personal com a condició per poder aconseguir crèdits per als seus projectes. Això suposa que moltes iniciatives es quedin al calaix, sobretot les d'indústries que volen obrir-se a l'exterior. El Grup Impuls per Girona -format per les tres Cambres de Comerç, les dues patronals i el Fòrum Carlemany- vol reunir-se en breu amb els representants de les entitats per intentar obrir l'aixeta del crèdit. Els empresaris asseguren que, al costat de la dificultat per aconseguir finançament, aquest any els impagats es continuaran enfilant. De fet, calculen que les empreses deixaran de cobrar un 11% de totes les factures que emetin.
D'esquerra a dreta, el president de Pimec Girona, Iñaki Frade; el president de la Foeg, Ernest Plana; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig, després de la
D'esquerra a dreta, el president de Pimec Girona, Iñaki Frade; el president de la Foeg, Ernest Plana; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig, després de la
© @acn


la caixa pensions catalunya banc
Comparteix
   


Etiquetes
Cada cop menys entitats i més distanciades del teixit productiu català
 
El Grup Impuls per Girona (GIG) critica que l'aixeta del crèdit continua tancada. Fins i tot, per a aquelles empreses solvents que tenen projectes en cartera. "El finançament no flueix", ha lamentat Ernest Plana, president de la patronal Foeg. 
 
Segons el lobby empresarial gironí, els bancs han endurit les condicions d'accés al finançament. Tant, que fins i tot l'empresari ara ha d'arriscar el seu patrimoni personal. "Hi ha bons projectes, sobretot d'indústries que volen exportar, que estan aturats, perquè els bancs demanen als empresaris que hipotequin bona part del seu patrimoni personal si volen aconseguir crèdit", diu Ernest Plana. I hi afegeix: "Això és inviable".
 
Des del GIG es critica que aquesta actitud posa pals a les rodes a projectes d'empreses sanejades. "Les entitats financeres no hi confien prou, encara que siguin viables, i demanen a l'empresari que arrisqui els seus béns personals", lamenta Plana. 
 
"En canvi, però, veiem atònits com des del Banc Central Europeu es vessen diners damunt els bancs, i no n'hi ha per reactivar les empreses", hi afegeix el president de la patronal Pimec Girona, Iñaki Frade. Per això, durant la trobada d'aquesta tarda, els membres del GIG han decidit impulsar una trobada amb els representants de totes les entitats bancàries establertes a Girona. "La voluntat és intentar trobar possibles solucions", indica el president de la Foeg. 
 
Al costat dels problemes de finançament, però, les empreses també en tenen per poder cobrar les factures a temps. De fet, el GIG indica que, ara, les administracions triguen de mitjana més de quatre mesos a pagar, quan la Llei de Morositat estableix que aquest termini no ha de ser superior als 40 dies.
 
Un 11% de les factures, impagades
 
I en el cas de les factures entre privats, la situació tampoc millora. L'any passat, les empreses gironines van deixar de cobrar un 7% de les factures que van emetre, i aquest 2013 el GIG calcula que aquesta ràtio de morositat s'enfilarà fins a l'11%. "Això posarà en una situació difícil a moltes empreses, perquè totes aquelles que no tinguin beneficis per damunt d'aquest percentatge podran entrar en pèrdues", ha avançat Iñaki Frade. 
 
Per últim, el GIG reitera que l'Estat continua retardant la devolució de l'IVA a les empreses gironines. De mitjana, més de quatre mesos. "Això no és admissible, perquè a conseqüència d'aquest retard en les devolucions, moltes d'elles poden veure's immerses en problemes financers", subratlla el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé. 
 
Des de la Cambra l'any passat ja es va enviar una carta a l'Agència Tributària reclamant que es complissin els terminis en la devolució de l'impost. A finals de gener, se n'ha enviada una altra. De moment, encara no han rebut resposta.
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
23 de febrer de 2013, 14.33 h

#8 Certament caldrà tornar a començar de nou, només queden poques entitats.
Hi ha molta gent pre-jubilada o acomiadada, no tenen contactes, clients, capacitat d'anàlisi de projectes per poder deixar 4 quartos i alhora permetre que l'estalvi local es pugui posar en moviment?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
kita fletxa bages
23 de febrer de 2013, 08.30 h

al 3: tens Caixa Guissona per exemple. Peró s'ho han carregat tot!!
Penso que qui crei un banc català, té molts clients sense fer publicitat. També penso que hauríem de refundar les caixes. Per que no comencem amb la Caixa del Vallès? Necessitem entitats que apostin per aqui.

Ara be, una coseta... de diners els bancs en deixen, ho sé per que ho veig dia a dia. I parlo de bancs espanyols que deixen diners a catalans. Peró crec que a Girona -i altres llocs- estaven molt ben acostumats a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de febrer de 2013, 01.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video ,gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i, expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
rahuver fletxa barcelona
22 de febrer de 2013, 22.36 h

Els catalans dominem EGIPTE, però necessitem de la teva ajuda per vèncer i ser una gran NACIÓ! amb 5 minuts que li dediquis cada dia al millor joc en línia és més que suficient, sense descàrregues, sense publicitat, sense virus, totalment GRATUÏT, on lluitaràs contra persones reals. Pots ser periodista, congressista, empresari, president de país o heroi de la guerra.
A QUÈ ESPERES, entra per Egipte. bit.ly/UZDbNU


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
lluïsa fletxa barcelona
22 de febrer de 2013, 22.21 h

No els vull defensar. Però tot sembla indicar que la Caixa i Sabadell no volen ser identificades com a "estructures d'estat" català. Potser són botiflers (en tenen tota la pinta) però potser no volen acabar com altres. I algun banc necessitem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
22 de febrer de 2013, 22.02 h

PORCS, MÉS QUE PORCS HUMANS....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
anna fletxa Barcelona
22 de febrer de 2013, 21.50 h

Quin és el banc o caixa català que sigui catalanista i que defensi Catalunya abans que Espanya? Primer semblava que era la Caixa, ja hem vist que no. També semblava que el Banc de Sabadell ho podria ser... i no. Si n'hi ha algun, que a més no s'hagi corromput com la Caixa Penedès per exemple, quin és? Jo hi posaria els meus diners. Que hi ha algú???


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de febrer de 2013, 21.45 h

16.000 milions d’euros ens pren l'estat espanyol cada any i que no ens torna de cap manera. Amb una quarta part de l’espoli fiscal no hi hauria cap retallada. I de la part que suposadament sí que ens torna l’Estat espanyol, ens deuen 8.000 milions. Amb la meitat no hi hauria cap retallada. L’Estat espanyol es gasta 47 milions d’euros cada dia en el Ministeri de Defensa. Amb tres mesos d’aquest pressupost a Catalunya no hi hauria cap retallada. Si aquest proper any les retallades s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
22 de febrer de 2013, 20.47 h

Ja s'ho trovaran. Qui la fa, la paga! Els diners no fan política. Quan cauen amb aixó, el negoci s'acabat. Finito. Caput. El temps...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.