directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 09:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nacionalista espanyol i a favor la independència de Catalunya, és possible

Demolidora intervenció d’un catedràtic de ciència política en defensa del dret a decidir i la independència de Catalunya al programa “La Tuerka”de Canal 33 Madrid

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 43 vots )
carregant Carregant

El programa del Canal 33 de Madrid és una espècie d’illa de llibertat d’expressió a la capital espanyola on Ramón Cotarelo, catedràtic de Ciència Política, defensa el dret a decidir dels catalans i carrega durament contra el nacionalisme espanyol de la dreta i la fórmula fedaralista d’una esquerra “poruga”. Quin és el problema perquè els espanyols reconeguin el dret a decidir de Catalunya? es demana el catedràtic i assegura que la idea d’Espanya ha estat hegemonitzada i imposada per la violència – recorda l’assassinat de Companys en mans de Franco-,  amb la col·laboració de l’església i “un exèrcit incapaç de guanyar una sola guerra internacional des del SXVII, tret de les que lliura amb el seu poble, si l’agafa desarmat”
 “Tenim un estat –Espanya-  històricament fracassat, incapaç d’incorporar-se al conjunt europeu per la seva pròpia incompetència.”
 
Per Cotarelo, a Espanya hi ha dues classes de nacionalismes, el dels poderosos que han imposat a “hòsties” els seus criteris i el dels dèbils –com els català i basc- que les aguanten, i es mostra convençut que les nacions que composen l’estat espanyol han de formar-ne part voluntàriament, perquè el concepte de nació no és un concepte, és un sentiment i no es pot obligar a ser espanyol. Cotarelo cita Voltaire, que va escriure a “El segle de Lluís XIV” que “Catalunya pot prescindir del món sencer, i el món sencer no pot prescindir de Catalunya”, i destaca que això és una realitat.
 
Els dos tipus de nacionalistes espanyols, els ultra i els federalistes
 
Els nacionalistes espanyols -que sovint es declaren no nacionalistes perquè tenen un estat-, poden ser-ho de forma bèstia com la dreta actual del PP o d’esquerres que busquen formules, com la del federalisme, per tranquil·litzar  la seva consciència per si els cau la responsabilitat que Espanya es trenqui per culpa seva, un pecat original que no poden suportar.
 
La consulta serà legal o no legal en funció del que la barbàrie regnant li deixi ser
 
Diu el catedràtic que “Si jo fos català seria independentista i reivindicaria el meu dret d'anar-me'n lliurement a Europa” i es demana: Què passa si Catalunya fa ús del dret a decidir? quina por hi ha?a Europa els estats apareixen i desapareixen, perquè no pot passar a Espanya?.Algú pensa que SXXI s’acabarà amb Escòcia formant part de la Gran Bretanya i Bèlgica sent un estat?. La resposta que dóna Cotarelo és que Espanya seguirà sent Espanya sense Catalunya i ja està, i un tertulià hi posà un toc d’humor i afegeix, “ens deixaran a nosaltres sols amb els espanyols, això és realment alarmant!.
  
Espanya ha estat hegemonitzada i fastiguejada per la dreta des dels temps dels Àustries
 
Cotarelo reclama que els catalans tenen dret a decidir el què volen ser en el futur, igual que els bascos i la resta de nacions d’Espanya. Espanya té davant una dreta enemiga de l’independentisme, del progressisme, l’ateisme i el republicanisme, i una esquera poruga que busca camins per no voler reconèixer que la qüestió nacional és qüestionable i qüestionada. Cotarelo assegura que admetrà una Catalunya lliure a la Unió Europea unida i que no s’hi val ser venjatiu i vetar-la.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
9 de març de 2014, 19.48 h

#34
#32

Para ser un fricki basta con llamarse Tesifonte
Si no te gusta la opinion de Cotarelo vete a tomar por el culo en otro foro
Anacleto Aragoneses el LLanito Zoofilico enamorado de una cabra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
12 de març de 2013, 14.03 h

Jo crec que ja es hora que ens deixen fer la nostra amb el tema del dret a decidir doncs la resta de Espanya ,sempre ha organitzat consultes legals ¿ Y perque no volen que fem la nostra consulta legal? Em sembla molt assenyant el que diu aquest senyor em defensa del estat propi ,doncs si ens remunten temps enrera Catalunya tenia poders per decidir i viure economicament per ella mateixa. Els temps actuals son diferents pero sempre depenen del que auturitzi Madrid i ja es hora de que ens deixen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de febrer de 2013, 17.03 h

#36 Ahir parlava de pobrets que els agrada anar darrera meu olorant-me el cul com els gossets,et vas sentir al.ludit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Tesifonte fletxa Antofagasta
27 de febrer de 2013, 16.40 h

#35 Eres un pobre imbécil aburrido ... No te da pena la cantidad de comentarios q haces aquí , infeliz ? No tienes amigos con los q hablar ? ! Mira q eres tonto y pesado !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de febrer de 2013, 15.00 h

#34 Ahir parlava de pobrets que els agrada anar darrera meu olorant-me el cul com els gossets,et vas sentir al.ludit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Tesifonte fletxa Antofagasta
27 de febrer de 2013, 14.19 h

#33 ! Como iba a faltar el anormal !!! Deja q la gente opine , pesado de los cojones ; tienes el foro lleno de tus estúpidos comentarios q no interesan a nadie , si quieres opinar , opina , pero te pasas el día respondiendo a gente q no habla contigo , idiota ... Que pasa, no tienes amigos ni trabajo ni familia ni nadie q te escuche y hable contigo ? Por eso estas TODO EL PUTO DIA respondiendo a gente q no habla contigo ? Pues te jodes , q con lo tonto q eres no me extraña nada , plasta de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de febrer de 2013, 13.49 h

#32 Serà millor que segueixis buscant feina,perquè amb l'habilitat que tens per fer previsions la loteria no és el teu,però sempre podries treballar al panfleto del pedrojeta fent analisis polítiques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Ramon fletxa Barcelona
27 de febrer de 2013, 13.09 h

Porque todos los q defienden el invento este de una Cataluña independiente fuera de Cataluña son todos unos frikis ? Bueno , teniendo en cuenta q ningún personaje conocido en Cataluña ( quitando políticos y demás parásitos ) se muestra a favor de la independencia , no me extraña ... Quien en su sano juicio va a defender esa bobada , teniendo en cuenta q ni serían miembros de la Unión Europea y q toda la inversión extranjera se iría echando leches de allí ... Eso si , el paro super... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Reagrupat fletxa Girona
26 de febrer de 2013, 19.33 h

Eureka, hi ha espanyols que encara pensen amb el cap i no amb les vísceres !. Per mi és un gran descobriment


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de febrer de 2013, 18.43 h

#29 Faig el que em rota,i em diverteix que em vingueu a olorar el cul sempre darrera meu com fan els gossets,i si et molesta t'hi fots fulles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.