directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia torna a assenyalar Unió

El jutge considera Unió possible responsable civil a títol lucratiu per haver-se finançat amb una fundació propera

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona considera que Unió podria ser responsable civil a títol lucratiu d'un presumpte delicte de desviament de fons d'una fundació propera. La Fiscalia de Delictes Econòmics va demanar fa uns dies al jutjat que UDC assumís els 176.000 euros que la Fundació Catalunya i Territori (FCT) i les empreses del grup IMS suposadament havien desviat en favor del partit democristià. Ara el magistrat ha donat inicialment validesa als arguments de la fiscalia, i ha requerit el partit perquè es personi en la causa, per si resulta implicat com a responsable civil a títol lucratiu.


Comparteix
   

Tripijocs i un complicat entramat d'empreses
 
La querella de la fiscalia, presentada el 2010, apunta que la fundació va pagar despeses del partit sense cap contraprestació a canvi i també hauria llogat i venut locals a UDC per sota del preu de mercat. En la investigació estan imputats l'exgerent d'UDC Josep Maria Núñez, el president de la Fundació, Santiago Boqué, el tresorer i secretari, Joan Albert López Sans, i un vocal, Miquel Àngel Cortés, pels delictes d'apropiació indeguda, falsedat documental i estafa, entre altres. Els imputats haurien desviat diners de l'entitat a un complicat entramat d'empreses, anomenat IMS, que pràcticament no tenien activitat i que ells mateixos controlaven directament o a través de 'testaferros'.

Diners en metàl·lic desapareguts

Dels 1,8 milions pagats per FCT a IMS, uns 600.000 euros eren en concepte de factures no justificades, mentre que 1,2 milions aproximadament eren en concepte de préstecs, tot i que IMS els convertia ràpidament en diner en metàl·lic. El president del grup empresarial va rebre, per exemple, dos xecs valorats en 180.000 euros en total, que també va cobrar en efectiu immediatament. La fiscalia no ha pogut determinar el destí final d'aquests diners.

Estalvi de despeses en actes i esdeveniments

Una altra de les vies que Unió hauria utilitzat per estalviar-se despeses era que IMS i la fundació paguessin part dels seus actes o esdeveniments muntats per l'empresa Kontrast Produccions. Quan aquesta empresa reclamava els pagaments a Unió, des del partit se'ls derivava a IMS, que va pagar 116.483 euros. A més, la FCT va donar a Kontrast 60.000 euros tot i que no li havia contractat cap servei, el que fan un total de 176.000 euros.

Josép Sánchez Lliure va esta en el punt de mira

L'administrador de Kontrast, Jordi Cuevas, també querellat, va explicar que aquest procediment de pagament havia estat autoritzat per un alt càrrec del partit i diputat al Congrés, Josep Sánchez Llibre, tot i que la Fiscalia del Tribunal Suprem va arxivar la investigació contra ell. El 2008 IMS va entrar en concurs de creditors i es va qualificar com a concurs culpable.

El lloguer de cinc locals d’UDC gratis

També s'investiga perquè la FCT va deixar de cobrar el lloguer de cinc locals a UDC a Tàrrega, Lleida i Tarragona. El 2009 la fundació va vendre els locals al partit, però per un preu sensiblement inferior al de mercat i amb condicions força avantatjoses.

Unió com a beneficiari a títol lucratiu
 
El jutge d'instrucció també ha citat a declarar l'administrador concursal del grup IMS, que es va declarar en concurs de creditors fa un temps, segons han explicat fonts jurídiques. Per això la querella es dirigeix contra 12 persones més. IMS només va realitzar un programa informàtic per la fundació valorat en 17.000 euros.
A més dels 15 querellats, la fiscalia apunta com a responsables civils subsidiàries les empreses del grup IMS i a Unió com a beneficiari a títol lucratiu per l'impagament d'alguns actes organitzats per Kontrast Produccions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de febrer de 2013, 21.35 h

#2 Espera a que tinguin una mica de poder i veuràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de febrer de 2013, 20.17 h

http://www.youtube.com/watch?v=taCH_jMLNEU

Denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra Catalunya i la resta dels Països no Castellans que ocupa l'estat depredador i pan-castellanista.
Denouncing the silent war that Spain is waging against Catalonia

INTERNACIONALITZAM sa nostra lluita!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de febrer de 2013, 18.18 h

#1 El menos corrupto no es ERC son las CUP y ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Barna
26 de febrer de 2013, 16.15 h

Esto es asqueroso , todos los días algo nuevo , ya tenemos en catalunya más corrupción que en Andalucía , sólo se salva ( de momento ) ERC ... ! Corruptos a la cárcel ! A este paso vamos a superar los 900 millones de € de los ERES de Andalucía ... ! Elecciones ya , y q gobierne ERC , el menos corrupto de todos !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.