directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP reflexiona sobre la contractació d'empreses externes després de la polèmica amb Método3

Arrufat reitera que només es va demanar un buidatge del registre i no un espionatge ni seguiment però assumeix una "petita mala pràctica"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La CUP ha donat explicacions sobre la polèmica generada després que aquest cap de setmana sortís a la llum que la candidatura de Valls havia encarregat un informe a Método 3 l'any 2010. El diputat Quim Arrufat ha reiterat que en cap cas es va encarregar a l'empresa de detectius que es fes una activitat il·legal, sinó que se li va demanar un buidatge del registre de la propietat. Per tant, ha dit, no té res a veure amb un cas d'espionatge ni de seguiment. No obstant això, Arrufat ha assumit una "petita mala pràctica" per part de la formació i és l'encàrrec d'una activitat a una empresa externa. El cas, ha dit, els ha fet reflexionar i la CUP es replantejarà aquesta pràctica "pel que pugui passar".

Comparteix
   

"D'això n'aprenem. El mitjà és legal, però fins i tot aquest no el tornarem a utilitzar o almenys ho farem amb les màximes alarmes". Amb aquestes paraules ha resumit Quim Arrufat la reacció que ha tingut el seu partit després que es fes públic que la Candidatura d'Unitat Popular de Valls havia contractat Método 3 per fer un buidatge del registre de la propietat per esbrinar quines possessions tenia la família de l'alcalde, Albert Batet, i si podia haver-hi alguna irregularitat en la redacció del POUM. 

Tant Arrufat com el membre de la CUP de Valls Tais Bastida han argumentat que l'encàrrec es va produir després que tinguessin indicis de que podia haver irregularitats en la redacció del POUM de Valls i davant la impossibilitat, per part dels propis membres de la CUP d'assumir la tasca perquè cap d'ells era alliberat i hi podia invertir les hores requerides. Tots dos han deixat clar que en cap cas es va encarregar un espionatge o un seguiment, sinó simplement un buidatge del registre de la propietat. Per tant, han insistit, la pràctica era perfectament legal. Segons ha afirmat Arrufat, hi va haver una certa "mala sort" de que l'empresa que es va triar entre les que se'ls van oferir per fer el buidatge resultés estar implicada en casos d'espionatge. 

Tot i això, tots dos han assumit una part de la culpa. Bastida ha comentat que, amb aquest cas, ha quedat en evidència que la combinació entre àmbit públic i privat és un "caldo de cultiu" perquè apareguin casos de corrupció. Arrufat ha recordat que contractar els serveis d'una empresa és "la cosa més habitual" entre altres partits, però que la CUP "autoexigint-se més que la resta" i entenent que "aquest país està sembrat de mines i no saps per on et poden sortir", intentarà assumir totes les tasques que se'n derivin de la seva acció política. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Gerard fletxa Munic
27 de febrer de 2013, 10.31 h

Però a qui voleu enganyar, colla de peluts pollosos? D'això en dieu reflexionar? Us penseu que som idiotes?

El registre de la propietat és PÚBLIC, i per uns molts pocs euros pot anar-hi QUALSEVOL a demanar dades. Si van fer servir una agència d'aquestes, és que hi ha merda escampada en un lloc o altre, i no us voleu embrutar les mans.

Algun dia sortirà la veritat d'aquests suposats angelets d'esquerres i sortirà que encara són pitjors que els del PP, ja ho veureu. Qui tant predica, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
27 de febrer de 2013, 09.30 h

Una petita mala pràctica ( de mala fe això si) un SI crític, o sigui un no-si. Que es posin les piles perquè uns polítics que no saben per on van ( perdó, dins el cavall aquell, troià) no ens serveigen de gaire, i avui necessitem que tots siguem U i a més amb les idees clares, sense mitges tintes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa La Canonja
27 de febrer de 2013, 09.11 h

El que no han fet -i crec que és el mínim que poden fer- és, després de reconèixer la contractació de l'agència, afirmar categòricament el resultat: és a dir, que a la família que han posat a la llum pública no se li ha trobat cap rastre de conducta fraudulenta. Però no, únicament s'han limitat a defensar que no era un espionatge sinó una investigació.
No han fet res per contribuir a netejar i esvair qualsevol ombra de dubte sobre una família que ells han posat en boca de totho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa L'Estartit
27 de febrer de 2013, 09.07 h

Ja s'assemblen als altres partits. Fan i després es justifiquen. Eren la verge immaculada, donant lliçons a tort i a dret. Mai ningú no era prou independentista per a la seva consideració. Però arriben al Parlament (cosa de la qual ens n'hem d'alegrar tots) i voten coses rares, fan servir una agència de detectius que probablement treballa pels serveis d'intel·ligència espanyols i diuen que no, que és una petita cosa sense malícia. Ja, igual que CiU i el PP i el PSC. Joder, quina merda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.