directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalans pagarem les autopistes fallides d’Espanya

ABERTIS i La Caixa han liderat les negociacions amb “Fomento” en un acord que garanteix a les grans empreses seguir obtenint beneficis milionaris. Porta oberta a l’augment d’ anys de concessió de l’AP-7

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

Fomento vol una nacionalització exprés i pactada amb els bancs i empreses per sanejar-les i retornar-les als lobbys de les concessionàries. L’acord obra la porta a compensacions a la principal empresa concessionària i recaptadora dels peatges catalans com és ABERTIS, amb ampliació dels anys de concessió de l’AP-7  - finalitza el 2021-, acords que retarden i dificultaran encara més el desdoblament de la carretera de la #VergonyaN2. La fallida de les autopistes espanyoles li podria costar a l’Estat uns 4.000 milions d’euros segons els protocols establerts, amb l’acord el Govern Espanyol trasllada el pagament en bona part als territoris on té peatges, principalment a Catalunya, estalviant-se inversions a les mateixes infraestructures. Dossier directe!cat "Abertis i Fomento corrupció #vergonyaN2 i AP-7"



Comparteix
   

La fallida de les autopistes espanyoles ens dona el motiu pel no desdoblament de la #VergonyaN2

Per tal que les autopistes siguin rentables, amb criteris de repartiment de dividends milionaris, no poden tenir competència amb autovies gratuïtes, ho portem dient des de fa mesos des del directe!cat i ara la realitat ens ho demostra, no tenim desdoblada #VergonyaN2 per tal de garantir que ABERTIS podrà seguir repartint dividends milionaris, 600 milions a l’any 2012.

O ens plantem d’una vegada o un altre cop els catalans pagarem doble, pels peatges catalans i per la fallida de les autopistes espanyoles.

O el Govern de la Generalitat i els partits polítics catalans, la petita i mitjana empresa, els sindicats i els estaments socials es planten d’una vegada per totes o ens tocarà pagar i patir les conseqüències del no desdoblament de la N-II i la no inversió en infraestructures bàsiques.

El Ministeri de Fomento  vol arruïnar la vida als catalans

Impedeix la gratuïtat de l’AP-7 mantenint un conveni escandalós amb ABERTIS que li pot costar quasi 3.000 milions d’euros pel descens del transit, no desdobla la N-II però salva les concessionàries fallides de la resta de l’estat. Per compensar-se el Ministeri obra la porta a l’augment dels anys de concessió de les autopistes catalanes.

El Ministeri de Foment un pou de diners per les grans empreses

Les 9 autopistes afectades per la fallida corresponen principalment a l’entorn de Madrid, el problema  es genera al haver de competir amb autovies gratuïtes que ja existien, per tant no tenen clients ni en poden tenir, a menys que posin peatges a les autovies. El problema s’agreuja  en expropiar a preus de saldo quan els tribunals han establert preus de sol urbanitzables. Sabien que les autopistes no podien ser rentables i malgrat tot, i com que sabien que l’Estat pagaria, van participar en aquest nova malversació de fons públics.

4.000 milions a repartir entre els grans lobbys empresarials

ABERTIS i en bona mesura els seus principals accionistes La Caixa i OHL de l’ex minsitre franquista Villar Mir o empreses com Sacyr, ACS i diverses entitats financeres seran els grans beneficiaris d’una operació de maquillatge que acabarem pagant els ciutadans i, sobretot, els catalans per ser territori abonat al pagament de peatges. Aquesta és la cara de l’altra corrupció.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
3 de març de 2013, 10.48 h

#42 Jordi , m'encantat la versió internacional de Boinapitechus... la veritat es que lo de Boinapower's em sembla genial.. ha ha ha ha ha. Sort en tenim d'aquesta pobre tribu de retardats mentals que ens entretenen de tant en tant des de la seva carpetovetònica visió del mon.... (¿Uno Grande , Libre y Español)??? juasssssssssssssssssssssssssssssssssssss


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de març de 2013, 23.10 h

#40 Saps que és el més divertit?que els boinapowers messetaris sou l'atracció del blog,com a monetes que salten i fan tombarelles,només se us ha de donar una mica de peixet i vinga a fer moneries!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
2 de març de 2013, 14.41 h

La veritat es que els BOINAPITECHUS tenen la seva gracia. La ignorància es atrevida i per això aquest detritus son ossats. Jo tembe ric molt amb els seus acudits...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Sois fletxa Patéticos
2 de març de 2013, 12.47 h

#39 Nos infiltramos porque sois una panda de paletos gilipollas q nos hacéis reír un montón : no os habéis dado cuenta ? Si sois patéticos con el rollo de la independencia , no os hacen ni puto caso en ningún lado y las arengas gárrulas de " visca Cataluña libre " y demás paletadas son tan idiotas como la de " una grande y libre " ... Paletos atolondrados q os creéis importantes y sois una puta mierda más de este país lleno de paro y corrupción , catetos de mierda q además vais de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
mario fletxa barna
2 de març de 2013, 11.17 h

Els que no deuen tenir crisi financera són els castellans que s'infiltren en aquests comentaris per donar la tabarra cada dia, qui els deu pagar per ser tan cretins? això si que és deplorable i trist, aquesta mena de personatges que es venen per ves a saber que, això si que és corrupció declarada, perquè si fossin persones pensants ja s'haurien unit a la nostra causa. Ho sento pels castellans que no saben escriure en català i que poden ser independentistes, però proposo no llegir ni un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de març de 2013, 10.26 h

#37 Com si m'importessin molt les teves "converses",i si,si haig de triar,prefereixo Andorra,i per a bufons d'Europa, espanya,apa maco,que t'aprofiti.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Samuel fletxa Ibiza
2 de març de 2013, 10.15 h

#36 Lo siento , es imposible intentar mantener una conversación con alguien q piensa q históricamente , Andorra es más importante q España : mira q he oído cosas extrañas de los independentistas , pero esto ya es cómico , no me extraña q no os tomen en serio en ningún sitio


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de març de 2013, 09.52 h

#35 Si hi ha algun país artificial és espanya:"La Història d'Andorra està marcada per la llegenda què atribueix a l'emperador Carlemany la seva fundació. Segons aquesta tradició, cinc mil andorrans, a les ordres de Marc Almugàver, van ajudar els exèrcits de l'Emperador, situats al Pimorent i Campcardós per lluitar contra els àrabs. Carlemany en reconeixement a l'ajuda prestada pels seus habitants, va atorgar la seva protecció a Andorra i la declarà poble sobirà (805)."


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Samuel fletxa Ibiza
2 de març de 2013, 08.12 h

#32 ! Pero como quieres comparar Andorra o el Vaticano ( te ha faltado Mónaco y San Marino ) con Cataluña !!! Esos son países artificiales , cabe toda la población de ellos juntos en el sant Jordi , no se q cojones tiene q ver eso con Cataluña ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jordi fletxa CATALUNYA
1 de març de 2013, 23.36 h

#33 Tenint en compte els espanyols que marxarien crec que les teves previsions són,si més no com sempre,ridícules,però ja se sap que per molt que bufi una flauta,un ase sempre serà un ase.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.