directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Neix Vidirecte.cat un portal de vins catalans a Internet

Un elaborador del Priorat llança el portal amb el repte d’esdevenir una eina per impulsar definitivament el consum de vins i licors catalans a Catalunya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Un elaborador del Priorat acaba d'engegar un portal de venda de vins catalans. Vidirecte.cat es desmarca d'altres botigues on-line per l'opció d'un sommelier virtual i pel transport de vins a qualsevol punt del país, sense intermediaris. Aquest aparador, que ofereix un centenar de vins, caves, cerveses i licors d'una setantena de cellers, neix amb ganes d'impulsar-ne el consum i aconseguir que el vi català consumit al país representi molt més que l'actual 30%. Els costos del canal de distribució es redueixen un 50%, cosa que beneficia a consumidor i productor. Amb el convenciment que tothom hi surt guanyant, el repte és captar més cellers i ocupar, en cinc anys, el 10% de la venda de vi a Catalunya.
 



Comparteix
   


Etiquetes
Vidirecte.cat és un projecte nascut per "necessitat". "És necessari un contacte directe entre elaborador i consumidor final", afirma Xavi Buil, propietari del celler i la finca de Buil & Giné a Gratallops. Tres anys enrere va decidir engegar aquest peculiar projecte de venda de vi i cava català a través d'Internet sense intermediaris ni sobrecostos en el preu del producte. Vidirecte.cat té les oficines i la plataforma logística a Alcover (Alt Camp). Està finançat íntegrament amb capital privat i dóna feina a deu persones.

El portal es va estrenar fa menys d'un mes i, tot i trobar-se en una fase incipient, les xifres creixen exponencialment, tant d'elaboradors com d'usuaris. Un 3% dels visitants del web acaben comprant-hi. "El preu i la informació sobre un producte és cosa de cada productor", explica Buil. El tracte amb els cellers es limita a la difusió i trasllat dels seus vins en un marge entre 24 i 72 hores. "Naixem d'una mancança del canal de distribució, no som un competidor, sinó un complement", remarca Buil.

Per la seva banda, el consumidor pot triar, a preu de celler, entre una àmplia oferta de vins de totes les denominacions d'origen. Predominen la del Penedès, Priorat i Montsant. A més, es permet el 'picking' -la compra per unitats, i no per caixes. El client, però, ha de residir a Catalunya -l'enviament més allunyat fet fins ara ha estat a la Vall d'Aran. La mitjana per comanda també ha superat expectatives. Se situa en els 65 euros -els impulsors de la plataforma havien estimat per sota dels 50 euros.

En el cas dels restaurants la situació és una altra. "La crisi es fa notar més als restaurants, que miren molt el preu, mentre els particulars prefereixen productes de gamma mitja i alta", ha explicat Eduard Miquel, director d'estratègia comercial de Vidirecte.cat. Captar més restaurants és un dels flancs oberts de la plataforma, a part d'incrementar el nombre de cellers adherits. "Esperem duplicar-los en qüestió de mesos", preveu Miquel. L'equip de Vidirecte.cat també treballa en noves eines del web.

El sistema ja té l'al·licient d'un sommelier virtual que elegeix el millor vi per a un determinat escenari amb només quatre 'clics'. A través del lloc web es vol fer difusió de la cultura vinícola. "A Catalunya no es veu vi català", lamenta el vinicultor Xavi Buil. Actualment un 15% del vi produït per les 12 DO es queda al país -la resta s'exporta-, i poc més del 30% del vi consumit a Catalunya és d'origen català. "Volem esdevenir una eina per impulsar definitivament el consum de vins i licors catalans", conclou.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Nin fletxa Garrigàs
4 de març de 2013, 21.07 h

Trobo que és una molt bona i necessària iniciativa. Espero que tinguem, tots els catalans, el seny de comprar coses nostres i fer costat a qui endega la normalització del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.