directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millo(PP): Contra la democràcia, Tribunal Constitucional

"La impugnació de la declaració de sobirania és la resposta democràtica a qui intenta trencar la convivència"

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El portaveu del PPC, Enric Millo, no ha dubtat ni un segon en afirmar que la impugnació al Tribunal Constitucional de la declaració de sobirania del Parlament no és altra cosa que la "resposta democràtica del govern d'Espanya i de l'Estat de dret en contra aquells que volen trencar la convivència". "Cal el diàleg i l'esperit negociador per superar el bloqueig i la confrontació", ha afegit Millo. El portaveu del PPC ha carregat també contra el Govern per l'impagament de la despesa farmacèutica. "La Generalitat té competència i recursos per pagar-ho i ja n'hi ha prou d'utilitzar la desgastada excusa que la culpa de tot és dels demés i del govern espanyol", ha subratllat. 
© tv3

Comparteix
   


Etiquetes
Millo d'UDC i ERC a carregar contra seu poble

Millo ha afirmat que la impugnació de la declaració de sobirania és la forma en què l'Estat respon "democràticament" davant del separatisme de CiU i ERC. "Vull deixar clara la nostra opinió, la impugnació no és altra cosa que la resposta de l'estat de dret contra els que des de l'independentisme volen trencar la convivència, la Constitució i l'Estatut de Catalunya", ha afegit.

Davant d'aquesta situació, els populars catalans aposten pel diàleg entre les dues parts i l'esperit negociador. "Per sobre del bloqueig i la confrontació cal el diàleg però per realitzar-lo és necessari que es respectin les regles del joc", ha assenyalat. Segons el portaveu del PPC i vicesecretari d'Acció Política dels populars, és "especialment difícil" dialogar amb aquells que volen trencar el "consens històric" de la democràcia.

Millo també ha carregat contra l'actitud del PSC el que ha dit que "sorprèn la seva opció d'unir-se a la carrera de l'independentisme que els porta a trencar el seu propi grup al Parlament i al Congrés dels Diputats". El portaveu del PPC no ha dubtat en assegurar que, amb aquesta posició, el PSC ha deixat "orfe" a una gran part del seu electorat que se sent català i espanyol.

El Govern del PP no paga, però critica al Govern de la Generalitat pel deute amb les farmàcies

Millo també ha volgut valorar aquest dissabte el deute de la Generalitat amb les farmàcies catalanes. "El Govern està deixant de complir amb les seves obligacions a causa d'una mala gestió de tresoreria i segueixen donant la culpa de tot a l'Estat. Això no pot ser perquè la Generalitat té competència i recursos per pagar-ho i no pot anar donant com sempre la culpa als demés", ha assegurat. "Ja n'hi ha prou d'enganyar als ciutadans i dir mentides, els ciutadans volen saber en què es gasten els governants els diners", ha subratllat. En aquesta línia, Millo s'ha referit a les últimes declaracions d'Oriol Jonqueras i ha assegurat que és una "gravíssima irresponsabilitat" que ERC demani a CiU "que doni les culpes de les retallades al Govern de Rajoy com a condició per aprovar el pressupost del 2013". A més, el portaveu dels populars ha assegurat que el Govern "és inepte" perquè encara no ha pogut presentar els comptes per aquest any.

El vicesecretari d'Acció Política del PPC també ha fet referència a la trama d'espionatge polític a Catalunya i ha demanat el "cessament immediat" del director dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell per les seves vinculacions amb l'empresa de detectius Mètodo 3. "Qui menteix públicament no té l'ètica necessària per mantenir-se al Govern", ha afegit. Millo ha comentat que no entén com Martorell "encara no ha dimitit" i reivindica que el Govern "l'ha de cessar perquè si no ho fa, el propi conseller de Justícia i el president de la Generalitat seran responsables de les seves malifetes".

Finalment, Millo no ha volgut acabar la seva compareixença sense valorar l'aprovació de l'avantprojecte de la llei d'acció exterior i les paraules d'Artur Mas. "Hi ha un problema sistèmic en alguns partits polítics independentistes catalans que veuen en qualsevol intent de coordinació de les diferents comunitats autònomes un atac contra Catalunya", ha afirmat. Segons el portaveu dels populars catalans, explicar les coses com "un atac cap a Catalunya és fals i pervers, s'està mentint", ha assegurat. Millo ha explicat que l'obligació de l'estat espanyol és "coordinar i garantir la unitat de la imatge exterior davant del món". Segons ell, entendre aquest objectiu com "un atac" és una "perversió".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Ll.B. fletxa Granollers
11 de març de 2013, 19.15 h

Millo(PP): Contra la democràcia, Tribunal Constitucional
JA ERA HORA QUE ALGÚ DEL PP HO RECONEIXÉS. En Millo finalment ho ha fet i ho ha dit clar, com diu el titular: CONTRA LA DEMOCRÀCIA TENEN EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
4 de març de 2013, 13.31 h

#21 Jo penso el mateix, company. El que faria por es que aquests eixelebrats ja no fossin necessaris dins l'arquitectura ¿mental? dels catalanòfobs. Mentre lladren , sabem que la seva ràbia esta justificada, o sigui , es bo per el nostre País.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de març de 2013, 09.53 h

#20 Quan els gossos borden és que Catalunya avança.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
4 de març de 2013, 09.50 h

Avui hi ha mes "Boinamen" que de costum... això vol dir que anem be. Els preocupem , i molestem pel sol fet de escriure... uhmmmm m'agrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de març de 2013, 09.13 h

#18 Hola tarada!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
4 de març de 2013, 00.38 h

#17 Que glacia tiene mi Joldi, lla saps quue tens molta, mira llà ni et responia però és quue tens una glacia natulal. Que naide digui k tan desmuntat el xiringuitu :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de març de 2013, 00.02 h

#13 Això és el que et van dir quan van obrir el corral?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de març de 2013, 00.01 h

#14 En general si, però en el teu cas va molt més enllà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jaume fletxa Barcelona
3 de març de 2013, 18.57 h

#13,14. ESPAÑA, SIN CATALUÑA, PRÓXIMO ESTADO DE AFRICA.

Oriolet, TUAREG DEL NORD, que no eres al manicomi? O és que t'han deixat sortir per dir les habituals barrabassades?

Serà inconstitucional segons la teva CONSTI, però les coses mal fetes estàn per modificar-les i, si no ens deixen, saltar-se-les. Sinó encara seriem, com tu, al Paleolític. Ho ha entès ara?

Per cert, ja saps on i quan va morir el gran Antoni de Villarroel?
Per cert, perquè no marxes a Madrid a treballar una mic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
3 de març de 2013, 18.16 h

#8

En general si, pero en tu caso va mucho mas alla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.