directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El diari 'Público' ja incorpora el català

A partir d'ara comptarà amb dotze pàgines diàries d'informació nacional en llengua catalana

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diari 'Público' compta a partir d'aquest Sant Jordi amb un quadern d'informació especial 'Públic' sobre Catalunya, editat en català. D'aquesta manera, el rotatiu inclourà amb dotze pàgines exclusives per a la secció catalana, amb nom, portada i contraportada pròpies. El delegat del diari a Catalunya, Josep Carles Rius, ha defensat la catalanització relativa del rotatiu com un 'pas coherent' en l'evolució del rotatiu, editat per l'empresa catalana MediaPro.
publico, public, sant jordi, laporta
El diari Público, el suplement de Sant Jordi i el primer número de Públic.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb l'aparició del 'quadern' en català a Público, la redacció del diari a Catalunya, que comptava fins ara amb vuit redactors, ha hagut de fer algunes incorporacions per poder assumir el volum de feina que representarà. Entre nous redactors, lingüistes i fotògrafs, la plantilla es duplicarà en nombre de persones.

Preguntat sobre els motius del naixement de 'Públic', que es distribuirà a Catalunya dins del diari en la seva edició espanyola, Josep Carles Rius ha explicat que l'objectiu és que el rotatiu 'es vegi també com un diari català', a més d'un diari 'progressista que s'edita a Madrid pel conjunt d'Espanya'.

Amb l'ampliació de la redacció a Barcelona, el nou delegat ha deixat clar que cap cas es dedicarà en exclusiva a l'edició catalana, i ha destacat que un dels objectius és 'mantenir i fins i tot ampliar la presència de les informacions de Catalunya al conjunt d'Espanya'.

Convivència lingüística

Les pàgines de 'Públic' s'editaran en català, i s'inclouran dins d'un diari escrit en castellà. Respecte aquesta particularitat, sense precedents en publicacions diàries, Rius dóna per fet que això representa 'un signe de normalitat sobre com es viuen les llengües aquí'. Rius afegeix que aquesta singularitat lingüística 'a vegades no s'entén des de fora o no es vol entendre', un fet que emmarca dins de la 'distorsió que es fa de la realitat catalana' des d'alguns sectors.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 d'octubre de 2017, 09.59 h

UNA PREGUNTA A LA PERIODISTA, PATRICIA LOPEZ,, DIU, I HO COMPRENC, QUE NO VOL UNA CAALUNYA INDEPENDENT, BREUMENT, LI DIC A ELLA, I TOTHOM QUE PENSA IGUAL, QUE PENSI ELS MADRILENYS A LA PUERTA DEL SOL, EL COMUNEROS DE CASTILLA TOTS USEN L'ESTACA I ESTAN A FAVOR DE LA REPÚBLICA CATALANA, I MARINALEDA, LA QUE VOL DESNONAR LA JUNTA, QUE TÉ ZERO ATUR I AVANTATGES SOCIALS, VENCENT EL FEUDALISME. TOTS SABEN QUE CATALUNYA ÉS UNA PORTA, SEGUIDAMENT, AQUESTES FORCES POLÍTIQUES DEMOCRÀTIQUES, LLUITAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ENRIC fletxa BARCELONA
23 d'abril de 2010, 23.45 h

#1 PQ EL ROURES I EL BENET NOMÉS CONEIXEN UNA PÀTRIA: LA CARTERA PLENA D'EUROS. Però als papanates d'esquerres els compra amb una un diari socialista més com el Periòcisco i el País, una peli del Woody, el futbol a 15 euros i la imatge del Cruijf i el Buenafenteb i els seus monòlegs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier fletxa Sant Cugat
23 d'abril de 2010, 10.11 h

Això són engrunes. Per què no podeu fer el diari en la nostra llengua?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.