directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’espoli fiscal és com una droga

El prestigiós economista Jurgen B. Donges diu que “el subsidi garantit és com un droga, un s'acostuma a ella i està encantat”; el destí de l’espoli fiscal de Catalunya és ser un subsidi garantit.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Les manifestacions que el catedràtic emèrit de Ciències Econòmiques i director de l'Institut de Política Econòmica per la Universitat de Colònia, Juergen B. Donges, va fer aquest dimarts en una conferència a la “Nit de Finances”, previ al (Forinvest) de València, relatiu a que els fons de desenvolupament regional europeus són com una droga, són del tot extrapolables a l’espoli fiscal que pateix Catalunya, de fet, Catalunya aporta més recursos a Espanya que tots els fons europeus. Donges, que forma part del grup dels cinc savis encarregats d'assessorar als cancellers alemanys, es va mostrar molt crític amb els excessos comesos a Espanya i va asseverar que "Seguiran pobres però vivint del “cuento””.

Comparteix
   


Etiquetes
Europa es queixa d’Espanya del mateix que es queixa Catalunya, ells en diuen fons europeus i nossaltres espoli
  
Donges, nascut a Sevilla, va assegurar que "aquest no és el futur de la zona euro" i els seus pressupostos haurien "obrir el camí per a noves activitats, d'eficiència energètica, tecnològiques" i aquelles encaminades a complir "la agenda 2020". A més, adverteix que "la UE no pot funcionar si hi ha desequilibris com els dels últims temps" i s'oposa a "distribuir equitativament" els ajustos, en considerar que competeixen als països "amb dèficit, endeutats, que viuen per sobre de seves possibilitats, no fan prou per tenir potencial exportador i tenen defectes estructurals en la seva economia ", i segons ell," Espanya n’és un molt bon exemple ".
 
Segons l’economista, és "curiós" que Andalusia tingui "el major nombre de concessionaris de BMW de tot Espanya"

Donges, també ha carregat  contra el sector públic que considera està sobredimensionat a tots els nivells ", especialment en l'àmbit municipal. "En comparació amb altres països, Espanya té massa gent al sector públic i es pregunta què és el que fan?, si fan més coses que a Alemanya, per exemple, i això s'ha d'arreglar d'alguna manera". A Catalunya també ens ho demanem.
 







COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
7 de març de 2013, 16.39 h

Ens ho diuen des d´Alemanya (i no és el primer), ens ho han dit des d´Anglaterra, també des dels EEUU i des d´Àustria ... i no segueixo perquè el llistat és força llarg.
Què esperem per fer conèixer no només al món sencer, sinó bàsicament a dins de casa nostra, que l´espoliador i qui té una gran responsabilitat del moment econòmic en que es troben les finances de la Generalitat, és l´Estado Español??
Quin problema tenim en aquest País, que no ens deixa parlar clar??
Hem d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Barcelona
7 de març de 2013, 12.36 h

El Sr. PEDRO de Terrassa (#5) no hi veu gens clar. Dir que el Sr. Donges té ideología neoliberal és no entendre res. El que passa és que no tota la culpa és seva. L'Estat Espanyol, mani el PP o el PSOE, és un estat superopac, gens transparent. En moltes coses. I una de les més flagrants és en no donar dades de QUASI RES. On són els càlculs de les balances fiscals? On són les dades sobre el nombre comparatiu de funcionaris a les diferents CCAA? On són les dades sobre la despesa REAL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Sóm i serem fletxa Barcelona
7 de març de 2013, 10.42 h

#5# si vius i treballes a Catalunya peró no t'en adones del greu que és la nostra situació, si no veus més enllà del que miren els teus ulls, si no ets capaç d'analitzar el que sents al carrer o veus a la tele, la radio o els mitjans, si no ets capaç de veure que els teus fills i els teus nets tindràn un país pobre i explotat on no hi ha pressupost per investigació mèdica, ni tencològica, ni pressupost per a infraestructures viaries, ni conexió ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Badalona
7 de març de 2013, 09.36 h

És la pitxor droga, perquè destroça l'autoestima de les persones. Com deia aquell: si vols crear-te un enemic de debó ..tria a algú i ajuda'l molt, perquè l'humiliaràs tant que t'odiarà a mort. Penso, és això, exactament, el que hi ha darrera de gran part de l'odi de molts espanyols envers Catalunya ..i em sap molt de greu haver-ho de dir. Gràcies per llegir-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pedro fletxa Terrassa
6 de març de 2013, 22.57 h

Ni caso, este tío tiene una ideología neoliberal que es la culpable de la crisis que estamos viviendo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume de Prades fletxa El Vendrell
6 de març de 2013, 13.46 h

Espanya va començar a perder el seú (nostre) imperi cuand el va robar als catalans i va voler manar , al moment que els castellans, dropos a mès no puguer, comencent a vulguer manar o sigui a robar es cuand es comença a perdre tot el esforç dels catalanes (descubriments,etc, etc).


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-República de Catalunya
6 de març de 2013, 13.22 h

Espanya i el seu imperi: 23 independències en quatre segles.
Malgrat la bel·ligerància castellana contra els moviments secessionistes, els seus dominis s’han empetitit constantment des del segle XVII.
L’imperi espanyol, aquell on mai es ponia el sol, s’ha empetitit de forma imparable des de l’u de desembre de 1640, quan Portugal assolí la seva independència. D’aleshores ençà els dominis castellans han seguit empetitint-se, amb un total de 23 independències en 373 anys. El segl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sóm i serem fletxa Barcelona
6 de març de 2013, 13.08 h

És imperdonable el que Apaña està fent amb Catalunya. No tenen vergonya. Són la púrria d'Europa. Ens aixafen, ens ofeguen, ens coharten, ens extorsionen, ens amenacen........ Catalunya és com una vaca a la que donen per menjar un manat d'herba podrida per a tot el dia i després al vespre li volen treure 25 litres de llet fins que la vaca more exhausta i defallida. Hem de marxar com mes aviat millor. Cada vegada em fà mes fàstic aquesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lina fletxa BCN
6 de març de 2013, 12.59 h

Ara ens comencen a entendre, només cal que entenguin el que passa a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.