directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CoNCA, aliè a l’estat d’emergència que viu Catalunya

Mentre Espanya ens escanya financerament el CoNCA alerta que la cultura catalana viu una situació "d'emergència" i demana que s’incrementi el pressupost en cultura

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'Informe Anual de la Cultura elaborat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha dibuixat un panorama ben difícil pel món de la cultura. "Estem en una situació d'emergència", ha alertat aquest dijous el president del CoNCA, Carles Duarte, qui ha presentat l'informe al Parlament, i ha reclamat al Departament de Cultura que incrementi la inversió en cultura i passi de l'1'3% actual al 2%. Duarte també ha assegurat que "és injust el tòpic que la cultura és un sector molt subvencionat". El que no ha explicat Duarte és com podrà fer front la Generalitat a l’increment pressupostari que reclamen davant una situació financera insostenible amb l’amenaça d’una retallada de 4000 milions d’euros.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Repartir-se les misèries per no fer front al veritable problema; Espanya
 
En la presentació en Comissió del Parlament de l'informe, Duarte ha defensat que la cultura és un motor econòmic potent. De fet, ha destacat que hi ha 20.132 empreses culturals que ocupen 95.000 treballadors (el 3'3% de l'ocupació total a Catalunya). El CoNCA ha lamentat que han perdut la feina des del 2007 un 29% dels treballadors. Així mateix, ha ressaltat que la cultura genera més de 6.000 milions d'euros de valor afegit brut (VAB), un percentatge que l'any 2008 va suposar un 3'6% del VAB global català per sobre d'altres sectors com la indústria d'alimentació, begudes i tabac.

En aquest context, ha criticat que les subvencions destinats a la cultura dels successius governs de la Generalitat han estat insuficients. El percentatge del pressupost destinat a cultura per les administracions catalanes l'any 2010 va ser el 6,9% per part dels ajuntaments; l'1,5% els consells comarcals; el 12,1% les diputacions i l'1,3% la Generalitat.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
8 de març de 2013, 10.38 h

Crec que l'informe del Duarte és real i lúcid. No crec que sigui aliè a l'estat d'emergència, més aviat constata que amb l'ofec de la generalitat i amb la noble excusa dels serveis públics de primera necessitat (ensenyament, sanitat, afers socials) la cultura és qui rep percentualment més retallades sense tenir en compte que dóna molt valor afegit. Crec que són declaracions que fant obrir els ulls a la gent en el sentit que l'ofec espanyol està tocant a un sector, també econòmic, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Petrov fletxa Manresa
7 de març de 2013, 18.41 h

#2 Jo no he dit que el "Directe" rebi cap subvenció. Hem referia als Godó, Grup Z, etcetcetc...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de març de 2013, 15.22 h

#1 pel que publica la generalitat justament el directe no rep cap subvenció pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Petrov fletxa Manresa
7 de març de 2013, 15.04 h

I per què els del "Directe" no denuncieu les subvencions als mitjans de comunicació privats? Això no és llençar els diners?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.