directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SOS Racisme demana un any de presó per García Albiol pels díptics contra els gitanos romanesos

Igual que la fiscalia acusa l'alcalde de Badalona de provocació a l'odi racial i demana la seva inhabilitació perquè no pugui presentar-se a les eleccions

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

(ACN).- L'entitat SOS Racisme ha demanat un any de presó per l'alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, pels díptics que va repartir el 2010 en contra dels gitanos romanesos de la ciutat. SOS Racisme està personada com acusació popular en la causa contra Albiol que l'Audiència de Barcelona va obligar a reobrir després que el jutjat de Badalona l'arxivés inicialment. L'entitat demana la mateixa pena, i pel mateix delicte, que la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació. Els díptics repartits per Albiol i declaracions posteriors als mitjans vinculaven la presència de gitanos romanesos amb delinqüència i incivisme.

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu escrit de qualificacions provisionals, SOS Racisme acusa Albiol de voler guanyar vots assumint "l'atac i menyspreu que suposava per la dignitat, honor i la pròpia estima" dels gitanos romanesos algunes afirmacions que sabia que eren falses. Així, en els 15.000 díptics, segons SOS Racisme, es relacionava directa o indirectament els gitanos romanesos amb la delinqüència, la brutícia, l'incivisme i la inseguretat.

Després de la polèmica originada pels díptics, en declaracions als mitjans de comunicació i en una botifarrada popular, Albiol va arribar a dir que la situació de Badalona era pitjor que als campaments de gitanos de França, perquè "fan la vida impossible als veïns".

Per tot això, SOS Racisme demana un any de presó i 8.100 euros de multa per un delicte d'injúries col·lectives per raó d'ètnia o la mateixa pena per provocació a la discriminació, l'odi o la violència per motiu d'origen. A més, l'entitat ha demanat que s'aporti al judici l'estadística d'immigrants a Badalona.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Catalonia: Europe's Next Country? fletxa internacionalitzem-ho
8 de març de 2013, 13.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video ,gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i, expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de març de 2013, 13.25 h

Son,si més no, curiosos aquest nois de sos-racisme, quan es neguen a intervenir contra la persecució de la llengua i cultura Catalane si és mostren indiferents vers les agressions que pateix la població Catalana per part de l'espanyolisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.