directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Els immigrants votaran per reivindicar els seus drets a la consulta de Lleida

No desitgen servir per augmentar el nombre de votants sinó per aconseguir la igualtat en drets i deures

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Representants de les principals associacions d'immigrants es van reunir ahir dijous per parlar sobre les seves inquietuds al voltant de la consulta sobiranista de Catalunya a Lleida del pròxim dia 25. Aquesta és la primera vegada que molts veïns de Lleida podran votar per decidir alguna cosa, perquè si no tenen la nacionalitat espanyola no poden votar. El president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia, va explicar que agraeixen la invitació a votar, però que no desitgen servir per augmentar el nombre de votants, sinó fer que sigui un primer pas per aconseguir la igualtat de drets i deures de tots els ciutadans.
Representants de les associacions d'immigrants de Lleida faran una crida a ls immigrants perquè votin el dia 25
Representants de les associacions d'immigrants de Lleida faran una crida a ls immigrants perquè votin el dia 25

Comparteix
   


Etiquetes
Francia va expressar els dubtes que té el col·lectiu Llatinoamericà a Lleida, sobre quines són les polítiques sobre immigració que voldria aplicar Catalunya si fos independent de l'estat espanyol. Així mateix, va explicar que la seva voluntat és aconseguir la igualtat de drets i deures de tots els ciutadans, sigui quina sigui la seva condició social, per aconseguir la plena adaptació social, eliminant la discriminació que diu que encara hi ha, com per exemple en els aeroports.

Tots els representants de les entitats presents, a la seu central de  la plataforma Lleida Decideix, van expressar la voluntat de fer que els seus compatriotes vagin a votar sigui quina sigui la seva postura, per fer valdre el seus drets i convèncer als sectors reticents de la societat, sobre la seva implicació amb la societat catalana. En aquest sentit, un representant de l'associació Magrebeida, Aziz Bounjini, ha explicat que s'ha de canviar la forma de parlar sobre la immigració i diferenciar sobre quí és nascut a Catalunya o no, perquè res indica quan comences a formar part de la societat on vius i moltes vegades es discrimina a persones que porten molts anys vivint aquí i que s'han integrat a l'entorn que els envolta. Reivindica que no s'ha de diferenciar per nacionalitat o pel nom.

Un altre dels assistents a l'acte era el president de l'associació d'immigrants de Mauritània, Kalidou Biram Ba, qui va explicar que ja ha votat pel 'sí' i que explicarà com votar als membres de la seva associació perquè fins ara no ho havien pogut fer i perquè la independència de Catalunya és important perquè els seus fills creixin i visquin a Catalunya aprenent el català.

La consulta popular sobre la independència de Catalunya, encara que no és vinculant, permetrà per primera vegada la participació dels immigrants i dels menors d'entre setze i divuit anys.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
12 de juliol de 2016, 11.21 h

QUERIDOS NAZIS


CON TANTA MIERDA QUE HAY QUE LIMPIAR EN CDC NO ES DE EXTRAÑAR QUE El congreso fundacional de la 'nueva Convergència' se desarrolla encima de una enorme estación de tratamiento de aguas residuales de Europa

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/depuradora-cdc-congreso-fundacional-5257984


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
CUP BUTIFLERS fletxa Catalunya
7 de gener de 2016, 09.43 h

Inmigrants de Lleida, no us cal votar res. depeneu de la voluntat del Rajoy i no dels catalans xq axií ho han volgut les cup, que siguem d'españa.
No hi ha res a fer


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.