directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Assemblea Nacional Catalana: un any de mobilització i lluita per la independència

Ha estat i és una eina clau per l’èxit del procés cap a l’estat propi, ha posat la independència en el centre del debat polític. L’ANC és objecte del desig del CNI.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

L’assemblea Nacional Catalana (ANC) arriba al seu primer aniversari aquest diumenge; 365 dies després de la seva constitució el 10 de març del 2012 al Palau Sant Jordi de Barcelona, davant de 7.000 persones. Un any per fer balanç i, sobretot, per encarar el futur de lluita que hi ha per davant. El proper 16 de març, l’ANC celebra la seva Assemblea General ordinària a Girona per tal de votar els informes de gestió i el full de ruta de l’entitat. Les clavegueres de l’estat al darrera del joc brut contra l’ANC, en volen el seu fracàs. 




© @ANC


© @ANC


© @ANC

Comparteix
   


Etiquetes
Cronologia de l’Assemblea Nacional Catalana

Del 30 de juny a l’11 de setembre

30 d’abril del 2011 Conferència Nacional per l’Estat Propi al Palau de Congressos de Barcelona, on 1.500 persones designen un secretariat nacional provisional perquè gestioni el procés de creació de l’Assemblea Nacional Catalana.

10 de març del 2012 Assemblea constituent de l’Assemblea Nacional Catalana al Palau Sant Jordi de Barcelona amb 7.000 persones. S’aprova el Full de Ruta de l’ANC, que preveu la celebració d’una gran concentració a Barcelona l’11 de setembre. L’actor Sergi López, presentador de l’assemblea, afirma en un emotiu discurs de cloenda: “Des d’avui mateix ens hem de posar tots a treballar perquè d’aquí a sis mesos justos, el proper 11 de setembre, els ciutadans d’aquest país sortim al carrer i omplim Barcelona per dir ben fort que ‘Si volem, podem! Ningú no ens pot aturar, i nosaltres no ens aturem!’”.

31 de març del 2012 Eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC Jornada electoral descentralitzada en què els membres de ple dret de l’ANC escullen els 75 membres del Secretariat Nacional.

22 d’abril del 2012 Designació dels càrrecs orgànics i el Comitè Executiu del Secretariat Nacional. Són escollits: Carme Forcadell (presidenta); Carles Castellanos (Vicepresident); Jordi Martínez (secretari); Llorenç Sotorres (tresorer).

31 de maig del 2012 Primera reunió formal entre l’ANC i l’Associació de Municipis per la Independència per lligar el moviment civil amb les institucions.
20 de juny del 2012 L’ANC es presenta al País Valencià

30 de juny del 2012 Comença a Lleida la Marxa cap a la Independència, la primera gran acció de l’ANC consistent amb centenars d’actes, que ha de culminar l’11 de setembre a Barcelona. 4.000 persones omplen la Seu Vella. Carme Forcadell afirma: “Aquesta marxa no té retorn, ens comprometem ara i aquí a no fer ni un pas enrere fins aconseguir que Catalunya sigui un estat d'Europa”.

Marxa cap a la Independència. Un total de 483 actes arreu del Principat que mobilitzen quasi 150.000 persones. La Marxa arriba a Lleida; a Miravet per ‘enterrar’ el procés estatutari; a La Jonquera per ‘esborrar’ el Tractat dels Pirineus; a Montserrat; i a Poblet, entre d’altres. Dies abans de començar la Marxa, l’exentrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, dóna el seu suport a la iniciativa.

11 de setembre Catalunya, nou Estat d’Europa. La gran Marxa sobre Barcelona. L’ANC convoca una marxa unitària l’11 de Setembre per arribar fins el Parlament que es converteix en la mobilització més massiva de la història del país, amb més d’un milió i mig de persones que omplen Barcelona pacíficament per reclamar la independència de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, rep una delegació de l’ANC que li entrega un manifest en què s’insta a iniciar el procés de secessió amb l’Estat espanyol. Arriben a Barcelona 1.111 autocars contractats per l’ANC; més de 400 periodistes s’acrediten per informar de l’esdeveniment.

14 de setembre Una delegació de l’ANC es reuneix amb el President de la Generalitat, Artur Mas A la trobada, de més d’una hora de duració, la delegació expressa que la independència és un objectiu “irrenunciable” per a l’ANC.

3 d’octubre L’ANC de Mallorca comença a caminar

24 d’octubre Posicionament de l’ANC davant les eleccions al Parlament del 25N. Que cap independentista es quedi a casa i demana el vot pels partits que apostin per l’Estat Propi.

26 d’octubre L’ANC arriba als 10.000 membres de ple dret

7 de novembre Declaració conjunta de l’ANC i dels sindicats convocants a la Vaga General del 14N (CCOO, UGT, Unió de Pagesos, l’Intersindical-CSC i USOC), en què l’ANC dóna suport a la Vaga General del 14N i els sindicats aposten pel dret a decidir. Carme Forcadell defensa que, per l’ANC, “drets nacionals i socials són inseparables”.

23 de gener del 2013 Concentracions de suport a la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. A les concentracions, es llegeix un manifest en què es declara iniciada la campanya pel Sí a la independència, i es fa una crida a “participar activament en la campanya per a ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi”.

Algunes dades de l’ANC
Membres de ple dret: 13.675
Col·laboradors i simpatitzants: 13.444
Assemblees territorials: 404
Assemblees sectorials: 62
Marxa cap a la Independència (del 30 de juny a l’11 de setembre del 2012)
150.000 persones mobilitzades
483 actes arreu del país
Manifestació de l’11 de Setembre
Més d’1 milió i mig de persones
1.111 autocars contractats per l’ANC
Més de 400 periodistes acreditats



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Isabel fletxa Barcelona
10 de març de 2013, 21.27 h

Crec que l'ANC s'ha de centrar en el Full de Ruta i no tocar els Estatuts i el R.R.I. que es va aprovar l'any passat. No conec cap societat que refaci els documents cada any i més, tenint en compte que l'ANC plegarà així que siguem independents, això vol dir AVIAT. S'està començant a llençar porqueria sobre l'Assemblea però, algú podia dubtar que això no passaria? És la guerra amic PereelDigne però vencerem, no tinguis el més mínim dubte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
PereelDigne fletxa Granollers
10 de març de 2013, 21.11 h

Hi ha algunes esmenes que s¡han presentat que poden ser obra del CNI. Alerta amb aquesta gentussa que el que desitgen és la destrucció de l'ANC. Recomaria que l'ANC tingui en compte aquesta circumstància i reaccioni com calgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Isabel fletxa Barcelona
10 de març de 2013, 20.58 h

Si us fixeu, aquesta gent que difama l'ANC no saben escriure en català, i això és senyal de la poca estima que tenen pel país. Si després d'haver "suportat" la immersió tenen aquest nivell, traieu-ne les pròpies conclusions. L'ANC fa nosa i fa por als enemics de Catalunya i s'intentarà embrutar la seva imatge per totes bandes i cal estar preparats i ferms. Serem independents, farem un país com cal i i amb futur. Recular només condueix a l'abisme i a la desaparició que és la pretens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pepo fletxa Terrassa
10 de març de 2013, 14.32 h

#11
No acabo d´entendre el sentit del teu comentari. Si el pots desenvolupar t´ho agrairia Noemi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pepo fletxa Terrassa
10 de març de 2013, 14.29 h

Ja en som molts que demanem tornar-nos a reunir com a massa popular i política. L´ANC sap prou bé que aquesta idea està prenent cos cada dia i que la ciutadania té ganes de tornar a mostrar i si cal amb més gent als carrers, la seva iniciativa per l´alliberament nacional, social, polític i econòmic de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
RAC fletxa Rubi
10 de març de 2013, 09.04 h

Que s'ho facin tots solets, que es pensen que ens convenceran? Amb la cançoneta dels pujolets, i ridiculitzant tot el que sigui català? Que en son de pocavergonyes i animals, Au a pasta fang!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
RAC fletxa Rubi
10 de març de 2013, 09.00 h

Veig que cada dia n'hi ha mes de trolls espanyolistes enmerdant tant com poden, fot fastic! a partir d'ara ja no entraré més als comentaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
9 de març de 2013, 21.37 h

#10 Avui t'has passat amb la metadona,nano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jbm fletxa Palma
9 de març de 2013, 17.54 h

Es gasten molts d'euros, l'estat, per pagar aquests mercenaris espanyolistes que emmerden per aquí.
Així, clar. no els queda cap cèntim per pagar el deute.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de març de 2013, 17.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=o8fnZ7ERD74&feature=player_embedded

Catalans i catalanes ajudem a internacionalitzar el nostre cas. Difonguem videos en anglès que expliquin la nostra situació a la comunitat internacional. Que tot el món sàpiga qui som i que volem els catalans.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.