directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els Països Catalans enllaçats per la llengua

L'acte, convocat al voltant del moviment 'Enllaçats per la llengua' s'ha celebrat de forma simultània a onze ciutats de Catalunya, la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià i les Balears.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Més de dues-centes persones s'han entrellaçat simbòlicament aquest dissabte a la tarda a la plaça del Rei de Barcelona en defensa de la llengua catalana. L'acte, convocat per prop d'un miler d'entitats i associacions cíviques al voltant del moviment 'Enllaçats per la llengua' impulsat des de les Illes Balears, s'ha celebrat de forma simultània a onze ciutats de Catalunya, la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià i les Balears. Elisenda Romeu, presidenta d'una de les entitats adscrites a la campanya, explica que l'objectiu és treballar de forma unida al conjunt del territori en defensa dels drets lingüístics, especialment, afegeix, davant els "atacs constants" que arriben des de l'Estat. 
Mésde 200 persones s'han entrellçat simbòlicament a la plaça del Rei de Barcelona aquest dissabte a la tarda en defensa del català.
Mésde 200 persones s'han entrellçat simbòlicament a la plaça del Rei de Barcelona aquest dissabte a la tarda en defensa del català.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
I en aquest sentit, ha posat com exemple la llei Wert a Catalunya, la manca d'oferta de cinema en català a la gran pantalla, o el fet que a l'administració pública saber el català no sigui un requisit. "Volem treballar de forma unida per poder viure plenament en català" al conjunt dels Països Catalans, ha afegit, tot destacant la importància del moviment 'Enllaçats per la llengua'. "És la primera vegada en 350 anys que ens posen d'acord al conjunt del territori per treballar per una causa comuna com és la llengua catalana".

Aquest moviment social en defensa del català va néixer a les Illes Balears fa dos anys en protesta contra les polítiques del govern autonòmic del PP. Després de mesos i feina conjunta de prop ja d'un miler d'entitats arreu del territori, aquest dissabte 9 de març, s'han convocat per primera vegada actes simultanis en defensa de català. Segons ha explicat Romeu, el d'avui ha estat només el primer, ja que el moviment continuarà mobilitzant actes en defensa del català d'aquí en endavant, entre els quals, segons ha avançat, hi haurà també una trobada conjunta a Madrid.

A Catalunya, els actes s'han celebrat a les ciutats de Sabadell, Girona i Barcelona. A la capital catalana més de 200 persones s'han concentrat a la plaça del Rei, al barri gòtic. L'acte s'ha iniciat amb la lectura del manifest del moviment a càrrec de la productora i directora de cinema, Isona Passola, qui a títol personal, ha volgut destacar el fet que el moviment neixi de les Illes Balears.

També s'ha desplegat un gran llaç de senyera a les escales d'entrada al Saló del Tinell que posteriorment han rodejat simbòlicament els assistents en l'acte units per un gran llaç.

Defensa de l'equitat lingüística

El manifest, adscrit per prop d'un miler d'entitats socials, cíviques i culturals, recull el dret a poder viure plenament en la llengua pròpia i la necessitat d'impulsar polítiques lingüístiques d'equitat. També es reivindica la necessitat de fer del català la llengua vehicular a l'educació, els mitjans públics, l'administració, la justícia i els cossos de seguretat.

Tot plegat, afirmen, és per defensar la llengua catalana en un moment clau com l'actual en què, afegeixen, existeix una "persecució sistemàtica" contra la llengua catalana per part del govern espanyol del PP amb la clara voluntat de voler convertir el català en llengua de segona perquè el castellà esdevingui la llengua de referència i de prestigi. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de març de 2013, 12.08 h

#11 ! Quin tros de babau! Ets un trist en català i castellà, infeliç ... Tradueix, "sóc "aragoneses"i, el ximple espanyol oficial d'aquest digital, no tinc amb qui parlar, per això estic tot el puto dia aquí ficat"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Bh fletxa Cat
11 de març de 2013, 12.06 h

#8 ! Qué pedazo de bobo ! Eres un triste en catalán y castellano , infeliz ... Traduce , " soy Jordi , el tonto oficial de este digital , no tengo con quien hablar , por eso estoy todo el puto día aquí metido "


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de març de 2013, 11.48 h

#7 Tenim llàstima de tu, ets el becari i comissari polític de la quarta pporka i estàs aquí per donar una mica de vidilla, ja que tu menjes en funció de les visites que es facin i així nosaltres t'ajudem una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de març de 2013, 11.46 h

#6 Vaja ara resulta que mitjançant jutges i policies hem obligat a tota aquesta colla de ciutatdans a fer el que han fet...un moment,això no és el que feu vosaltres?Que jo sapiga aquests ciutadans han exercit el seu dret a la llibertat d'expressió,és clar que potser us haurien d'explicar en que consisteix aquest dret,a espanya no està gaire vigent.
Per cert la Corona d'Aragó si que va existir,i Colom era súbdit natural del Rei d'Aragó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de març de 2013, 11.42 h

#4 Oligofrènic, tens aquest digital saturat dels teus estúpids comentaris, no tens amb qui parlar? No m'estranya, ets molt ximple


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 de març de 2013, 11.24 h

#4

Ten lastima de el, es el becario y comisario politico del panfleto y esta aqui para dar algo de vidilla, ya que esta gente cobra la subvencion en funcion de las visitas que se hagan y asi nosotros les ayudamos un poco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 de març de 2013, 11.22 h

#5

Eso es una prueba mas del NAZISMO de los NAZIonalistes. Son como Hitler, que invadio Austria y Danzig porque habian media docena de arios.


Desean tener un imperio catalan, y ueñan que alguna vez lo tuvieron, por eso tergiversan la historia y se inventan una corona catalana , que la corona de aragon no existio, etc. etc. Que Colon,y Cervantes eran catalanes, etc. etc.

QUE PENA ME DABAN Y QUE ASCO ME DAN


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Forge fletxa Barcelona
11 de març de 2013, 10.45 h

Llamar países catalanes a la Comunidad Valenciana y a las Islas Baleares es de tenerlos bien puestos, comunidades donde el Partido Popular ha gobernado prácticamente siempre con amplia mayoría y siendo el PSOE la segunda fuerza política... vamos, que la gente residente allí muy de separarse de España no es. No creo que a Cataluña le interesara demasiado unos "países catalanes" donde la gran mayoría son votantes de partidos españoles. En fin, para mear y no echar gota hasta dónde pued... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Bh fletxa Cat
11 de març de 2013, 08.07 h

#3 Oligofrenico , tienes este digital saturado de tus estúpidos comentarios ; no tienes con quien hablar ? No me extraña , eres muy tonto


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de març de 2013, 00.11 h

Mentrestant el canto caga per la boca la pàjara de torn s'ha tornat a lluir.

UPyD Balears ha afirmat avui diumenge que la celebració de la campanya 'd'imposició lingüística' Enllaçats en diferents llocs de València, Catalunya i Balears és 'pròpia de moviments totalitaris' que, presumptament, 'perverteixen el llenguatge' i 'donen a l'esclavitud el nom de llibertat i a la llibertat el nom d'esclavitud'.

Des de la formació, han retret en un comunicat el 'paper lamentable' de molts prof... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.