Dos viticultors del Penedès guanyen el segon premi del concurs Vila Viniteca de Cata
Roberto Santana i Alfonso Torrente, de Tenerife i Galícia, ha estat la parella d'enòlegs que s'han proclamat guanyadors del certamen
Dos viticultors del Penedès s'han endut el segon premi -dotat amb 7.000 euros- del certamen Vila Viniteca de Cata que s'ha celebrat aquest diumenge al Casino de Madrid. De la seva banda, Roberto Santana i Alfonso Torrente, de Tenerife i Galícia, ha estat la parella d'enòlegs que s'han proclamat guanyadors del concurs i per tant s'han endut 20.000. El tercer premi, valorat amb 3.000 euros, ha recaigut en els francesos Pierre Citerne, escriptor, i Didier Sànchez, artesà, guanyadors del primer premi l'any passat. Són les tres parelles d'un total de 120 que han guanyat el Vila Viniteca de Cata, un concurs únic al món que enguany ha fet rècord de participants internacionals.
Una de les sales del Casino de Madrid acull el 6è Premi Vila Viniteca de Cata per Parelles,
© @acn
Comparteix
TweetEtiquetes
La inscripció al concurs tenia un preu de 100 euros per equip, i en només sis dies es van esgotar totes les places. A banda del premi gros de 20.000 euros, n'hi una un de 7.000 euros per als segons classificats, i un de 3.000 para als tercers finalistes. El certamen aplega tant a professionals com a aficionats -però igualment amants-, del vi.
Els sumptuosos salons del Casino de Madrid han acollit durant tot el matí les primeres fases eliminatòries, de les quals en sortiran deu parelles finalistes, les quals, a primera hora de la tarda, hauran de tastar set vins més.
El concurs ha constat d'una fase prèvia i una prova final. En cadascuna d'aquestes les parelles han de catar set vins (dos blancs, tres negres i dos vins especials com caves, jerez, oporto, etc), i consensuar la puntuació que li concedeixen en set categories: País (1 puny); zona d'origen (1 punt); Denominació d'Origen (2 punts); Varietats de raïm (3 punts); anyada (3 punts); elaborador (3 punts) i marca (2 punts).
A la final les parelles han hagut de tastar un Llopart Brut Nature Reserva 2009, un Pierre Morey Meursault 2009 de Borgonya, un Zárate. Tras da Viña 2009 (DO Rías Baixas), un Gaba do Xil. Mencía 2009 Valdeorras, un Ata Rangi. Martín Borough. Pinot Noir 2009 (New Zeland), un Charme Douro 2008 Niepoort (Portugal) i un Oloroso Tradición Bodegas Tradición SL DO Jerez.