directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigercós insisteix: la solució per a Catalunya és la independència

Defensa la unitat amb PSC, CiU i ICV a Madrid

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat que ERC recolzarà una 'resposta unitària' dels partits polítics catalans davant el Tribunal Constitucional, però ha demanat a PSC, CiU i ICV que facin una 'reflexió' i 'siguin valents' a l'hora de plantejar el futur de Catalunya. Un futur que, per Esquerra, és la independència. Puigcercós ha cridat al 'sí massiu' en les consultes independentistes d'aquest cap de setmana. 'Madrid no ens solucionarà res' ha advertit. 'S'enganya qui es pensi que modificant o reposant magistrats canviarem la sentència de l'Estatut' ha afegit en referència als socis de Govern i a la federació nacionalista.
joan puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a les consultes independentistes, que han arrencat aquest dissabte de manera avançada a Esparreguera (Baix Llobregat), el líder republicà ha considerat que 'un sí massiu' voldrà 'dir una resposta enèrgica al poder de Madrid'. Ha considerat, a més, superar el 20% de participació serà 'tot un èxit' i ha recordat que ciutats tant importants com Lleida, Girona o Manresa, organitzen consultes aquest diumenge.

Joan Puigcercós ha comentat que hi ha països països europeus que convoquen consultes des dels seus governs, com és el cas de Suïssa o Itàlia, obtenen menys participació. D'aquesta manera, les consultes catalanes guanyen mèrit, ja que són impulsades per la ciutadania. 'Això té un gran valor' ha dit 'un sí massiu demà voldrà dir una resposta enèrgica al poder de Madrid' ha afegit.

El president d'ERC també ha tingut paraules pel qui havia estat president del Comitè Olímpic Internacional (COI) i impulsor dels Jocs Olímpics de Barcelona, Joan Antoni Samaranch, mort aquest dimecres. Malgrat que ha reconegut la tasca de Samaranch per aconseguir els JJOO per a la capital catalana, el líder d'Esquerra ha recordat que 'va ser franquista i es va enriquir amb la dictadura' a més d'haver 'impedit que hi hagués un COI català. 'Va fer un flac favor' ha dit Puigcercós. Tanmateix, el líder republicà fa també una lectura positiva de la tasca de Samaranch, dient que 'sense voler, ens va oferir un camí'. Un camí que passa per 'l'estat propi' segons ha dit Puigcercós 'si volem un COI o el control dels aeroports' ha constatat.

En la seva visita a Piera, Joan Puigcercós ha estat acompanyat de la diputada Marina Llansana i ha estat rebut per l'alcalde, el republicà Jordi Madrid i altres representants del consistori, governat per ERC i PSC. Aquesta tarda el president d’Esquerra es desplaça a Esparreguera, per seguir de prop la consulta per la independència de Catalunya. Puigcercós acompanyarà a votar al regidor Josep Rovira.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Albert fletxa Sta. Garaula de les Espremulles
24 d'abril de 2010, 22.07 h

doncs posa't a treballar per aconseguir-ho, porc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.