directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El primer secretari del PSC a Les Corts qualifica Samaranch de 'nazi oportunista'

El PPC ja ha demanat a Hereu que el cessi

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El primer secretari del PSC a Les Corts, Enric Llorens, ha definit el president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, com un 'nazi oportunista' en el seu blog i a la xarxa social Facebook, segons ha avançat 'El Punt'. Llorens ha lamentat el 'funeral d'estat al Palau de la Generalitat' que al seu entendre se li ha fet a Samaranch. Amb el títol 'Homenatge al meu pare: Samaranch nazi' acompanyat d'una il·lustració amb una creu gammada, Llorens ha afirmat en el seu article que li fan 'fàstic' els elogis que ha rebut Samaranch després de la seva mort. Des del PP de Barcelona han reclamat a Hereu que cessi Llorens.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el primer secretari del PSC a Les Corts, el seu pare i Joan Antoni Samaranch van anar junts a escola, al col·legi alemany de Barcelona, i un dia al seu pare li va cridar l'atenció una insígnia que el que va ser president del COI duia a la solapa, una creu gamada. El pare de Llorens va preguntar-li què duia i, segons Enric Llorens, 'Samaranch li va dir que allò (el nazisme) era el futur i que sempre s'havia d'estar amb els guanyadors'. 

El PPC en demana el cessament

Per Alberto Fernández Díaz, Enric Llorens 'ha anat més enllà de qualsevol crítica legítima per incórrer en un insult inacceptable. Si aquest insult sempre és reprovable, dirigir-lo a una persona que ha mort recentment és mesquí i denota un mal estil de ser i de fer política'.

El president del grup municipal del PP també ha reclamat a Hereu que 'no només respecti la figura de Samaranch, amb els reconeixements públics que es mereix qui va fer possible els Jocs Olímpics de Barcelona, sinó que no es deixi arrossegar per un PSC que pretén superar en exabruptes i radicalitat el discurs d'ICV'. Igualment, Fernández Díaz ha volgut recordar que fa poques setmanes es va repetir un episodi similar quan un alt dirigent del PSC al barri de Sant Martí, i gerent de l'Institut Metropolità del Taxi, va insultar greument a la directora de TV3, Mònica Terribas.

'Uns fets pels quals va haver de dimitir', ha puntualitzat el president del grup municipal popular, que ha finalitzat demanant l'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que 'supleixi el nerviosisme pels mals resultats que li auguren les enquestes per una bona gestió'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
25 d'abril de 2010, 19.12 h

Cal recordar que en Maragall, aleshores alcalde de Barcelona pel PSC, el 1992 volia donar el nom de Samaranch a l'estadi de Montjuïc. Des de la revista "El Llamp" vem iniciar una campanya proposant el nom de Lluís Companys, que havia estat el president de la Olimpiada Popular que havia de fer-se a Barcelona el 1936 i que l'esclat de la revolta feixista va frustar; a més el van afusellar a tocar de l'estadi i, les seves despulles,estan enterrades al Fossar de la Pedrera. No vem aconseguir, aba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'abril de 2010, 10.34 h

M'oblidava d'esmentar que: Felicitats per la valentia que ha demostrat aquest diputat dient les coses pel seu nom. Però a la vegada, m'avergonyeixo de la classe política que hi ha en aquest país. Vull dir que si jo fos diputat com ell, i es consumés un insult com que que han dut a terme el tripartit, acollint les despulles del nazi a la generalitat, que és la casa gran dels catalans, i a més que quasi el van santificar amb uns discursos sobre la seva persona, que feien venir ois i basques,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 d'abril de 2010, 10.16 h

En Samaranch, no solament era nazi, franquista i feixista, sinó un putero, un corrupte i un anticatalà. Sr. Alberto Fernandez Diaz, aquest paio que ha mort, que per cert era dels seus (els de Vostè), ben mort sigui d'una punyetera vegada. I li diré més: Jo sóc democràtic 100%, sempre i quan els altres respectin els meus drets, les meves idees, la meva religió, la meva cultura i el meu idioma. Com que això, Vostès, que són com el que ha mort, no ho fan, sinó que ens voldrien veure sot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.