directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una delegació romanesa visita Catalunya per conèixer l'experiència catalana sobre el tractament de residus

Es compartiran experiències sobre la gestió de les dejeccions ramaderes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una delegació encapçalada per membres del National Research Institute for Soil, Agricultural Chemistry and Enviroment (RISSA) i del National Institute for Hyrdrology and Water Manegement (NIHWM) de Romanien visiten Catalunya per conèixer l'experiència catalana sobre el tractament dels nitrats. Els membres de la delegació són els que han elaborat, conjuntament amb consultors belgues, el programa d'Acció de nitrats a Romania. El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) els ha organitzat una sèrie de visites perquè els representants de Romania puguin conèixer in situ les característiques i especificitats de la directiva de nitrats catalana.
porcs purins residus granja
Comparteix
   


Etiquetes
En concret, els membres de la delegació visitaran els serveis centrals del DAR a Barcelona, on se'ls farà una introducció sobre el sistema agroalimentari català i se'ls explicarà la directiva sobre nitrats a Catalunya en relació a aspectes agraris. Així mateix, també es parlarà sobre l'experiència romanesa.

Durant la seva estada, els membres d'aquesta delegació també podran conèixer la tècnica de tractament que porten a terme diferents empreses catalanes com ara la Cooperativa de Vic i Tracjusa. Finalment, la delegació podrà conèixer el funcionament i els objectius de Gesfer.

A Catalunya l'aplicació de la Directiva Nitrats s'ha fet mitjançant diverses disposicions de la Generalitat: Codi de Bones Pràctiques Agràries, Decret de designació de zones vulnerables, i Decret de gestió de les dejeccions ramaders, entre d'altres.

Actualment hi ha designada una superfícies de 5.502 quilòmetres quadrats. En l'aplicació d'aquesta Directiva les explotacions ramaderes l'han d'elaborar i han de presentar un pla de gestió de les dejeccions ramaderes, on s'especifica la gestió dels fems. D'altra banda, les explotacions agrícoles compreses en aquesta zona també han d'elaborar i aplicar els seus plans de fertilització. Per fer front a aquesta problemàtica la Generalitat va crear el consorci de la gestió de la fertilització (GESFER).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.